Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-11-2008, 08:05 PM   #16 (permalink)
Pamukk
Binbaşı
 
Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 1,435
Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: OSHO' nun kitaplarından seçmeler...

Alıntı:
01nisan Nickli Üyeden Alıntı
Pamukkcuğum, ben de Osha ile ilgili yapılan güzel yorumlara birşey eklemek stiyorum. Osho'nun 3 kitabını Farkındalık, Cesaret ve Coşku'yu okudum ama Yoga kitabını okumadım .Senin gibi kitapçıda elim gitti gitti geldi. Sanırım kalın bir kitaptı, ondan gözüm korktu.

Umut ile ilgili olarak, ben de şöyle bir yorum yapabilirim.. OSHO yu anladığım kadarıyla;

Gelecek bugünün bir yansımasıdır. Bugün umutsuzsan, umutsuzluğunu geleceğe yansıtıyorsun..Arzu, umut basitçe tam şu anda mutlu olmadığını gösterir. Umut bir yoksunluk ifadesidir. Şu andaki yoksunluğunu geleceğe yansıtıyorsun.

Bugün her ne isen gelecekte de O"sun. Burda ince bir ayar çekmiş OSHO.
Mutlu olmak için şimdi mutlu olmalısın, gelecek bir tarihde mutlu olmayı beklemek, insana mutluluk getirmez, gibi şeyler..Yani çekim yasasının ta kendisi.

Ayrıca son mesajında verdiğin alıntı örneği çok beğendim. Yazarsan takip edeceğim. Sevgiler ...
,

Nisancım çok teşekkür ederim bu mesajın bana ne kadar faydalı oldu bilemezsin..Anlıyorum ki keopsun da dediği gibi sizin söylediğiniz 3 kitabı da okumamam lazım..Oshonun kendine göre bir felsefesi var tarzı var galiba,anladığım kadarıyla basit ifadelerle derin anlamlar anlatmak istiyor..Okurken kafa da yormam gerekecek felsefe kitabı gibi

Ben Yoga yapmaya başladım da kendi çapımda,onun felsefesinini öğrenmek amacıyla kitap araştırırken bu kitabı gördüm ,diğer kitaplarda hep egzersiz tarifleri veriyordu ben yoga nedir,çeşitleri felsefesi gibi bilgiler almak istiyordum,bu kitap evet baya kalın ,dedimki belki bunda yoga hakkında herşeyi bulabilirim..Aslında yapılan egzersizlerin arka planını anlatıyor o kadar derin ki Ama o yazdığım baş taraftaki konular beni düşünmeye zorlamıştı..Yani hep okuyoruz geçiyoruz ya çekim yasası , kuantum ,neler yapmamız lazım diye..Baktım bu sefer öyle değil başka bir şey var ,önce doğru anlamam düşünmem gerek dedim

Yazdığın mesajlar çok anlamlı beni etkiledi onun verdiği mesajlar ,galiba ben Osho'ya sardırıcam bu ara , başka bi şekilde büyülemeye başladı beni nedense..beni basit ama derin anlamlı cümleler çok etkiler hep..

Canım çok sevgilerimle çok saol
__________________
Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla