![]() |
Ynt: Başarı Korkusu Mehmet merhaba aramıza hoşgeldin resmen beni anlatmışsın şimdi inşallah sana gelen cevaptan sayende bende nasiplenirim sevgiler saygılar |
Ynt: Başarı Korkusu Merhaba Arkadaşlar! Yorumları okudukça bu sorunu sadece ben yaşamıyormuşum dedim,meğer pek çoğumuzda varmış.Saçma gibi gözükse de önemli bir sorun.Shakespeare' in de dediği gibi; *İnsanlar sevilmekten korkuyor,kendini sevilmeye layık görmediği için; *Düşünmekten korkuyor,sorumluluk getireceği için; *Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten çekindiği için; *Duygularını ifade etmekten korkuyor,reddedilmekten ürktüğü için; *Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kıymetini bilmediği için; *Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi birşey vermediği için; *Ve ölmekten korkuyor,dolu dolu yaşamadığı için... Bu korkuları aşabilmemiz için de sanırım kendimizi tanımamız ve değer vermemiz gerekiyor.Şahsen, kendime değer vermek konusunda biraz eksikliklerim var.Sorunlar da bu noktadan başlıyor zaten..bu sayfada okuduklarım gerçekten çok faydalı oldu,herkese teşekkürler |
Ynt: Başarı Korkusu Galiba herşey en değerli şeyin KENDİMİZ olduğuna inanmamızla başlıyor. Bütün güzelliklere layık olduğumuzla, bize mutsuzluk veren şeyleri kendimizden uzaklaştırmamızla başlıyor. Başarının tarifiyle başalıyor. Başarı nedir ? Çok paran olması mı? Her maçı kazanmak mı? Okulda birinci olmak mı? İş yerinde en kariyerli olup en yüksek maaşı almak mı? Ben başarılıymışım meğer çok param olmasa da çünkü öyle ya da böyle çoğu şeyi tatdım. Ben başarılıyım çünkü tavlada her maçımı kazanmasam da güçlü bir rakibim ve kaybetsem de eğlendik ve zevk aldık her maçlarımız da. Ben başarılıyım çünkü okulda birinci olmasamda öğrendim insanları ve hayatı biraz olsun. Ben başarılıyım çünkü işimde özgürüm, işimi kaliteli yapıyorum ve müşterilerim seviyor beni. Ben başarılıyım çünkü ailem beni seviyor, arkadaşlarım beni seviyor onları dinlediğim için, onların aileleride seviyor bana güvendikleri için, ASLINDA HEPİMİZ BAŞARILIYIZ BAŞARISIZIMIZ YOK SADECE DAHA FAZLASINI İSTEMİYORUZ. BU BİZE YETER DİYORUZ. İşte kafamızı yoran sorun bu ne kadarı yeter en fazlası mı? yoksa biraz daha fazlası mı? Sizce hangisi? En fazlasını almak için doğanıza karşı koymak mı? Hem çevremizin hemde kendimiz için biraz daha fazlası mı? SİZCE ? |
Ynt: Başarı Korkusu Günaydın, bence başarı yaptığın işte huzurlu, yaşantında mutlu ve hayallerin herzaman bir adım ötede olmasıdır. Elindekilerin kıymetini kaybetmeden anlamaktır. Paylaşmaktır. Sevgiyle kalın....... |
Cevap: BAŞARILI İNSANLARIN SIRLARI Alıntı:
|
Cevap: Ynt: Başarı Korkusu Alıntı:
bu pek bu sorunu yaşayanlar için yardımcı olabilecek bir düşünce tarzı değil sanıyorum."ya hep ya hiç" diyerek yaklaşıp, "hep olamayacağı kesin, öyleyse hiç" diye karar kılanlar için faydalı olabilir böyle düşünmek. |
Cevap: Başarı Korkusu yaşadığın her mutluluk, sonunda mutsuzlukla cezalandırılsaydı, mutlu olmayı ister miydin? her şeyi sallar ve öylesine yaşardın o zaman... lütfen bi çözüm sunun, bi telkin yapın, bu çağımızın en büyük sorunlarından biri bence. |
Cevap: Başarı Korkusu başarıdan korkma olayı bende de var... bu korku sanırım aileden ötürü geliyor...çünkü bazı aileler çocuklarının kendilerinden daha başarılı olmalarını hazmedemiyorlar..çünkü onlar birer büyük olarak bizi hep kendi küçük ve aciz bebekleri olarak görmek isteyip "büyüklük" duygularını tatmin etmeye çalışıyorlar diye düşünüyorum...sonuç olarak da ortaya başarmaktan korkan gençler ve yetişkinler çıkıyor.. bir de başarının getireceği bedelden korkuluyor sanırım...veya başarının devamını getirememekten..."yüksek uçan derin düşer" düşüncesiyle hareket ediliyor o yüzden fazla yükselmekten çekiniliyor..ki düşsek de fazla canımız acımasın diye... şu da var....kendimizi başarısızlığa alıştırmışsak ve bunu kalıcı birşey gibi..kaderimiz gibi görüyorsak bu durum artık bildiğimiz, gördüğümüz alıştığımız "güvenli" alanımız olmuştur...adı ne kadar başarısızlık olsa da bildiğimiz birşeydir.. ama başardığımız zaman alışkın olmadığımız yeni bir durumla karşı karşıya olduğumuz için yeni birşeyler öğrenmek zorunda olduğumuzu..hareket etmek zorunda olduğumuzu..çıtayı yükseltmek zorunda olduğumuzu veya bulunduğumuz çizgiyi muhafaza etmek zorunda olduğumuzu hissederiz...yani "güvenli" alanımızdan çıkarız...burada "güvenli" alandan daha fazla hareket ve daha fazla zahmet ve daha fazla bilinmeyen vardı ve bilinmeyenler, hazır olunmayan durumlar insanı korkutur... |
Cevap: Başarı Korkusu EE arkadaşlar peki çözüm?? Bende bu yazıyı okuyunca fark ettimki çocukken çok başarılı ve atik olan ben ablam daha içine kapanık ve daha az başarılı olduğu için kendimi engellemişim o üzülmesin diye ve bu hala devam ediyor. Peki çözüm ?? |
Cevap: Başarı Korkusu neden kendini frenliyorsun ki? ablanın da başarması için elinden geleni yap ama kendi başarını engelleme.. zaten başarı ve başarısızlık sadece bir sonuçtur. sonuçlara takılmayalım. bence başarı insanın hedefi doğrultusunda emek harcamasıdır. sonuç istediğimizi karşılamasa da çaba gösteren insan benim gözümde değerlidir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:20 AM. |