Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Daha İyi Tenis (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=64)
-   -   Tenis Kortları Ölçüleri ve Çeşitleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=3033)

hayatimdegisti 09-12-2007 11:13 AM

Tenis Kortları Ölçüleri ve Çeşitleri
 
KORTUN YÜZEY TÜRLERİ
Tenis kortları isteğe ve ekonomik faktörlere bağlı olarak açık veya kapalı çok değişik malzemelerle kaplı olarak yapılabilir. Örneğin açık alanlarda yapılan çim kortların yapımı ve bakımı, sentetik malzemeden yapılan korlara göre oldukça pahalıdır. Her açık kort kaplamasının altında veya yanında yağmur suyuna karşı drenaj katmanları yapılır. Aşağıda bazı kort kaplama türleri açıklanmıştır.
· Toprak Kort
Yüzeyi kırmızı kille kaplı, kırık taş ve tuğla katmanlarından oluşan kort türü. French Open bu tür bir kortta düzenlenir.
· Çim Kort
Bakımı ve yapımı pahalı olduğundan çok çok az vardır. İyi bir drenaj gerektirir. Ancak oyun için hızlı bir sahadır.Wimbledon bu tür bir kortta düzenlenir.
· Sentetik Kort
Suni çim, poliürethan, sentetik kauçuk veya sentetik malzemeler ile kaplanmış kortlardır. Bu tür kortlarda oyun malzemeye göre hızlı veya yavaş olur. Avustralian Open bu tür bir kortta düzenlenir.

· Sert Kort
Asfalt veya beton kaplı kortlardır. Oyunun hızı kaplamanın pürüzlülüğüne göre değişir. Asfalt üzeri boyalı kortlar hızlı olur. US Open bu tür bir kortta düzenlenir.





WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:09 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.