Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-11-2019, 08:40 PM   #77 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Birkac haftadır Cd dinliyorum..cekirdek inanclarım

İşin açıkçası forumu çok takip etmiyorum.Bu konuyu da unutmuşum ama kendi hikayem kısmında çekirdek inançla alakalı bir şeyler yazdım.

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post862738

Yukarıda çok güzel bir cevap var.Telkinler itici güçten başkası değil.Sizi bir şeyleri yapmanız için teşvik ediyor ama çözümü doğrudan vermiyor.Yukarıda Marea'nın yazdıklarını okudum.Çekirdek inanç faydalı gelmediyse veya seni devamlı surette içindekilerle yüzleştirdiyse EFT yap. Alabiliyorsan psikolojik destek al.Psikoloji zaten çocukluk travmaları ile uğraşıyor.Psikoloji kitapları okuya okuya biraz daha kavrayışım arttı.Çocukken annenin söylediği bir sözü ömür boyu taşıyorsun.

Harry Guntrip'in kitabını okuyorum mesele çocukken annesi ve teyzesi tarafından "çükünü keserim bak " şeklinde azarlanmış bir çocuğun bütün hayatı değişiyor.Hayatındaki öz güvensizlik ve kaygıdan tut kadın erkek ilişkilerine kadar.Bilinçaltında bir yerde cezalandıran bir anne ve teyze var.Bu insanın karşı cinse karşı rahat olmasını bekleyebilir misin?

Çocuk beni olaylardan en çok etkilenen benlik sen 40 yaşına da gelsen o beş yaşındaki çocuk sana bakmaya devam ediyor.O halinden kurtulamıyorsun.Terapi alamayanlara youtube üzerinde psikoloji videoları izlemelerini tavsiye ediyorum.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla