Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çekirdek İnanç Bulma (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=571)
-   -   Sanırım Bu Benim Çekirdek İnancım... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=613284)

Pikachu 17-06-2010 04:42 PM

Sanırım Bu Benim Çekirdek İnancım...

Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum. Ve bu konuda ilk paylaşımımı yapmak istiyorum. :) :)

Ben tam birşeyler yapmak için karar vereceğim sırada anında içimde bir korku, endişe ve tüm olumsuz olabilecekler listesi gözümün önüne geliyordu. Hala gelir..:) Sürekli ne konuşsam, ne yapsam elimi ayağımı nereye koysam hep alay edilecek azarlayacaklar gibi gelir..Yine bu hala devam ediyor..:) Bir de kendim için bişey isteyemiyorum..Sorunlarımdan aileme hiiiç bahsedemiyorum..Hemen şu karşılık veriliyor "senin de derdin hiç bitmiyor" sanki sabah akşam veryansın ediyormuşum gibi...Biraz düşündüm..Bunların sebebi ne olabilir bunlar olurken ben ne hissediyorum..dedim..Hemen anladım uzun sürmedi anlamam..Küçüklüğümden beri babamın alaycı ifadelerine maruz kalmıştım...Ona kendimi anlatmak istediğim her an istisnasız her an ve bu hala devam ediyor her an beni küçük düşürecek bir bakış bir söz bir hareket yaptı...Okulda ise arkadaşlarım alaya devam ettiler...Ve ailem ben istemem gereken şeyleri de belirliyorlardı..Şunu al bunu al, şunu giy bunu giy, şu an bile hedefin şu olsun şeklinde yönlendirmeler sürüyor...Aradaki bağlantıyı anladınız mı...Babamın alaycılığı ile bana kendi seçimlerimi yapma özgürlüğü tanımamaları, güzelim yeteneklerimi göstermeme engel oluyor...İşte çekirdek inanç burda doğuyor...Peki tamam bu kadarını anladık da şimdi..çekirdek inancı nasıl temizliycez...Bunun yerine edineceğimiz inancı nasıl yıllardan beri artık nasır bağlamış inançların yerine geçmesini sağlayabilicez...

teoman_ 17-06-2010 04:56 PM

Cevap: Sanırım Bu Benim Çekirdek İnancım...

merhaba
ne gibi yeteneklerin var?

Pikachu 17-06-2010 05:01 PM

Yeteneklerim var deyince öyle parapsikolojik anlamda demiyorum...Herkesin bişeyleri yeteneği vardır..."Aa bak ben bunu da yapabiliyor muşum" olaylarını çok yaşıyorum...Yetenekliyim yani becerikliyim aslında da beceriksizmişim inancımı atamıyorum...:) :) Mesela hızlı öğrenebildiğimi, öğrendiklerimi problemlere hemen uygulayabildiğimi farketmiştim geçenlerde..ama işte bunu görüp değişsem yaa..olmadı..yine korku endişe yapamazsam, alay edilir mi acaba..ıvır zıvır...eski kalıpları atmam lazım :)

vittoria è nostra 30-12-2010 01:52 PM

bu bendede var ne yazıkkı, sürekli bir korku niyee ama sebep ne. onu sorgulamam lazım. birde insanlar konuşmadan fikir belirtmeden önce 2 kere düşünmelidir diye düşünüyorum. söyledikleriniz nereye gidiyor? söylediğiniz kişi üzerinde nasıl bir etkiye sahip? bunları hiç düşünmüyoruz ne yazıkki. genel olarak herkes böyle bir duyarlılıkla davransa kimse kimseyi olumsuz yönde etkılememıs olur. bende çekirdek inançlarım konusunda kendımı sorguluyorum umarım en kısa zamanda bulurum. ve umarım en kısa zamanda bu düşünce kalıplarından kurtuluruz.sevgilerimle.

SapphireLady 02-12-2012 02:50 PM

pikachu merhaba.

çekirdek inancınla ilgili bir değişme ya da gelişme oldu mu?

sevgiler...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:58 PM.