![]() |
Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen..
Okuduğunuz için teşekkürler. :) .. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. doğaçlama harika bir yazı çıkarmışsın ortaya :) sosyal fobi'nin olduğu yerde çekingenliğin olmadığından söz bile edilemez. Bir problemle karşılaşıldığında özelliklede o problemin ortadan kaldırılması için kararlılık ve motivasyon çok önemlidir. Eğer bu özellikler yoksa o problemden kurtulmanız söz konusu bile olamaz. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Haklısın..Çok teşekkürler yorumun için (: |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Ee yazan yok mu? Bunları yaşayanlar,yaşadıkları,duygu ve düşüncelerini buraya yazabilirler. Ben sosyal fobilileri bir konu altında toplamak istemiştim. Şimdiden duyarlılığınız için teşekkürler.. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Harika bir tespit. Tebrikler. Bunu farkedebilmek zihinde bir sıçrama yaratır. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Bunlardan sonra bizden özgüveni yüksek ve aktif insanlar olmamızı bekleyen bi toplumdayız malesef. Mesela bi de çözümü olduğunu bildikleri halde bize yol göstermemeleri gibi bi durum var. Ben yıllarca;" bi doktora mı gitsem acaba?,bi psikologla mı görüşsem acaba?" gibisinden cümleler kurup durdum. Noldu peki? Kendim söyleyip ,kendim dinledim hiç ilgilenen olmadı. Şifamı kendim arayıp bulmak zorunda kaldım ve buldum da çok şükür. Biraz biraz aşmış durumdayım bişeyleri. Ama bi yol gösterenim olsaydı daha kısa zamanda bulurdum kendi yolumu.Olsun,ben yola adımımı attım ve geri dönmeyi de düşünmüyorum ne olursa olsun. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Mesele şu ki; zaten kimsenin sana yol göstermeye gücünün yetmemesi. Senin yolunu sana kimse gösteremez. O, senin yolun. Ben sosyal fobiyi, problemin tepkisi olarak hissediyorum. Asıl problem o değilmiş gibi. Onu yaratan şeyler her neyseler problem onlar. Sosyal fobi bir sorun mudur emin değilim. Sosyal fobi bir tepki olabilir. Yok edilmesi mi gerekir? Ya da üzerinde değişiklik yapılması mı gerekir? |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Alıntı:
Bir de her yaptığımızı hata görmeleri yok mu.. HEP DAHA İYİSİNİ İSTERLER, AMA BİZİM SORUNLARIMIZI GÖRMEZLER. Seninle ilgileniyorum derler, ama sorunlarımızı bilmezler. İlgileniyorum dedikleri de ne mi? Bize güvenmemeleri. Bize güvenmiyorlar, sonra ilgileniyorum diyorlar.Bakkala giderken bile arkamdan geliyor benim..durum o kadar vahim. Keşke destekçimiz olsaydı,ama bu fobiyi kendi kendimize atlatmaya çalışıyoruz ve bu da en zoru.. Kendi başına çıktığın bi savaş gibi, karşında bir yığın ordu.. Bu yüzden ne olursa olsun yılmadan savaşmalıyız. Savaşalım ki hayatımızda attığımız her adım güzel olsun. Ve içinde ''kendimiz'' olalım.. Biz bunu hak ediyoruz! Alıntı:
Üzerinde değişiklik yapa yapa açılması, yok edilmesi gerekir. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Alıntı:
ama büyükler olarak bana bi yol gösterebilselerdi herşey daha farklı olabilirdi.. şimdi bana bu durumu onların cahilliğine vermekten ve kendi kimliğimi armaktan başka yol kalmadı. soyal fobi içteki sorunların dışa vurumudur. sorunuzun cevabı: üzerinde çalışılarak ve değiştirilerek yok edilmeli ve. pes edilmemeli. saygılar. |
Sana hak veriyorum.Ben de kendimi bildim bileli böyleyim. Ben 1. sınıfta bile böyleydim,daha küçücük çocukken bile sosyal fobiliydim ben. Toplum vs. değiştirmedi beni,dışlanmadım bile.. ama ailemin tutumu değiştirdi düşüncelerimi. Bana güvenmemeleri,hatamı yüzüme vurmaları ve hatta küçük düşürücü konuşmaları. Onların yüzüne de söyledim,siz düzgün konuşmadıkça bende sizinle düzgün konuşmam diye.Ama resmen demediklerini bırakmadılar,yok bizi beğenmiyormuş da ... Bizi hiç bi zaman anlayamaz ki onlar. Bunu biliyorum. Çoğu zaman benim düşüncelerime bu olumsuzlukları soktukları için onlara çok kızıyorum.. İyi bir şey yaptıklarında bile ters tepki vererek onları cezalandırdığımı düşünüyorum. Evet,cezalandırıyorum aslında.Ama onlar bunun farkında değil :) tek başımızayız biz bu sorunla.. ve yine tek başımıza çözmek zorundayız. Başka yapacak gerçekten hiç bir şey yok. Bu fobiyle yaşamanın zorluğunu sadece sosyal fobililer bilir. Neden konuşmuyorsun?diyorlar bazen ama neden konuşmadığımızı anlamıyorlar çünkü onlar konuşmaktan çekinmiyorlar.. Çünkü onlara hayatın güzelliklerini ve kendini sevmeyi öğretmiş aileleri var :) |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. İnsan boş gelmez dünyaya. Yanında bakışları ile gelir. Ya da ben böyle sanıyorum. Hiç insanlığı tanımamış bile olsa bir karakteri vardır. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Tabiiki de :) herkes kişiliklidir,kendine özgü davranışları,düşünceleri vardır.. Zaten konumuz şu,kendimizi ifade edemememiz. Bizim kişiliğimiz yok mu? Tabi var.Ama biz kişiliğimizi dışa yansıtamıyoruz çekingenliğimizden. Kendimizi ifade edemiyoruz yani.. Sessiziz diye sinsi olduğumuzu, soğuğuz diye buzdolabı olduğumuzu düşünüyorlar. Ama aslında bizi tanımıyorlar bile. Çünkü biz her şeyi içimizde yaşıyoruz. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. İçimizdekini dışarı çıkartıp yansıtmazsak ne olur? Yansıtsak ne değişir? Belki yansıtmaya gerek görmüyoruzdur. Buna gerek duymuyoruzdur. |
|
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. eğer içindekileri dışarı yansıtmazsan insanlar seni hep yanlış anlıcaklardır. bir damla deniz kızın teki bana sinsi demişti neden böyle düşündüğünü biliyordum beni yanlış anlamıştı ve o an aklıma gelmeyen fikirler daha sonra geldi. ve o kişi yıllar sonra bile beni gördüğünde ise yine sinsi olarak hatırlıcak eğer tabi sen onun senin hakkındaki sinsi fikrini yıkmazsan tabikide. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Diyelim ki ömür boyu seni sinsi olarak tanıdı. Ne kaybetmiş olurdun? Bir beklentin mi vardı? Neyi bekliyordun? Bu görüşü değiştirmeye neden ihtiyaç hissediyorsun? |
|
Alıntı:
|
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. bir beklenti içinde değilim ama insanların beni böyle tanımalarınıda hiç istemem. Çünkü ben öyle biri değilim. |
Ama çok yaşarız bunu,malesef.. |
|
Biz konuşmayınca da kötü biri olduğumuzu düşünüyorlar. Ama tek sorun çekingenlik! Başka bir şey yok. Artık soruna değil de çözüme odaklanalım bence.tender45 Neler yapmalıyız? Neleri yapanlarda düzelme görüldü? İşe yarayan terapiler veya iyi hissetmemizi sağlayan yazılar neler? Artık bunları paylaşmalıyız. Sorunumuzu biliyoruz da ee çözüm? Asıl çözümü bilmeliyiz ki uygulayıp hayatımızı değiştirebilelim. Herkes öneride vs. bulunabilirhismiley |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. İlginc bi fikrim var arkadaslar,burdan paylasiyim dedim.Belki forumda daha once de biyerlerde konusulmustur bilgim yok.Sosyal fobi tedavisinde psikiyatrlar biliyosunuz antidepresan ozellikli ilaclar yaziyolar acaba depresyon dunde kaldi telkininin de boyle bir etkisi olabilir mi.Tartismaya acik..Ben de dusunuyorum sahsen su an...¡!(; |
|
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. sosyal fobinin kendine özel telkini var zaten.ama belki depresyon dünde kaldı fobinin etkilerini bi nebze azaltabilir,denenebilir bence. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Benim de bir sorum olacaktı size.. Umarım gören herkes cevap verir fikirlerini söyler... Şimdi benim 2-3 gün önce tanıştığım bi arkadaşım vardı -sanaldan- bugün tartıştık ama ikimiz de haksızdık boş yere kalp kırdık ve beni sildi ve ben buna çok üzülüyorum nedenini bilmiyorum sanırım çok çabuk bağlanma sorunum var. Bi de bunu bıraktım şunu düşünmeye başladım ben kimle tartışırsam tartışayım aynı derece üzülüyorum.. 1-2 senelik çok yakın bir arkadaşım vardı ki tartışmıştık ağzına almadığı lafları söyledi bana ve çok kalp kırdı. Ve ben de ona aynı derece üzüldüm bu kez tartıştığım kişiyle. Yani bi insanı iyice sevip, hayatıma dahil etmiyorum hemen baş köşeye koyuyorum. Onlar içinse silmek çok basit, hiç de üzüldüklerini sanmıyorum davranışları onu gösteriyor. Ama ben neden silip atamıyorum?Neden bu kadar çok önemsiyorum? Bu olumsuz düşünceden kurtulmak istiyorum artık :( |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. insanların hakkında ne düşündüğünü veya sözlerini fazla önemsiyor olmayasın.. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Evet işte sorun burda.Nasıl düzeltebiliriz bu sorunumuzu? |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. bu konuda telkin vardı insanları gereğinden fazla önemsememe telkini ama yinede araştır zeynep işde buradan telkin linkini bulabilirsin.. http://www.hayatimdegisti.com/forum/...ri-onemsememe/ buradan da indirebilirsin ama önce telkin içeriğine bakmanı tavsiye ediyorum..http://www.telkinmp3.com/telkinler/4...nemsememe.html |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Yardımın için teşekkürler,hemen indiriyorum :) |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. bugün dışarı çıktım ve farkettim ki;fobim biraz biraz uzaklaşıyo benden.. eskisinden çok daha rahattım konuşurken ,muhabbet ederken. ve şunu söyleyebilirim ki bu illetln etkisinden kurtuldukça hayat bizim için daha yaşanılası bir yer olacak.evet ben eminim.=) |
Kısaca ne kadar sosyal olmak istesem de olamıyorum ben.Sen yine iyisin. |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. benim gidip geldiğim bi işim veya okulum bile yok sürekli evdeyim ama arada bi kendimi test etmek için çıkarım böyle =) ve her geçen gün daha iyiyie gittiğimi farketmenin verdiği huzur ve mutluluk anlatılmaz yaşanır. ve ben inanıyorum ki, sen yakın zmanda iyi haberlerini vermeye başlayacaksın bize. |
Umarım ki öyle olur.Ama şuan doğru bile düşünemiyorum.Burda arkadaşım bile yok olsa bile pek samimi değiliz zaten kafa dengi de değiller benim gibiler aslında kendi hallerindeler. Ama ben böyle kardeş sayabileceğim bi dostum olsun her yere girelim çıkalım Ankara'yı talan edelim isterdim.Ama malesef yok.Derdimi dinleyen de yok.Eğer anlatsam dinlerler ama anlamazlar.Bi anlayan sizsiniz. İyiki siz karşıma çıkmışsınız :) |
Cevap: Sosyal fobiliyim diyen ve yardım etmek isteyen herkes bu yazıyı okusun lütfen. Bu yaşadıkların yüzünden kendini değersiz hissetme çünkü değerlisin. Arkadaş meselesi şanstır bir yerde bir yerde de frekans meselesidir. Sürekli aynı sorunu yaşıyorsan ilişkilerinde bazı tutumları ve onlara bakış açını değiştirmelisin. Bu konuda olumlamalar da olumsuz kalıpları yıkmana yardımcı olur telkinler de. Yine insanları çokça sev, koşulsuzca sev ama gitmeyi seçtiklerinde onları bu kararları için özgür bırak. Üstüne düşme kendini de üzme. Sevgiler. |
*çok yardımcı oldunuz,çok sağolun hepiniz. Suçluluk duygusu telkinini dinliyorum bakalım faydasını görebilecek miyim. :) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:38 AM. |