Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilinçaltının Bilinmeyenleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=155)
-   -   Neden Hedef Belirleyemeyiz? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=3986)

cicek1973 27-01-2008 12:09 AM

Neden Hedef Belirleyemeyiz?
 
Neden Hedef Belirleyemeyiz?

1. Hedeflerimizin Önemli Olmadığına İnanırız!

Çoğu insan her şeyden önce yaşamlarında bir hedef belirlemenin ne denli önemli olduğunu fark edememektedir!

2. Bunun Nasıl Yapılacağını Bilmiyoruzdur!

Belirli hedeflere sahip olmamamızın ikinci nedeni ise, hedef koymayı bilmememizdir! Hedef, bir dilekten oldukça farklı bir kavramdır! Hedefler açıktır, yazılıdır ve belirgindir! Başka insanlara rahatlıkla açıklanabilir, hızlı ve kolay bir biçimde tanımlanabilirler! Hedefler ölçülebilir niteliktedir ve elde edildiğinde veya edilmediğinde bunu biliriz!

3. Başarısızlık Korkusuna Sahibizdir!

Kendimize bir hedef koyamamamızın ardında yatan üçüncü sebep, taşıdığimız başarısız olma korkusudur! Her türlü başarısızlık acı verir! Başarısızlık, duygusal ve sıklıkla da mali açıdan acı dolu ve üzücüdür! Herkes zaman zaman başarısızlık yaşamıştır! Her defasında da, eskisinden daha dikkatli olamaya ve ileride başarısızlık yaşamamaya karar veririz! Çoğu insan da başarısız olmaktan korktukları için kendilerine bir hedef belirlememe hatasına düşerler, böylelikle de kendilerini adeta sabote ederler!

4. Reddedilme Korkuları Vardır!

Kendilerine hedef koyamamamızın ardında yatan dördüncü sebep, taşıdığımız reddedilme korkusudur! Bir hedef koyup başarılı olamadığımızda, başkalarının bizi eleştirip, alay konusu yapacaklarından çekiniriz! Hedef koymaya başladığımızda, bunları ilk etapta gizli tutmamızın sebebi de budur! Her şeyi herkese anlatmayalım! Bırakalım, insanlar önce bizim neleri elde ettiğimizi görsünler! Onları bilmediği bir şey, bize de acı vermeyecektir!



WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:05 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.