Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Dayanışma hattı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=457)
-   -   imgeleme hakkında... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=619923)

papatyagibiyaşamak 22-10-2011 03:13 PM

imgeleme hakkında...

Selam arkadaşlar, benim imgeleme hakkında bir sorum olacak...
Ben hayal ederken, çok kısa hayal kuruyorum. İmgelememi yaparken o an, imgelediğim yerde oluyorum evet ama bu çok kısa sürüyor, sonra sanki birisi beni itiyor ve ben gerçek hayata dönüyorum. Kopuş yaşıyorum... Bir daha da tekrar o ana dönemiyorum tabiki.
Bu sorunu nasıl aşabilirim?.. Uzun imgeleme yapmak istiyorum...

sweeet 22-10-2011 08:23 PM

Cevap: imgeleme hakkında...

İmgelemek istediğin şeylere benzer fotoğraflar bulundur elinde gözlerini kapamadan önce bir süre bu fotoğraflara bak. Sonra kapat gözlerini ve canlısını hayal et orda oluduğunu. Koptuğun anda tekrar fotoğrafı kullan. Ne dersin?

Bir hikaye okurken de zorlanıyor musun mesela yine hikayedeki olayları kafanda canlandırmak için? Zorlanmıyorsan imgelemelerinde bir hikaye ya da senaryo olabilir. Mesela o an kişileri imgelerken ne yaptıklarını hayal edebilirsin. İmgelede senn başroldeysen, davranışlarını sanki kendine dışardan bakıyormuşcasına bir yönetmen edasıyla istediğin gibi yönetebilirsin.

İmgelemede tek sınır kendimiziz.

papatyagibiyaşamak 23-10-2011 01:00 PM

Güzel bir yöntem, teşekkürler deniyeceğim. Kendime dışardan bakmak deilde, kendim yaşamak daha hoşuma gidiyor ama kopma olmaması da önemli benim için, sağol.

sweeet 23-10-2011 05:14 PM

Hmm o zaman kendi gözünden imgeleme yapmayı tercih ediyorsun. Ama fark etmez.

Bir de imgeleme yaparken daha önce bahsedilmişti bir şeyi ayrıntıları ile hayal etmemiz gerektiğini falan sanki ayrıntıları ile hayal edince kopma daha az yaşanabilir. Bir de kopma hissettiğin zaman farkına varabiliyorsan en iyi imgelediğin nesneye odaklan. Masa olur çiçek olur kuş olur kelebek olur.

Onun dışında konsantrasyon sağlayan müzikler de deneyebilirsin. Kulaklıkla dinlersin. Gözlerini de kapatırsın böylece dıştan gelen uyarıcılar seni bölmez.

Sesli meditasyonlardaki söylenen adımları izlemek de imgeleme çalışmasında faydalı olabilir(benim için öyle oldu). Çünkü orda kuş sesleri, var ne bileyim su sesi var bazı şeyleri canlandırmak daha kolay oluyor.

tiriniti 24-09-2012 04:51 PM

sevgili papatya gibi, kendini uzun süre imgeleme yapmakla ilgili zorlama..illede uzun süre olcak diye bir şart yok.. o an gerçekmiş gibi hissedebiliyorsan bu harika.. çünki evren hislerden anlıyor ne istediğini. yani eğer hissdersen o an onu frekansındasın demek tir ;)

huriye_89 24-09-2012 05:21 PM

ben de gözlerimi kapatınca imgeleme yapmayı bi türlü beceremiyorum. gözlerim açıkken yapıyorum bu kez de çok kısa sürüyo. son çare olarak imgeleme yapmak istediğim konuyla ilgili kendi kendime olumlu konuşmaya başladım. sanki o olay gerçekleşmiş de ben de bu durumdan çok mutlu olmuşum gibi.

tiriniti 24-09-2012 05:28 PM

sevgili huriye, zaten kendimizi sıkmanın bir anlamı yok yaptığımız herşeyi rahat yapmamız gerekir. Mesela alfa durumundayken ..bunu denedinmi? sitede bununla ilgili çok bilgi var...

İnanç mucizeler yaratır eğer söylediklerine inanıyorsan süper yani mış gibi yapmayı başardığımız zaman istediğimiz şey oluyor..Sana pembe fil düşünme desem eminim hemen gözünün önüne gelir...Yani istersen hayal edebilirsin ama zorlamadan yavaş yavaş....

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:28 PM.