Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Beyin Fırtınaları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=567)
-   -   Bir Dilek Tut (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=617103)

Işıldayan Safir 01-01-2011 05:00 PM

Bir Dilek Tut
 
http://img03.blogcu.com/images/c/e/v...1245953045.gif

Bir Dilek Tut

Tuttuğumuz dilekler genellikle en ümitsiz olduğumuz konularla ilgilidir. Olmasını candan istediğimiz bir şey ancak onu olmuş gibi imgeleyip, sonucunda hissedeceğimiz duygu selini isteğimize yüklemekle gerçekleşir.


Yüksek dağın kanatları altındaki ışıltılı kent gölün turkuaz suyu ile kucaklaşmış bir doğa harikasıydı. Bin yıllardan günümüze yankılanan öyküyü can kulağı ile dinlemeye koyuldu.

Antik zamanda bir Yunan kentinin prensi olan Cadmus, düşmanlarından kaçıp komşu ülkeye sığınmıştı. Ülke halkının takdirini kazanmış ve yardımlarıyla kendisini öldürmek isteyenleri alt etmişti. Böyle parlak bir kişiliği konuk eden şehre, prensi onurlandırmak için ışıltılı anlamına gelen Lychnidos adı verilmişti. Ülkenin kalbi sayılan göl de Parıltılı Göl ismini taşıyordu. Epik öykü sona erdiğinde patika yoldan kıyı şeridine ulaşmışlardı. Fiyortları andıran kayaların gölle buluştuğu dar kumsalda ilerlerken suyun geçit vermediği bir noktada önlerine çıkan iskeleye tırmanırken rehber yeni bir öyküye geçmişti.

Gölün özelliği yöre halkı tarafından uğurlu sayılmasıydı. Islak basamaklardan çıkarken gözü iskele tırabzanına tutturulmuş pirinç levhalara takıldı. Burçlar kuşağının tüm sembolleri sırası ile dizilmişti. Yapılacak tek şey cepten çıkan parayı bir dilek tutarak göle fırlatmaktı. Anlatılanlara gülüp geçmekle birlikte rehber ısrarla her dileğin gerçekleştiğini söyleyince denemeye karar verdi. Burcunu sembolize eden levhanın önünde durdu, bir dilek tuttu ve eline ilk gelen kuruşu, dibinde irili ufaklı balıkların oynaştığı suya bıraktı. Paranın süzülerek dibe doğru inişini izlerken dileğinin ne kadar sıra dışı olduğunu düşündü. Lambadan çıkan cin bile bu kadarını başarmakta zorlanırdı.

Gölün öyküsüne gelince; çevresinde yaşayan iki farklı halk anlaşamasalar da bu ayrılığın içinde büyük bir aşk yaşanmış ve sonunda sevdalılar göle atılan şişenin içindeki not sayesinde birbirlerine kavuşmuşlardı. Göl olasılıksızı olası kılıyordu. Efsane mutlu sonla bittiği için hoşuna gitmişti. Az ötede iri bir alabalığı zapt etmeye çalışırken kendisini izleyen yaşlı adama bol şans dileyip grubun ardına düşecekti ki adam yaklaşmasını işaret etti. Önce bilge bakışları ile tepeden tırnağa süzdü, sonra da;

Sana bir sır vereceğim diyerek söze başladı.

Gözlerini suyun berraklığına dikti, dinledi.

Tuttuğumuz dilekler genellikle en ümitsiz olduğumuz konularla ilgilidir. Sanki evreni sınamaya çalışırız. İstediğimiz gerçekleşmeyince de zaten belliydi diye kendimizi avuturuz. Bu bölümü iyi dinlemesini vurgulayıp konuşmasını sürdürdü;

Olmasını candan istediğimiz bir şey ancak onu olmuş gibi imgeleyip, sonucunda hissedeceğimiz duygu selini isteğimize yüklemekle gerçekleşir.

Duyguyu eklemek; bu hiç aklına gelmemişti. Artık cine bile gerek kalmayacaktı.


Alıntı: Engin Yıldırım Doğalı

http://img03.blogcu.com/images/c/e/v...1245953045.gif

huzurun kokusu 01-01-2011 05:06 PM

Cevap: Bir Dilek Tut
 
çok güzel kesinlikle deneyeceğim teşekkür ederim paylaşımın için :)

vefalıdost 01-01-2011 05:12 PM

Cevap: Bir Dilek Tut
 
Paylaşım için saol..

halux 01-01-2011 06:04 PM

Cevap: Bir Dilek Tut
 
Bu Duyguyu nasıl hissedebiliriz veya Nasıl hissetmeliyiz tam olarak ?

Örneğin ; Bir ferrai araba sahibi olmak isteyen insan , Dileğine hangi duyguları eklemeli veya nelerle imgelemeli.

Tam olarak bilen bir arkadaşım , örnek üzerinden bi açıklama getirebilirmi lütfen.

Işıldayan Safir 01-01-2011 06:36 PM

Cevap: Bir Dilek Tut
 
Merhabalar,

Hedeflerimizi yaşamımıza çekmemiz konusunda neler yapabileceğimize dair ufak notlarım vardı. Onları paylaşayım o halde.

Hedeflerimiz neden gerçekleşmiyor? İsteklerimizi neden hayatımıza çekemiyoruz? Düzenli olumlama yapmamıza rağmen eksik kalan şey nedir? Sevgili Abdullah Canıtez (keops) bu konuyla ilgili olarak şöyle söylemişti:

Eksik olan deneyimdir; olumlama kendi başına yeterli değildir. Ortada bir deneyim olması gerekir ve eksik olan da şimdi yazacağım aşamalardan birinin atlanmasından kaynaklanır. Peki bunlar nelerdir? Sayalım.

1- Çevre: Dileğimiz gerçekleştiği zaman nasıl bir çevremiz olacak?

2- Davranış: Davranışlarımız ne yönde gelişecek?

3- Yetenek: Hedefimiz hangi yeteneklerimizi geliştirmemiz için bir vesile olabilir? Bu yolla hangi yeteneklerimizi geliştirebiliriz?

4- Kimlik: Karakterimiz hedefimizin gerçekleşmesiyle nasıl olacak ve eğer dileğimizi gerçekleştiremiyorsak hangi karakteristik özelliğimizi geliştirmemiz gerekiyor?

5- Bilgi: Bu şekilde ne öğrenebiliriz?

6- Sahip Olma: Hedef başka nelere sahip olmanızı sağlar?

7- Yakın Olma: Bunu ilişkiler olarak da ifade edebiliriz. Onay almak istediğimiz kişileri de düşünebiliriz. Hedefinizi imgelerken bunları da düşünün. Yani yakın olduğunuz kişileri hayalinize dahil edin.

8- Güvence: Hedefimiz güven boyutunda bize nasıl katkı sağlayabilir?

9- Ruhsal Boyut: Ruhsal olarak bize ne katabilir?

Geçmişte hedefinizi gerçekleştiremediyseniz bu boyutlardan biri eksikti. Şimdi o deneyimi başarılı olmak için gerekli olan kıstasları bularak tekrar yazın.

Bir de 3 tane soru var. Bunları düşünüyoruz.

1.si hedefime ulaştığımda neler göreceğim?

2.si hedefime ulaştığımda neler işiteceğim?

3.sü hedefime ulaştığımda neler hissedeceğim?

Hissettiğim duygu vücudumun neresinde olacak?

Burada önemli bir nokta daha var. O da şu: Hedeflerimiz gerçekleşmeye ne kadar yakın? Dileğimiz bizim için çok kolay bir şeyse sorun yok. Orta ise bu da gayet uygun. Ama çok uzak hedefler sıkıntı yaratabilir. Ama imkansız demiyoruz. Zaman alabilir. :)

Sevgilerimle. actionsmile


halux 01-01-2011 07:50 PM

Cevap: Bir Dilek Tut
 
Açıklamanız için teşekkür ederim.

Işıldayan Safir 27-05-2011 06:34 PM

Cevap: Bir Dilek Tut
 
Ne İstediğinizi Bilin;

Ne istediğinizi hem kendinize hem de bir başkasına tanımlamalısınız. Ne kadar yüksek, ne kadar uzak, ne kadar çok? Ne zaman, nerede, nasıl, kiminle?

İş hayatınızda bir krediye ihtiyacınız varsa; nasıl isteneceğini bilirseniz, bu krediyi bulursunuz. “Üretim hattını genişletmek için biraz daha paraya ihtiyacımız var, bize biraz kredi verir misiniz?” derseniz, krediyi alamazsınız. Kesin olarak neye ihtiyacınız olduğunu, niçin ihtiyacınız olduğunu ve ne zaman ihtiyacınız olduğunu tanımlamalısınız. Onunla ne üretebileceğinizi de göstermek zorundasınız.

Amaç düzenleme seminerlerimde, seminere katılanlar, biraz paraya ihtiyacım var diyerek istemektedirler. Ben de onlara birkaç kuruş para veriyorum. Onlar istiyorlar ve alıyorlar; zekice istemedikleri için istediklerini alamıyorlar.

Mümin Sekman

yelda_k 30-05-2011 12:00 AM

Cevap: Bir Dilek Tut
 
bu yazıyı ilk okudugumda atanmaktan tamamen ümidimi kaybettiğim bi andaydı.

ve şuan ise o isteğim gercekleştii vedee şuan bambaşka am agerçekten çok istediğim bir isteğim var..

inşalahh oda olacakk.

teşekkürler tekrarr .

uzun süre bu sürede bu sitede olmanın tadıı bambaşkaaa

matri 14-11-2011 11:39 AM

Cevap: Bir Dilek Tut
 
bu guzel paylasim icin tesekkurlerrrrrr

Işıldayan Safir 15-11-2011 10:32 PM

Cevap: Bir Dilek Tut
 
Alıntı:

matri Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 811182)
bu guzel paylasim icin tesekkurlerrrrrr

Matri ttli3

Seni gördüğüme sevindim. Teşekkür ederim. :)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:43 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.