![]() |
BİLGELİK İNCELİKLERİ Nasıl Huzurlu Kalabiliriz? O0 Arzular huzurun kaybolmasına neden olur. Bazı şeyleri elde etmenin sizi güvende hissettireceğini zannedersiniz, fakat gerçek şudur ki; ne kadar çok şeye sahip olursanız, onu kaybetme korkusu da o kadar çok olur ve huzurdan uzaklaşırsınız. Arzular tüm çatışmaların nedenidir. Bir şey isteyip onu alamadığınızda, hayal kırıklığına uğrarsınız. Arzulardan özgür olmayı öğrenmek, nasıl huzurlu kalınabileceğini öğrenmektir. Hisler... y789 Eğer gününüz olumsuz istenmeyen hislerle doluysa, sadece bir tedavi vardır. Geldiklerinde, onları seçin. Neden, nasıl diye sormayın, onlarla savaşmayın ve onlara sahip olduğunuz için hiçbir zaman cesaretinizi kaybetmeyin. Fakat en önemlisi hisleriniz için bir başkasını suçlamayın. Suçluyorsanız, bir kurban olmayı seçiyorsunuz demektir. Hisler geldiğinde, çok büyük rahatsız edici hisler bile olsa, “Bu hissi seçiyorum” deyin ve geçmişte düşündüğünüz veya yaptığınız bir şey, öğrendiğiniz belli bir inanış veya tehdit edilen bir bağımlılığınız nedeniyle geldiğini bilin. Seçim, hisleri istediğiniz anlamına gelmez ancak onlar için sorumluluk almak anlamına gelir. Ve işte bu kendinizin efendisi olmaktır. Duygularınızı iyileştirmenin ve çözümlemenin ilk adımıdır. Fakat sadece ilk adım. Bunu bugün deneyin ve sonra kendinize bir sonraki adımın ne olabileceğini sorun. Eğer gerçekten bilmek isterseniz, bileceksiniz! Ancak derin bir anlayış ve saf hislerle dolu bir tutum olumlu düşünmeyle sonuçlanır. Yansıtma: Olumlu düşünmeden bahsettiğimizde, genellikle bu sadece “olumlu düşün” veya “olumlu ol” şeklindedir. Fakat bunu kendime de başkalarına da sadece söylemek, düşüncelerimi kalıcı bir şekilde değiştirmeme yardımcı olmaz, hatta bazen geçici olarak bile olamaz.Çözüm: Gerçek olumlu düşünme sadece olumlu düşünmekten çok daha derindir. Bunun için, kendi tutumumla onları renklendirmeden, her şeyi olduğu gibi görmeye ve anlamaya ihtiyacım vardır. Ancak o zaman her şeyi doğru bir şekilde anlayarak en uygun şekilde onlarla başa çıkabilirim |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:45 AM. |