Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çekim Yasası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=459)
-   -   Yardımınıza ihtiyacım var (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=615377)

Bilge İnan 12-09-2010 06:27 PM

Yardımınıza ihtiyacım var

Günlüğüme içimi dökerken sizden yardım istemem gerektiğinin farkına vardım...

"Başka bir başlık açmalıydım belki de. Yardım edin bana diye. Çünkü yardımınıza gerçekten ihtiyacım var sanırım :)" dedim ve bu yardımı istemeye karar verdim. Kendi başıma aşamıyorum çünkü. Ve ne olur kendine güven, kendini sevmekle başla filan demeyin zira meselenin özü o zaten... :/

Sorun şu ki,

Dua etmekten korkuyorum. Bir şeyi yaparım demekten korkuyorum. Bir şeyi yapmam demekten korkuyorum. Çünkü o şeyin hayatıma dahil olması için zikretmem hatta aklımdan bile geçirmem yetiyor artık. Ne güzel işte dediğinizi duyar gibiyim ama iş öyle değil. Çekim yasasındaki işleyişte arızam var :) Ettiğim duanın tersi oluyor. Zikrettiklerim iyi şeylerse olmuyor, kötü şeylerse derhal yerine geliyor. Ve şimdi bunu buraya yazarak tasdik altına aldığımı da biliyorum. Ama yazmadan ya da konuşmadan bu problemi nasıl aşacağımı bilmiyorum açıkçası...

Ben ne anlarım bundan, bilenler cevaplasın demeyin. İçinizden geleni yazın lütfen. Kimbilir, bilmediğinizi sandığınız bu konuda söyleyeceğiniz bir kelime hayatımı değiştirir belki de...

Şimdiden teşekkür ederim.

kuzusu 12-09-2010 06:37 PM

Cevap: Yardımınıza ihtiyacım var

nasıl yani icnden o anda kötü bişey geciriyosun ve oluyo mu bu baskalarına mı zarar veriyo.
ettgin dauanın tersi oluyosa duanla düsüncelerin tutarsız demkki dua ederken belkide icinden olacagına gercekten inanmıyosundr o anda gerceklesmeyeceginden korkuyosundr belkide ben meditasyona baslamayı düsünüyorum kendi adıma sana da öneriyorum cünkü meditasyonla bilincaltını rahatlatabilir ve olumsuz düsünceleri susturabilirsin diye düsünüyorum

Casandra 12-09-2010 06:49 PM

Sevgili Melinda..
Demek istediğini sanırım tam olarak anladım..
Ve bu durum bendede bi zamanlar vardı..Çekim yasasıyla'da tanışmıştım ama herşeyi üstün körük biliyordum..
Diyelim ki ben birşeyi çok istiyorum olucağınada emin olduğum şeyler olmuyor,korktuğum durumlarında tam tersi oluyordu..
Seninde anlatmak istediğin şey böyle bişi sanırım..
Bu durum bende uzun bi süre gitti..Ve ben bu siteyi bulduktan sonra kısır döngümü değiştirdim..

Sanırım senin probleminde,benim problemin aynısı gibi..Ben birde bana çok yararı olan bir e-kitap okudum..
Ve o e-kitabı okuduktan sonra,tabi kitabın dediklerine de bir müddet harfi harfiyen uydum..Böyle bir problemim kalmadı..
Şimdi herkes gibiyim,normalim:))
Normalim diyorum çünkü,o düşüncedeyken bende niye herşey etkiye tepki diyordum..Bir anormallik olduğunu sanıyordum..
İstiyorsan e-kitabı sana özel mesajla bildirebilirim,inan sende o kısır döngünün üstesinden gelebilirsin..

Sevgiyle..

Bilge İnan 12-09-2010 07:23 PM

Çok ama çok sevinirim! :) Teşekkür ederim.

Bilge İnan 12-09-2010 07:24 PM

Alıntı:

kuzusu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 767989)
nasıl yani icnden o anda kötü bişey geciriyosun ve oluyo mu bu baskalarına mı zarar veriyo.
ettgin dauanın tersi oluyosa duanla düsüncelerin tutarsız demkki dua ederken belkide icinden olacagına gercekten inanmıyosundr o anda gerceklesmeyeceginden korkuyosundr belkide ben meditasyona baslamayı düsünüyorum kendi adıma sana da öneriyorum cünkü meditasyonla bilincaltını rahatlatabilir ve olumsuz düsünceleri susturabilirsin diye düsünüyorum

Casandra' nın dediği gibi bir problem. Başkalarına zarar vermiyorum henüz çok şükür ( ve maalesef ki :PPPp :D )

:)

kuzusu 12-09-2010 08:30 PM

Alıntı:

Casandra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 767993)
Sevgili Melinda..
Ve bu durum bendede bi zamanlar vardı..Çekim yasasıyla'da tanışmıştım ama herşeyi üstün körük biliyordum..
Diyelim ki ben birşeyi çok istiyorum olucağınada emin olduğum şeyler olmuyor,korktuğum durumlarında tam tersi oluyordu..
Bu durum bende uzun bi süre gitti..Ve ben bu siteyi bulduktan sonra kısır döngümü değiştirdim..

Sanırım senin probleminde,benim problemin aynısı gibi..Ben birde bana çok yararı olan bir e-kitap okudum..
Ve o e-kitabı okuduktan sonra,tabi kitabın dediklerine de bir müddet harfi harfiyen uydum..Böyle bir problemim kalmadı..
Normalim diyorum çünkü,o düşüncedeyken bende niye herşey etkiye tepki diyordum..Bir anormallik olduğunu sanıyordum..
İstiyorsan e-kitabı sana özel mesajla bildirebilirim,inan sende o kısır döngünün üstesinden gelebilirsin..

Sevgiyle..

bende herhangi bi problem yok ama o kitabı bende merak ettm simdi bana da bildirirsen sevinirim

mertmis 12-09-2010 09:24 PM

Alıntı:

Casandra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 767993)
Sevgili Melinda..

Sevgiyle..

Benimle de paylaşırsan çok mutlu olurum , teşekkür ederim.12389

bluegirlx 12-09-2010 09:49 PM

istiyorum demek elimde değil henüz benim değil mesajı veriyor ..istemediğin şeyleri düşünüp onları çekiyorsun..isterken istemediğin şeyleridemi sıralıyorsun ..mesela yanlız kalmak istemiyorum diyemi düşünüyorsun..eğer öyleyse yanlış yapıyorsun..bunun yerine hayatımı sevdiğim insanlarla geçirmeyi sevgi alarak paylaşarak geçirmeyi seçiyorum dersen belki işine yarar..(konu sadece örnek)

karavan 12-09-2010 09:54 PM

Bence kitabı burada paylşmanın herkese yararı olur diye düşünüyorum.
eğer bir mahsuru yoksa tabii ki.
Sevgili arkadaşım sana yardım edebilmeyi birkaç cümle de olsa sana faydalı olabilecek birşeyler söyliyebilmeyi çok isterdim ancak bu konuda pek bir bilgim yok.
Arkadaşlarım tecrübelerini paylaşıyorlar bende izliyorum çok enteresan gerçekten ama inanıyorum ki düzelecektir.

İyiki varsınız.
Teşekkür ediyorum.

YESHAPPY 12-09-2010 10:11 PM

İlginç... Güç ve kuvvet yalnız Allah'ındır sözünü sürekli tekrarla, olumlama gibi düşün. Allah'a tevekkül ettim de. Kötü düşünsende iyi yönde dua etmeye zorla kendini. Kötü düşünsen de Allah'ım sen güzel olanları kabul et, kalbimi ferahlat diye dua ett. Dua ederken de aklına kötü senaryolar geliyorsa. Euzü besmele çekmen yeterli;ama kesinlikle anlamını düşünerek...

Yardımı olur mu bilemem;ama sen yaz dediğin için fikrimi yazdım. İnşallah az da olsa faydam olur.

Bir de bir kitapta okumuştum, kötü düşündüğünde aklına kötü ne geliyorsa kendine sor, "Ne olur yani?" Sürekli sor sor sor...
Bir süre sonra o düşünceler sora sora istem dışı siliniyor.

sanemce 13-09-2010 11:48 AM

10 yıldır babam benimle konuşmuyor..Yanlış birşey yaptığımdan falan değil, sadece yaptığım birşeyin ona ters geldiğinden dolayı..

10 yıldır kendisiyle barışmaya çalıştım. Sadece ben değil, herkes konuştu babamla o senin kızın barış vs diye..

Bu bayramda yine gittim ve giderken dedim ki, babam benimle barışsın barışmasın artık önemli değil.Benim bir ailem var ve ailemi görmek için gidiyorum..Ve babam benimle barıştı..

Sıkı sıkıya tutunduğumuz istekleri serbest bırakmadığımız için gerçekleşmiyor. Evren kendisine güvendiğimiz titreşimini alamıyor çünkü..

Korkularımıza engel olamayız elbette..Korkularımızı zihnimizde sürekli tekrarlayarak onlara anlam yüklersek Evren de dileğimizin bu olduğunu düşünerek gerçekleştirir..

Hepsini biliyorsun Melda'm.Biliyorsun da bildiklerini hatırlamaya ihtiyacın var ve gerekirse tükenene kadar anlatacağım sana. Diğer arkadaşlarımızın yaptığı gibi.
Seni seviyorum

matri 13-09-2010 02:27 PM

tebrikler sanemcee...

Bilge İnan 13-09-2010 02:50 PM

Melda' n da seni seviyor ♥ Bu güvenini de boşa çıkarmaz inşallah... Zaten böyle zamanlar için varız birbirimizin hayatlarında öyle değil mi? :)

x-men33 13-09-2010 03:02 PM

Ya söylemeden geçemiyeceğim sevincli
"Sıkı sıkıya tutunduğumuz istekleri serbest bırakmadığımız için gerçekleşmiyor." demişsin ya bu şeye benziyor. Hani telekinezi ile ilgilenenler bilirler. En önemli şey düşünceyi serbest bırakmaktır. Başta konsantre olup gerçekten istemek, sonra da düşünceyi serbest bırakmak. Benziyor ama valla cilgin897

zahiri 13-09-2010 03:05 PM

Alıntı:

sanemce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 768108)
10 yıldır babam benimle konuşmuyor..Yanlış birşey yaptığımdan falan değil, sadece yaptığım birşeyin ona ters geldiğinden dolayı..

10 yıldır kendisiyle barışmaya çalıştım. Sadece ben değil, herkes konuştu babamla o senin kızın barış vs diye..

Bu bayramda yine gittim ve giderken dedim ki, babam benimle barışsın barışmasın artık önemli değil.Benim bir ailem var ve ailemi görmek için gidiyorum..Ve babam benimle barıştı..

Sıkı sıkıya tutunduğumuz istekleri serbest bırakmadığımız için gerçekleşmiyor. Evren kendisine güvendiğimiz titreşimini alamıyor çünkü..

Korkularımıza engel olamayız elbette..Korkularımızı zihnimizde sürekli tekrarlayarak onlara anlam yüklersek Evren de dileğimizin bu olduğunu düşünerek gerçekleştirir..

Hepsini biliyorsun Melda'm.Biliyorsun da bildiklerini hatırlamaya ihtiyacın var ve gerekirse tükenene kadar anlatacağım sana. Diğer arkadaşlarımızın yaptığı gibi.
Seni seviyorum

sahanesinn!

tolgaasya 13-09-2010 04:46 PM

İnsan ilişkileri, insanlık tarihi ile yaşıt bir konudur. İlk insanın yaratıldığı andan itibaren, toplumda sevgi odağı olmayı başarmış, saygı gören insanlar da var olmuş, nefret odağı olan ve sevgiden yoksun yaşayan insanlarda var olmuştur.

Kur’an da Hazreti Adem’in iki oğlundan bahsedilir. Bende bu kıssayı kısaca paylaşmak istiyorum. Hz. Adem’in oğullarından birinin ismi Habil, diğeri ise Kabil’dir. Habil son derece yumuşak huylu, ılımlı ve toprakla uğraşan biridir. Kabil ise avcılık yapan güçlü kuvvetli birisidir. Gün gelir ve bu iki kardeşin arası bozulur. Daha doğrusu Kabil tarafından tek taraflı bozulur. Çünkü Kabil kardeşini sürekli kıskanmakta ve onun evleneceği kız ile evlenmek istemektedir.

Günler günleri kovalar, Kabil artık içindeki nefreti kontrol edememektedir. Üstelik kalbi sevgi ile dolu olan Habil’in adağı kabul edilmiş, Kabil’in adağı ise kalbinde bulunan kötü duygulardan ötürü kabul görmemiştir. İki kardeş ormanda gezerlerken tartışma başlar ve yerden bir taş alan Kabil kardeşi Habil’in başına vurarak onu öldürür. İşte bu olay ilk cinayet olarak insanlık tarihine geçer. İlk cinayet, ilk iletişimsizlik, ilk kıskançlık... Habil anne ve babasının yüzüne bakamayacağını düşünerek o bölgeden uzaklaşır ve yalnız bir hayat sürmeye başlar...

Bu kıssa da tüm insanlık ailesi için alınacak dersler var. İnsanın içindeki kin ve nefret duygusu, sevgi ve hoşgörü duygusuna galip gelirse sonuç yukarıda anlatıldığı gibi oluyor. Kendimle iyi bir ilişki yürütmezsem, bir başkasıyla basıl iyi bir ilişki yürütebilirim?

Zihnimizde barışı ve uyumu yarattığımızda ve olumlu şeyler düşündüğümüzde, kendimize olumlu deneyimleri ve bizimle aynı düşüncede insanları çekeriz. Tersine hata bulmaya, suçlamaya, kurban anlayışına saplandığımızda, hayatımız hayal kırıklıkları ve başarısızlıklarla dolu olur ve bizimle aynı düşüncede insanları çekeriz.Esas olarak söylediğim şey, kendimize ve hayata ilişkin inandığımız şeyin bizim için gerçek olmasıdır. (Louise L. Hay - Düşüncenin İyileştirici Gücü)

frezya 08-03-2011 03:37 PM

Kafama takılan birşeyi nereye yazıp sorsam diye bakarken bu konuyu gördüm bilmiyorum ne kadar benzer konu ama arkadaşlar,bi kaç sefer aklımdan sağlıkla ilgili olumsuz şeyler geçti,şöyle ki kitap okurken ışığın yansımasından olsa gerek ellerimin üzerinde lekeler varmış gibi gördüm,sonra da korkuya kapılıp hemen düşüncelerimi iptal ediyorum v.s dedim ama şimdi merak ettiğim çekim yasasını uygularken isteklerimizi düşünüp unutuyoruz ya e ben bu düşüncelerimden kurtulduğumda,unutmuş olucam,nasıl olacak bu?Bu şekilde gerçekleşmez herhalde di mi?Yardımcı olursanız sevinirim.Böyle durumlarda ne yapılmalı?

stnzmRetra 08-03-2011 03:55 PM

frezya

anlatmak istediğiniz sıkıntınızı gayet iyi anlıyorum. endişelenmenize gerek yok. size sadece her konuda rahat olmanızı tavsiye ediyorum.

hastalık hastalığına yakalanmamanız yeter de artar bile. ne kadar çekim yasası da olsa bence anlık veya bir kaç kerelik düşünceler vücudunuzda veya hayatınızda çok da fazla bi etkide bulunamayacaktır. tabi bu biraz da düşüncelerinizin ve enerjinizin yoğunluğuna bağlı olsa da sağlık açısından baktığımızda bu tür küçük düşünceler sizi ırgalamayacaktır. rahat olabilirsiniz.

böyle durumlarda düşüncelerinizin hemen arkasından kısa bir "olumlama" yaparsanız içiniz de rahat olacaktır. unutmayınız ki olumluluk olumsuzluktan kat kat güçlüdür.

frezya 08-03-2011 04:13 PM

Şu yazdığım şeyler belki bazı arkadaşlara komik gelmiştir ama ara sıra oluyor işte böyle şeyler.Sanırım birisinden böyle güzel şeyler duymaya ihtiyacım varmış içim rahatladı:)Çok teşekkür ederim stnzmRetra.

ylmzky 07-07-2011 04:55 PM

şu e-kitabı bende merak ettim banada gönderirsen sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Berilce 07-07-2011 06:08 PM

Aslında burada o kitabın en azından adı yazılabilir,
ya da zor gelmiyorsa eğer, bir özet halinde verilebilir... Burada hiç üşenmeyerek
kocaman kitapların özetini yazan arkadaşlar var, onlarınki de bilgilendirmek ve bilgilendirmenin,
paylaşmanın güzel şekli arkadaşlar...

tarık bin ziyad 03-08-2011 09:11 AM

o kitap

???

busesu 03-08-2011 10:24 AM

casandra banada göderirsen çok mutlu olurum.

mikuerto 03-08-2011 12:24 PM

Allah'a bir şey istediğinde hemen oluveriyor mu hayır. Umut etmen gerekiyor. Bu yazıyı yazarken bile umutsuz yazmışsınki kötü düşündüğüm hemen oluyor diyorsun. Allah yanında o heryerde. O her şey. O zaman sana sadece kötü durumlarında Allah ı zikretmen lazım olduğunu söyliyeceğim. İyi bir şey olduğu zaman da yine zikret. Sadece Neden olmuyor diye inkar etme. O zaman olmaz.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:28 AM.