Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilimsel Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=488)
-   -   Anneannemin Elbasanı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=91560)

bluemoon24 03-01-2009 04:01 AM

Anneannemin Elbasanı
 
MALZEMELER

1 kg kuzu kol (iri parçalanmış)

1 çay kaşığı pul biber

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz, karabiber



Sebze sotesi için;

2 adet kabak

2 adet havuç

1 çay kaşığı tereyağı



Sosu için;

2 adet yumurta

1 su bardağı un

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı et suyu

1 çay kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI

Bir tencerede et, tereyağı ve ince kıyılmış kuru soğanı hafifçe kavurun. 2 çay bardağı su ekleyerek, orta ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp, suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırın ve bir tepsiye dizin. Üzerine karabiber ve kırmızı biber serpin. Ayrı bir kapta yoğurtla yumurtaları çırpın, unu katın ve iyice karıştırın. Yemeğin et suyundan da ekleyerek boz kıvamına getirin. Tepsiye dizilen etlerin üzerine bu sosu yayın. Orta hararetli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



Etler fırında pişerken sebze sotesini hazırlayın. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın. Yıkayıp, süzdürün. Yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Teflon bir tavada önce havuçları, sonra kabakları tereyağında soteleyin. Fırından aldığınız elbasan tavanın üzerine koyarak servis yapın



AFİYET OLSUN


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.