![]() |
gözlerim yüzünden kitap okuyamıyorum .. selamlar .. ben kendimi bildim bileli hiç kitap okuyamazdım .. okumayı isterdim ama ne zaman başlasam yarıda bırakırdım usanırdım sıkılırdım .. bu en sevdiğim dergi gazete olsa bile .. ama okuyamamın nedenini galiba gözüm de olan sorun .. ben hipermetropum .. uzağımda yakınım da berbat göremiyorum .. gözlüğüm olmasa hayatımı devam ettiremiyeceğim .. geçenlerde şans eseri göz sorunumu incelerken şöyle bir şeyle karşılaştım ... Hipermetrop'un Şikayeti ve Bulguları Göz etrafında ağrı,göz yorulması,gidip gelen bulanıklık,huzursuzluk,kolay dikkat dağılması gibi şikayetler ile başlar ve bunlar özellikle uzun süre yakın mesafe çalışmalarında oluşur.Bu şikayetler gizli hipermetropun derecesine,ne kadar yakın işi yapıldığına ve uyum gücü rezervi açısından yaşa bağlıdır. Yüksek hipermetropu olan bir kişi de bu şikayetler dışında uyum eforunun tetikleyebileceği içe şaşılık da söz konusu olabilir.. kitaba uzun süre bakamıyorum .. bu yüzden ders bile çalışamıyorum .. taş çatlasa 1 saat okumuşumdur ben bir sefer de .. o da 10 dk da bir ara vere vere .. şaşılık yok ama diğer şikayetlerin hepsi var .. gözlüksüz 10 m uzağımda ki kişilerin yüzlerini bile seçemiyorum .. çocukken kavanoz dibi gözlükler takardım .. eskiden 7-8 dereceydi gözlük kullandığım için 20 sene de 3-4 dereceye kadar düşmüş .. eğer kullalazerle ameliyat olsam bu sorun geçer mi ? kitap okumayı istiyorum gerçekten ama okuyamıyorum .. sonra da niye hiç okumuyorsun diyorlar .. nmasaydım kör olabilirmişim .. |
Cevap: gözlerim yüzünden kitap okuyamıyorum .. bir alternatif olarak : sesli kitap. |
Cevap: gözlerim yüzünden kitap okuyamıyorum .. bi sitede göz rahatsızlıkları için EFT yapılmasını öneriyordu.Araştırabilirsiniz. Pek tavsiye edilmese de çizdirmeyle dereceniz azaltılabilir. |
Cevap: gözlerim yüzünden kitap okuyamıyorum .. sesli kitapları biliyorum .. ama eft i bilmiyordum .. bu eft her şeyin ilacımı ya :) mesela çok ayrıntılı bir resim olsun uzun süre bakamıyorum gözlerim rahatsız oluyor bulanıklaşıyor .. son zamanlar da çok sık olmaya başladı .. bakayım bi eft e.. göz çizdirme ameliyatları da çok riskli .. |
Cevap: gözlerim yüzünden kitap okuyamıyorum .. Hipermetrop rahatsızlığının psikolojik boyutu, içinde bulunulan andan korkmak deniliyor arkadaşım. Olumlaması ise. Burada güven içindeyim. Bunu açık seçik görüyorum. Demek ki gözlerindeki rahatsızlığın için korkularınla yüzleşmen ve onlardan kurtulman gerekiyor. Bunun için eft den faydalanabilirsin. Nette ve forumda bu konuyla ilgili çok fazla döküman bulabilirsin. Allahtan hastalığına şifa diliyorum sağlıcakla |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:12 AM. |