Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Dalgalanma Hissi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=231)
-   -   ILACI BIRAKMAK (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=619948)

azraist_24 27-10-2011 10:28 AM

ILACI BIRAKMAK
 
Merhabalar,

Telkinleri dinledigim surec icerisinde ``panik atak`` ilacimi biraktim 2 gundur kullamiyorum acaba yanlis mi yapiyorum? Icimden gelmiyor kullanmak....

Benim durumumda olan arkadaslarin tavsiyeleri ya da moderatorlerimizin tavsiyesi nedir acaba?

Saglikli Kalin....şaşkınx

blue jaloon 27-10-2011 10:34 AM

Cevap: ILACI BIRAKMAK
 
İyi yapmışsın en azından güç bende diyebilmektir bu.

sweeet 27-10-2011 10:46 AM

Cevap: ILACI BIRAKMAK
 
Kendini rahat hissediyorsan problem olmuyorsa senin için gereksiz yere vücuda kimyasal almaya ne gerek var. Ben de her fırsatta ağrı kesici almayı bıraktım. Ağrı şiddetli olsa bile bununla bir şekilde başa çıkmaya çalışıyorum (Kanımın son damlasına kadar savaşıyorum ağrıyla). Başa çıkamadığın zaman da mecbur kullanılacak. Hele de doktor tavisyesi ise o ilaç kullanılmalı.

azraist_24 27-10-2011 12:44 PM

Cevap: ILACI BIRAKMAK
 
Alıntı:

Aeshnidae Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 809532)
İlacını kendi isteğine göre bırakmamalısın..İlaç bırakımı hakkında doktorunla iletişim kurabilirsin.Doktorun uygun görürse bırakabilirsin.Ne zamandan beri tedavi görüyorsun ?
Geçmişte panik atak rahatsızlığı bende yaşadım .Benim tedavim 2 yıl sürmüştü.Şimdi panik atak benim için hiç bir anlam ifade etmiyor.

Benim de 2 seneye yakin surdu, pozac kullaniyorum ama artik ise yaramadigini dusunmeye basladim....yu89

acemisirine 27-10-2011 12:48 PM

Cevap: ILACI BIRAKMAK
 
Alıntı:

azraist_24 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 809520)
Merhabalar,

Telkinleri dinledigim surec icerisinde ``panik atak`` ilacimi biraktim 2 gundur kullamiyorum acaba yanlis mi yapiyorum? Icimden gelmiyor kullanmak....

Benim durumumda olan arkadaslarin tavsiyeleri ya da moderatorlerimizin tavsiyesi nedir acaba?

Saglikli Kalin....şaşkınx

Azracigim durumuna karismak gibi bi hakkim yok ama, inan bir diabetisyen yaninda calisan biri olarak bildiklerimden yola gideyim..

Biz hastalara, eger doktor ile konusduysaniz ve size zamanlamali bi cözüm öneripte ilac tedavisine basladiysaniz onu ilac bitimine kadar kullanin ve kafaniza göre terk etmeyin..

Faydasini yada zararini gördüyseniz muhakkak doktorunuzla iletisime girin ve durumdan haberdar edin, DOKTORUNUZLA birlikte yöntem degistirin yada düzelme varsa ilac azaltmasi yapin.. Ama kendiniz birakmayin..

Canim bak insaallah düzelirsin ama eger bir sorun yasarsan ilacda yaramadi telkinde yaramadi dersin..

Tabii sagligin hakkinda yine karari verecek olan sensin ama gördüm ve dikkatini cekmek istedim..

Cünkü kullandigin haplar bas agrisi kan agrisi yada ates düsürücü haplar degil, dikkatle alman gereken ve dikkatle yavas yavas azaltarak birakman gereken ilaclar.. O0

sweeet 27-10-2011 01:28 PM

Cevap: ILACI BIRAKMAK
 
Alıntı:

azraist_24 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 809536)
Benim de 2 seneye yakin surdu, pozac kullaniyorum ama artik ise yaramadigini dusunmeye basladim....yu89

Benim annemde de bir dönem panik atak vardı. O ilaçları kullanmayı sevmediği için (ki ilaçları kullandığı dönem için resmen karakterim değişti diyordu.) panik atak sorunu ile kendi başa çıkmayı tercih etti. Gerçi bugün bazen hala panik oluyor ama bunu bir şekilde kontrol altına alabiliyoruz. O panik olunca beni paniğe sokuyor o panik halinden çıkıyor.

Bazı şeyleri kafaya takmamayı başarıyorsan en iyi panik atak tedavisi budur. Panik atağın herhani bir fiziksel sorun nedeniyle değil psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum(lütfen yanlışsam düzeltin). Psikolojik sorunların da içimizde o gücü bulduğumuz sürece kendimizin aşabileceği sorunlar olduğunu düşünüyorum.

İlacın hayatında etkisi ne ise belki de bugün aynı etkiyi yaratacak başka şeyleri koymuşsundur ilacın yerine. Yine de arkadaşlar haklı sanırım en doğrusu doktora danışıp bırakmak olur.

smoth17 02-12-2011 02:40 AM

Cevap: ILACI BIRAKMAK
 
Öncelikle kararın için seni kutlarım. Bu tip ilaçlar aslında bağımlılık yaratmaz ancak uzun süre kullanıldığında vücut alıştığı için birdenbire ilaç kesildiğinde geri çekilme reaksiyonları yaşanır. Yani ilaca başlarken alışma sürecinde yaşadıklarını yaşayabilirsin. Bunun dışında prozac yani fluoksetin etken maddesinin yarılanma ömrü daha uzun olduğu için fazla zorlanacağını düşünmüyorum. İlacı bırakma kararını doktora söyleyerek bu süreci birlikte planlayabilirsiniz. Genelde 2 günde bir kullanma daha sonra 3 günde bir şeklinde azaltarak bırakılması gerekiyor.

pandora06 04-12-2011 06:27 PM

Cevap: ILACI BIRAKMAK
 
bende de p.atak var. 2 yıl önce citioles kullandım kafama göre bıraktım. almayı unutup 3-4 günde bir alıyordum ve bıraktım. geçen şubatta çok şiddetli tekrarladı. 3 hafta ne birşey yiyebildim ne de uyuyabildim. seroxat 20 lik kullanmaya başladım. 3 hafta boyunca günlük yalnızca yarım saat kadar uyuyabiliyordum oda 5er dakika gibi kısa sürelerle. acilde diyazem yaptılar o bile sadece 30-35 dakika uyuttu. ama deliksiz bir uyku iyi gelmişti. seroxatı toplam 5 ay kullandım. 3 aydan sonra azaltarak bıraktım tabi doktorun tavsiyesi ile. bırakalı 2,5 ay kadar oldu. şimdi 1 aydır mide sorunu ve arada p.atak yaşıyorum. ama önceki kadar şiddetli değil arada özellikle gündüzleri içim sıkılıyor. p.atak benim midemi çok etkiliyor. 1 aydır gündüzleri pek bişey yiyemiyorum. otururken düğmesini açtığım pantolonlarımı giydiğimde şimdi sürekli çekiştiriyorum belimden düşüyor.
ilacı kesince sende de tekrarlar oldumu? telkinleri dinliyormusun? ben yeniyim bu sitede henüz dinleyemedim.

matri 05-12-2011 12:17 PM

Cevap: ILACI BIRAKMAK
 
Artik ilaclarin sana faydasi olmadigini dusunmeye baslamissin. insan kendinin doktorudur, en iyi sen bilirsin. bence ilac kullanmamak lazim, kendi enerjinle, kendine hukum ederek dogru yolu bulmak en sagliklisi, hastaligin olumlu enerjilerle son bulur umarim.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.