sable bisküvi Malzemeler 4,5 su bardağı un 250 gr. yumuşak margarin 1,5 su bardağı pudra şekeri 3 yumurta 1 yumurta akı üzeri için ayrılacak Limon kabuğu rendesi Vanilya 1 su bardağı fındık içi 1 çay kaşığı kabartma tozu Yapılışı 1 Un, yağ, 1,5 su bardağı, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya bıçakla kıyılır. Ortası açılır. Limon kabuğu rendesi konur. 2 Yumurtalar kırılır. Birinin akı ayrılır yoğrulur. 3 10-15 dakika nemli bez altında dinlendirilir. 1 cm. kalınlığında merdane yardımıyla açılır. 4 Kalıpla kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Kıyılmış fındık serpilir. 5 Orta hararetli firinda pembe renkte pişirilir. Sıicakken üstüne pudra şekeri elenir. Dilerseniz renkli gıda boyası ile renklendirebilir ya da renkli pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:27 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.