![]() |
hafıza sildirme (sil baştan) sil baştan(eternal sunshine of the spotless mind) diye bir film var izleyen arkadaşlar bilir.Orada hafızalarını sildiriyorlardı hep özenirim keşke böyle bi teknik gelişse.Gerçi sildirseler de yine aynı kişilerle tanışıp aynı duyguları hissediyorlardı.Ya da aynı hatalara düşüyorlardı .kötü birşey olduğu söyleniyordu filmde ama olsun. Yine de istemediğim olaylar ya da kişileri hiç tanımamış olmayı düşünüyorum bazen.Hafıza sildirme merkezi olsa keşke..idea3 |
Cevap: hafıza sildirme (sil baştan) Öğrenilmiş çaresizlikle ilgili kısım sildirilebilir bence, gayet de yerinde olur :) |
Cevap: hafıza sildirme (sil baştan) Alıntı:
ama bu durum bize varolmayı öğretir ...hayat bir bütün ve onu parçalayıp almak insanı boşluğa sürekler . ben hatalarımla varım ...BEN oldum.bu BEN i sevmemem için hiçbir sebep yok ...smileydance bu cümle bile insanı motive eder :) niye hafızamı sildirip kendimi yokedeyim kiy789 |
Cevap: hafıza sildirme (sil baştan) Hafızayı sildirmek bence insanı geriletir, biz hatalarımızdan öğreniyoruz. Bu siteye yazan genç bir arkadaş 3 yıllık ilişkisinden sonra beraber olduğu kişi tarafından rahat bırakılmadığını yazmıştı, benim yaptığım yorumlara da; "Siz hiç hata yapmadınız mı?" diye yazmış. Yaptım arkadaşım, elbette yaptım, sadece hata'nın içinde uzun kalmadım, bıraktım, salıverdim, kesin sınırlar çizerek- ama sadece o durum için-yaşamda sivri köşeler olmaz, sterilite olmaz, biz fanusta yaşayamayız, zaten yaşamamalıyız da...Yeni deneyimlere o zaman, olsun o halde! |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:37 AM. |