![]() |
Bayram Salatası Malzemeler 5 Adet Orta boy Patates 5 Adet Orta boy Havuç Yarım Demet Dereotu Yarım Demet Taze Soğan 3 Çorba Kaşığı Yoğurt 3 Çorba Kaşığı Mayonez 10 Kornişon Turşu 4-5 Diş Sarmısak 2 Adet Haşlanmış Yumurta Kokteyl Zeytin Tuz Hazırlanışı * Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz. * Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranımış turşuyu, dövülmüş sarmısakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayınız. * Derin bir kaseye şeffaf bir folyo seriniz. * Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp kaşıkla bastırınız. Buzdolabında birkaç dakika bekletiniz. * Çıkardıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çeviriniz. * Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alınız. * Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürünüz. * Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyiniz. * Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpiniz. * Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapınız. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:08 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.