Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2017, 02:48 PM   #10 (permalink)
mutluhayatim
Üsteğmen
 
mutluhayatim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2015
Mesajlar: 233
Tesekkür: 231
127 Mesajinıza toplam 188 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mutluhayatim is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Nasıl İş Bulunur?

Alıntı:
KıpçakBeyi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yeniden hoş geldin.

Ülkemiz henüz bazı olgunlara erişmiş bir ülke değil.Mail atarak bir yere gelebileceğini düşünme.Kariyer net evet önemli ama sadece kurumsal firmalar oradaki ilanlarını kontrol ediyor.Referans daha önemli.

Kariyer netin yazılımcısı askerden devrem olur.Kendi sözü önemli olan okurken iyi bir alan seçmek.O ve kız arkadaşı meşhur bir üniversitede burslu okumuşlar.Bizimkisi yazılıma yönelmiş kız arkadaşı sanırım donanım ya da çok önem teşkil etmeyen bir alanla ilgilenmiş.Bizim bilgisayar mühendisi arkadaş seminerinden eğitimine varıncaya kadar okurken kendisini geliştirmiş.

Buna rağmen çok mülakata girmiş.En sonunda kariyer netin kendi sayfasında kendi ilanına baş vurmuş ve kabul edilmişti.2011 gibi yıllarda 3000 tl civarı maaşı vardı.Kız arkadaşı işssizdi.

Merak edenler için arkadaş yazıcı oldu ve bilgisayar kasasını bilgisayar mühendisine taşıttılar.

Alanınızı iyi seçmeniz lazım.Özellikle bilişim sektöründe ciddi açık olduğunu söylüyorlar ama eğitim yeterli değil.Kabul gören bazı sertifikalar var onlara sahip olmalısınız.

KPSS düşünebilirsin.Eğer sistem kalır ve değişmezse adil bir sistem.

Sektörü analiz etmen çok önemli adamların istediği o spesifik şey sende yoksa profesör olsan önemsemiyor özel sektör.

Vodafone , Turkcell gibi şirketleri düşünebilirsin hem maaş hem kurumsallık olarak öndeler.Bizim komşunun eşi böyle bir firmada mesela.
Merhaba,
Kariyernet için gerçekten kurumsal firmaların işe alım süreçleri bazen o kadar uzun oluyor ki çoğu yerin başvusu 10 000in üstünde haliyle tecrübeli veya tecrübesiz fark etmeyen ilanlar için tecrübeliler de başvurduğu için daha baştan kaybettiğimizi düşünüyorum. Birde bazı firmaların ikları sözde iş ilanı veriyor özgeçmiş toplama, istatistiksel veri veya ego tatmini için.

Alanımı seviyorum. Doğru seçtiğimi de düşünüyorum. Sadece sorunum iş bulamamak. Çok fazla iş ilanı var evet ama nedense çağıran yok. Burada da referans devreye giriyor tabi. Firmalar iş ilanını yayınlamadan önce genelde kurum içi ilan veriyorlar ve referans ile mülakata çağırıyorlar. Onu da denedim. Aynı sektörde çalışan arkadaşlarımdan referans istedim. Ama onlarında mülakatı olumsuz sonuçlandı. Diyorum ki acaba eksiğim ne. Düşünüyorum zaten yeni mezunum. Herşeyden biraz biraz biliyorum. Okul hayatımı boş gerçirmedim projelerim var. Kendimi az çok ifade ediyorum. Maaş konusunu gerçekten sıkıntı yapmıyorum. İlk başta şunun aşağısı olmaz diyordum ama artık o sınırımı bile kaldırdım.

Kabul gören sertifika konusuna gelince hangi alanda başlayacağım bir belli olsa ona göre alırım. İş Analisti mi olacağım, test mühendisi mi, developer mi bilmiyorum ki. Eee malum sertifikalarda biraz tuzlu. O yüzden çokda şey yapamıyorum. Bazen şansız olduğumu düşünmüyor değilim. Çünkü etrafıma baktığımda işe girmek için gerekli olan şeyin bilgi değil şans olduğunu görüyorum.

Kurumsal firmalar tabi ki de benimde gönlümde ilk sırada fakat şuan iş seçebilecek durumda olduğumu düşünmüyorum. Birazda sanırım çevre baskısı oldu bende. Ya her gören daha nasılsın demeden iş buldun mu diyor. Hayır yani iş bulsam benden çok onlar rahatlayacak sanırım. Artık insanlardan kaçıyorum. Fakat ailem keşke onlarda biraz bu konuda tolerans gösterseler. Maaşıma falan ihtiyaçları olduğundan değilde sanki iş bulamam benim suçummuş gibi davranıyorlar.
__________________



mutluhayatim isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla