![]() |
Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Selam arkadaşlar, Genel olarak iyi bir kitap okuyucusu olduğumu söyleyebilirim. Özellikle son yıllarda çok fazla kişisel gelişime ağırlık verdiğim için bu sürede hep iletişim, insan davranışları, psikoloji ve kişisel gelişim üzerine kitaplar okudum. Diğer kitapların yüzüne bile bakmadım deyim yerindeyse. Öncesinde de siyasi içerikli okurdum genellikle. Şuan farkediyorum ki bu durumdan aşırı derecede sıkılmışım. Kişisel gelişim kitaplarından da siyasi içerikli kitaplardan da sıkıldım. Çocukluğumdan beri fantastik konular hep ilgimi çekmiştir. Yine kitap okumak istiyorum. Ancak roman okumak istiyorum. Fantastik olabilir. Bilim kurgu olabilir. Stephenie Meyer, J. K. Rowling, Dan Brown gibi yazarların tarzını bilirsiniz bir çoğunuz. O türden. Kendime alınacak kitaplar listesi yapmaya başladım. Best seller listesi aradım ama pek yeterli gelmedi bana bulduklarım. Anlattığım şekilde beğendiğiniz kitaplar varsa konusuna girmeden (anlatıldığı zaman hiçbir anlamı kalmıyor alıp okumamın) önermenizi istiyorum. Seri de olabilir. Yalnız kesinlikle kişisel gelişim kitabı olmasın. O kadar bıktım yani. :D Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler. actionsmile |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Açlık oyunları serisi şiddetle tavsiyemdir ::) |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Listeme eklediklerimdendi. Senin de önermene çok sevindim zahiri. Teşekkürler. :zpzp: |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) 1) Felsefeyi mizah yoluyla anlamak (PLATON BİR GÜN Kolunda Bir Ornitorenkle BARA GİRER) çok eğlenceli bir kitap tavsiye ediyorum,. Siteye yazdığım bazı fıkraları bu kitaptan aldım. 2) İmkansız bir Aşk Hikayesi (Haruki Murakami) Mükemmel kurgusuyla hüzünlü bir aşk hikayesi. 3) İskender (Elif Şafak, son kitabı) Elimde okuyorum, okumanızı öneriyorum. 4) İnsan ruhunun haritası (Ahmet Ümit) Ahmet Ümit'in insan ruhunun katmanlarını dolaştığı bu kitapta, insan üzerine yaptığı tahliller dikkat çekici, özellikle Fantastik Edebiyat (Vampirler, ölümsüzlük teması) konusunda ileri sürdüğü görüşlerine ben de katıldım. |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Alıntı:
Açlık oyunları serisini ben de okudum ama kimseye tavsiye etmiyorum . Hele de seri kitapları sırf para kazanmak için uzatıldıkça uzatılıyor gibi geliyor . İlk kitap okunabilir , sonraki 2 kitabı ben iki cümle ile özetleyebilirim okumak isteyene :) Elindeki kitap başlığındaki okuduklarımı tavsiye ederim . İnceleyip almak istediklerin olupta sorarsan ayrıntılı bilgi de verebilirim . İyi okumalar ... |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) sil baştan da güzel bir kitaptır.. mevlana ve şems hakkında yazılan elif şafak /aşk var.. adam fawer/ olasılıksız... aklından bir sayı tut.. şimdilik hatırlayabildiklerim bu kadar:)) bir de ntv yayınlarındaki kitaplar var ama daha çok bilgi içerikli ama hoş:) |
aaa abla güzeldi ben sevmiştimgirlhahagirlhaha göreceli işte y789 |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) meave binchy' nin italyanca aşk başkadır kitabı güzeldir bu yazarın diğer kitapları da güzel..irvin yalom'un divan isminde bir psikolojik romanı var.. yine ilk Türk psikolojik roman mehmet rauf'un eylül romanı var.. bu kitapların hepsini zevkle okumuştum. bu arada psikolojik romanların kişisel gelişimle hiçbir alakası yok, söylemek istedim:=) |
Seri kitaplarda şunu farkettim para kaygısıyla yazılmış oluyor 2 ya da 3. kitaplar ve kendini sürekli tekrar etmesinden ben çok sıkılıyorum. Ama bitirmeden de bırakmıyorum. Açlık oyunları serisi de bence öyleydi , 2 ve 3. kitaplar 1. kitabın farklı versiyonlarıydı. Şu an kitaptan aklımda kalan sürekli öldürücü olmaları , senin aklında kalan başka şey var mı? |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) İçeriğe girmeyinnnn... girlhaha |
|
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) serenatıda okuyabilirsin. zülfi livanelinin kitabı okuyan herkes memnu kaılıyor.bende büyük bir zevkle okumuştum. şah sultanıda 2.okuyuşum onuda gerçekten beğendim |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Alacakaranlık'la başlayan New Moon, Tutulma ve Şafak Vaktiyle biten seri Meyer'in Benim için okuduğum diğer kitaplardan oldukça farklıydı denenebilir. Çünkü çoğunlukla kişisel gelişim ağırlıklı oukduğum için bana gayet iyi geldi, mola oldu |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Birisi anladı derdimi. :zpzp: Ben o serinin aşığıyım sarıgül. Bildiğin aşık oldum yani. Kesinlikle harika. Aynen o tarzda kitaplar okumak istiyorum işte. |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Ahmet ümit in İSTANBUL HATIRASI tavsiye ederim..sonu ters köşe biter aaaa die kalırsın..ayrıca ben Elif şafak,Ayşe kulin, Zülfü Livanelli de okurum..yabancı yazarlardan çok Türk yazarları da denemeni tavsiye ederim. |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) aşk olsun biz anlayamadıkmı yani :) |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Evet aynı fikirdeyim senle Zerynthia, anlatım müthiş, tabii birde öyle bir aşk var mıdır dedirtiyor insana etkiliyor gerçekten benim elimin altında devamlı duruyor, biraz mola mı verilecek hayata hemen bir kaç satır, tamam hemen başka bir dünyadasın Birde sana Vampir Günlükleri'ni de önerebilirim Alacakaranlık serisi kadar olmasa da, orda da güzel bir hikaye var |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Ya ben resmen başka bir dünyada yaşamayı arzular oldum o kitaplardan sonra. Bunu da okuduğum kitaplarla yapabiliyorum tabii ki sadece. Demek ki benim hayatıma bir aksiyon, hareket gerekiyor. Dediğin seriyi de listeme ekleyeceğim. Teşekkür ederim. Sevgiler. actionsmile |
Sevgiler. actionsmile Alıntı:
Sevgiler. actionsmile |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Cumartesi günü 12 kitap siparişi verdim okuduklarımdan beğendiğim olursa seninle de paylaşırım . Katre-i matem güzeldi , İskender Pala , Şah ve Sultan'da öyle ... Babil'de ölüm İstanbul'da aşk kitabı da güzeldi. Suskunlar , İhsan Oktay Anar , çok keyifle okuduğum bir kitaptı , Olasılıksız hızlı okuduğum empati aynı beklentiyle alıp hayal kırıklığına uğradığım kitap oldu. Semerkant tek gecede bitirdiğim bir eserdi. Nietczhe ağladığında bana çok şey katan güzel bir kitaptı. Bence sen 3-5 tane alıp başla okumaya zira bunca tavsiye edileni alırsan maddi olarakta fazla gelebilir. Bu arada safiye sultan serisi de güzeldi. |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) safiye sulanı okumadım öneririmisin.geçenlerde alıyım demiştim sonrada başka bir kişisel gelişim kitabı alıp kitapçıdan çıkarken buluverdim |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) yrd.doc.dr kahraman arslanın Herseye sahıp olmak senın elınde adlı kıtabını onerırım.içinde kısa kısa hıkayeler var.sıkılmayacaksınız.hem de okuyunca ınsanı dusuncelerınden uzaklastırıyor. |
Öneririm güzel ve akıcı bir kitap , osmanlıdan soğutuyoır biraz :( |
Ben Amin Maalouf'un kitaplarını okuyamıyorum niyeyse. Ya size de oluyor mu hiç? Böyle bazı yazarları okuyamıyorum. Mesela çocukken de İpek Ongun'un kitaplarını hiç sevmezdim. Herkes bayılırdı. Nasıl okuyorlar anlamazdım. Tarzlarımız çok farklı herhalde. Amin Maalouf'da aynı şekilde. Semerkand'ı bilmiyorum kaç kere elime aldım. Okunmuyor ya nasıl bitirdin bir günde? Yaa böyle içime darallar basıyor. Sanırım ben tarihsel roman sevmiyorum. Bu sonuca şuradan ulaştım. Safiye Sultan serisinin 2 kitabı var evde. Bilmiyorum kaç kitaptan oluştuğunu. İlk kitabını bile okuyamamıştım. Dün Katre-i Matem ve Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk'ı aldım. Sanırım tarz aynı. Daha başlamadım. Sonucu da diğerleri gibi hüsranla sonuçlanmaz umarım diye ümit ediyorum. Katre-i Matem'e başlicam ilk olarak. Anladığım kadarıyla sen tarihsel romanları da baya beğeniyorsun. Eğer okumadıysan kesinlikle Wladimir Bartol'un Alamut kitabını okumanı öneririm. O kitap harikaydı tek kelimeyle. Nietzsche Ağladığında'yı beğenmeyen yok heralde dünya üzerinde. :DD Bu arada Empati hakkında da etrafımdaki herkes aynı görüşe sahip. :)) Öneriler için teşekkürler. Sevgilerimle. |
|
Ben tarihsel kitapları aslında çok sevmiyorum , ruh durumuna göre insanın beğendiklerinin de değişeceğini düşünüyorum. Ama bir önyargıyla başlayacaksan ne katre_i matem e ne de istanbul'da aşk , Babil'de ölüme başla , Çünkü onlar da tarihi ... Şah ve Sultan'da tarihi kitap , İskender Pala tarihi çok güzel işleyenlerden bu yüzden sanırım roman tadında okuyorum ben ... İrvin Yalom'un Aşkın Celladı kitabını aldım bugün beğenirsem onu da önerebilirim . Daha doğrusu 13 kitap aldım , zamanla elimdeki kitaplarda sunarım ... |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) ilk fırsatta bunu oku: Maeve Binchy-Ateş Böceklerinin Mevsimi sonraa bu:İhsan Oktay Anar-Puslu Kıtalar Atlası Maeve Binchy-Geri döneceksin Kostas Mourselas-Kızıla Boyalı saçlar-Hüzün nedeniyle Kapalıyız gerçi filmi yapıldı ama Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini de harikadır |
İtalyanca aşk başkadır da güzel kitaptı , lokantalı bir kitabı vardı , o da sürükleyici olmasına rağmen okunmasa da olurlardan ... |
|
Hayatın ta kendisi lokantası kitabı da okunmasa da olurlardan . Yazarların bazılarının tek bir kitabını okuduğunda bütün kitaplarını okumuş gibi oluyorsun , tarz aynı , yer aynı nerdeyse kişiler bile aynı. Hikayeleri genelde dublin'de geçiyor zaten ... Ama geri döneceksin ikiinci okuduğum kitabıydı ve ben çok beğenmiştim . |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) ahmet ümit patasanayı tavsiye ederim bide agatha chiristie'yi önerebilirim güzel kitapları var |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Dün Katre-i Matem'i bitirdim. İskender Pala'nın kitaba hangi noktalarda katkıda bulunarak zenginleştirdiğini tamamen bilemesem de aldığı ünvanı sonuna kadar hakettiği açık. Kitabın anlatılış tarzı, bir olay olduğu anda başka bir bölüme geçerek öyküyü daha sürükleyici hale getirme tekniği mükemmel bir şekilde kullanılmış. Kim yazdıysa iyi yazmış ve İskender Pala'nın elinde harika işlenmiş. Sıra dışı bir olay ve gerçek bir roman. Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk'a başladım bugün de. Esrarengiz şeyleri okumayı seviyorum. Bu arada geçenlerde Açlık Oyunları serisini de aldım. Bir de Klon diye bir kitap aldım. Yazarı Kevin Guilfoile. Oldukça ilginç bir kitaba benziyor. Belki okuyanlar vardır aramızda. Malum bizim sitenin üyelerinin kitap okuma istatiği Türkiye standartlarının üzerinde. girlhaha Kitapçı da çok beğenmiş ve patlamasını beklediğini söyledi bana. girlhaha |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Klasik romanların insanın yaşamının üç döneminde okunması gerektiğini, insana kitapların anlattığı şeylerin farklı olabileceğini, farklı perspektiflerin bulunabileceğini okuduğumu hatırlıyorum bir yerlerde... Ben de zaman zaman klasik romanları tekrar okuyorum ve her seferinde farklı şeyler buluyorum... Ünlü fransız romancı, "Anatole France'ın" yazdığı, "Kırmızı Zambak" kadın erkek ilişkilerindeki açmazları, bir yasak aşk etrafında dönen olayları, kadın ruhunun çalkantılarını, anlatımındaki sadelik ile ve arada yaptığı filozofça tespitlerle, hakikaten klasik bir roman olma sıfatını hakediyor. Özellikle aşkın hemen filizlenip, iki insanı büyük bir tutkuyla sarmalaması ve hiç denebilecek bir nedenle kolaylıkla yıkılıvermesi, günümüzdeki aşklara benzettiğim için bence bu romanı ilginç kılıyor... Romandan bir pasaj: Sevgi de dindarlık gibidir, geç gelir. Hiçbir kadın yirmi yaşında ne sevmesini bilir, ne de dindardır… Sevmek için özel bir yaradılışta ise, ya da doğuştan dindarsa o başka… Doğuştan hazır olanlar bile şu sevme nimetine, Şam yolu üzerine düşen o yıldırımdan daha korkunç nimete, uzun zaman direnirler. Bir kadın, çoğunlukla, kendini ihtiras halindeki sevgiye ancak olgun çağa gelince, artık yalnızlıktan korkmadığı vakit kendini bırakır; çünkü gerçekten, ihtiras kurak bir çöl, alev alev yanan bir Mısır çölüdür. İhtiras din-dışı bir keşişliktir, dindarca bir keşişlik kadar sert. Kırmızı Zambak sayfa:101 Anatole France |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Polisiye tarzı sevenler için : John Verdon _ Aklından Bir Sayı Tut .. Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: "Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı." Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: "Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin... Küçük zarfı aç." "Aldıklarını geri vereceksin Vermiş olduklarını aldığın zaman. Biliyorum ne düşündüğünü, Ne zaman uyuduğunu, Nereye gittiğini, Nereye gideceğini. Seninle bir randevumuz var, Bay 658." Psikoloji & Tasavvuf sevenler için ; Mustafa Merter _ Dokuz Yüz Katlı İnsan Aziz dost! Sen, tek bir kişi değilsin;sen bir âlemsin! Sen derin ve çok büyük bir denizsin. Ey insan-ı kâmil! O senin muazzam varlığın, belki dokuz yüz kattır; dibi, kıyısı olmayan bir denizdir. Yüzlerce âlem, o denize gark olup gitmiştir! Bu konuyu anlatmak; uyanıklığın da uykunun da elinde değildir. Zaten bu dünya ne uyanıklık ne de uyku yeridir! (Hz.Mevlânâ,Mesnevi,cilt 3-4,s.94) acizane tavsiyemdir : ) |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Rüyaların İyileştirici Gücü -Işık Elçi Bilinçaltına açılan kapıdır rüyalar. Eğer rüyalarınızı çözmeyi başarabilirseniz. Gelişiminiz ve değişiminiz çok daha çabuk ve kolay olacaktır. Ayrıca sadece bilinçaltı değil ruh evrensel akılla işbirliği halinde olduğu için daha sağlam adımlar atmanız mümkün olacaktır. ve Rehber rüyalar O da Işık Elçinin kitabıdır. |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) BU KİTABI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ ? Bu kitap, medyada gördüğünüz, size empoze edilen, gerçek dışı, hayal ürünü, mantıksız yaklaşımlar ile sunulan Feng Shui felsefesini sorgulatacaktır. Kulaktan dolma edindiğiniz bilgiler de dahil bu kitap sonrası anlamını yitirecek ve Feng Shui’nin esas yüzünü öğrenmenizi sağlayarak, acıları ve sevinçleri ile örülü yaşam yolunuza yeni bir kapı aralayacaktır. Kitabın baş kahramanı sizsiniz, siz olan benim. Bütün bu anlatı ise yaşam hikayesini deneyimleyen bizim için. Zaman zaman anlatılar içinde şiirler, lirik cümleler ve mistik yaklaşımlar da bulacaksınız. Bu benim. Size bir sürü teknik bilgiyi arka arkaya sıralayarak ne yapacağınızı anlatamazdım. Feng Shui teknik görünen yüzünün altında, bütün sistemi ayakta tutan ve duygulara temas eden çok özel bir öğretidir. Bunu esgeçmem veya size duyurmamam mümkün değildi. Bu nedenle elimden geldiği kadar, duygularınıza dokunmaya ve yaşamak mucizesini tarif eden herşeye uzanmaya çalıştım. Kitabı, öncelikle bölüm sırası atlamadan okumanızı rica ediyorum. Bahçelerin sırası, güneşin gökyüzünde yükseldiği ve yerküreyi aydınlattığı hattın izdüşümüdür. Göklerin sınırsız bilgeliği altında, yeryüzünün bilgiye her zaman aç yolcularının, yaşam amaçları ne olursa olsun geçmek zorunda oldukları aşamaları da bu izdüşüm ile takip ettim. Bahçelerin her biri, yaşam boyu, kimliğimiz ne olursa olsun içinden mutlaka geçtiklerimizden oluşmakta. Onları Feng Shui’nin köşeleri olarak tanıyorsunuz. Şimdi ise size, bugüne kadar hiç söylemediklerini söylemek üzere bütün kapılarını aralıyorlar. Sizi ruhsal bir yolculuğa çıkarıyorum. Bu yolculuğun, ben yazarken yaşattıklarını sizlere de yaşatıp yaşatmayacağını bilmiyorum. Fakat amaç aynı olmamız değil, ben kendi bahçelerinizi ekmenizi istiyorum. Eğer hangi vazoyu, ne renk yatak örtüsünü, kaç tane kuğu biblosunu nereye yerleştireceğinizi söyleyeceğimi umuyorsanız sizi üzeceğim. Bu nedenle şimdiden özür dilerim. Bu kitap size, bugüne kadar yaşadığınız hayatı Feng Shui’nin gerçek bakış açısı ile sunacak. Değişim yaşayacak, kızacak, sevinecek, üzülecek, heyecanlanacaksınız. Amacım size Feng Shui mucizesinin neden işe yaradığını göstermek. Siz de bu kitabın bakış açısı ile hayata bakarsanız, pek çok şeyin aydınlandığını göreceksiniz. Değişim mucizesinin yaratıcısı siz olacaksınız. Ben sadece yolu göstereceğim. Sevgilerimle, İçmimar Funda Ceyhan Kitabın adı arkadaşlar 9 kutsal bahçe, daha bende okumadım ama birazdan kısmetse almayı planlıyorum. Fakat ben seveceğimi umuyorum. Ne dersiniz, isterseniz sizde benimle beraber çıkın bu yolculuğa :) |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Kişisel gelişime meraklıysanız önce bu kitabı okumalısınız. Ne kadar seçici davranmanız gerektiğini göreceksiniz... http://j1306.hizliresim.com/1b/4/nsj6g.bmp |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Kişisel gelişime meraklıysanız önce bu kitabı okumalısınız... Ne kadar seçici davranmanız gerektiğini göreceksiniz... http://j1306.hizliresim.com/1b/4/nsj6g.bmp |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) ********************** |
Cevap: Kitap Önerileri (Kişisel Gelişim Dışında) Mustafa Ulusoy'un "Giderken bana bir şeyler söyle" adlı kitabını kesinlikle öneriyorum. Ölüm meleği eşliğinde ölümün aslında başlangıc olduğunu ve herkesin muhakkak tadacağı ölümün aslında sevilecek bir şey olduğunu göstermede vesile oluyor. Ölüm meleği'nin insanlar hakkında düşündüklerini okumaksa ayrı bir güzellik. "Hayat ölüme giderken geçilen bir süreçtir" .. Mustafa Ulusoy'un tüm kitaplarını öneriyorum.En büyük alem olan insanın her kitabında başka bir derinliklerine girdiğini görüyorum. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:03 PM. |