![]() |
Lezzet Sırları karnım acıktı walla arkadaşlar ÇÖREKOTU: Pişirmeden önce çöreklerin, ekmeklerin üzerine serpilir, hoş bir görüntü ve lezzet verir KİŞNİŞ: Bazı soğanlı yemeklerde, ekmeklere, bisküvilere ve meyve kompostolarına arzuya göre katılabilir. MAYDANOZ: Tatlılar hariç, her türlü yemeğe istenilen miktarda konulabilir. Yaprakları bol miktarda C vitamini taşır. FESLEĞEN: Çorba, domatesli soslar, kuzu, dana, balıketleri, lahanalı yemekler ve yeşil salatalara lezzet vermek için kullanılır. TERE: Genellikle çiğ olarak salatalara katılır. Kendine özgü hoş bir lezzeti vardır. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. YENİBAHAR: Bazı sıvıyağ ile hazırlanan dolmalarda ve sıcak yemeklerde orzuya göre kullanılır. SUSAM: Özellikle hamur işleri ve tatlılarda kullanılır. Hem görünümü güzelleştirir hem de lezzet katar KIRMIZIBİBER: Her türlü yemeğe tat ve renk verir. Acı ve taze biberler kurutularak hazırlanır. Arzuya göre kullanılır. ZENCEFİL: Özel soslu yemeklere lezzet katması için kullanılır. Hoş bir tat ve koku katar. ASPİR: Bazı pilav, sebze ve salata çeşitlerinde kullanılır. Değişik bir lezzet ve kokuya sahiptir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:19 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.