Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2017, 07:14 PM   #5 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendinize tamamen güvendiğinizi kaçıncı ayda hissettiniz

Robi kitap okumak seni geliştirir ama içine kapatır.Bunu 600 civarı kitap okumuş biri olarak söylüyorum.Yine de doğru kitapları okumanı öneririm.Özellikle psikoloji ve kişisel gelişim okuyabilirsin.

Şiir yazma konusuna gelince biz de zamanında yazdık hatta kendimi yazı ile çok güzel ifade edebiliyorum.Benim özel bir durumum var.Önemli olan kendini kağıtla kalemle değil sözcüklerle , mimiklerle ve beden diliyle ifade etmek.Mesela tiyatro yada drama eğitimi alabilirsin.

Herkes aynı yollardan aynı şeylerden geçiyor.Ümitsiz olma dünyada tek değilsin 7 milyarda bir görünen 1 görülen hastalığa tutulmuş tek kişi değilsin.

Benim babamda pasif amcam da pasif.Babam bir şekilde içindeki öfkeyi akıtabiliyor. İşini özenerek yapıyor biri onu kızdırınca kalayı basıyor.Ben ise insanların ağzını burnunu kırmak istiyorum ama bunu yapamıyorum ve bu içimde büyüyor. (du. )

Sosyal fobi için sosyal olabileceğin bir ortam lazım.Öyle bedavaya sosyal olunmuyor ve o paraya da niyet bile çekilmez diyebilirsin.Spor yapmanı öneririm.Resim yaparak sosyalleşmezsin ama fotoğraf çekerek sosyalleşebilirsin.Mesela Kapadokya'ya gidersin foto için ve yeni insanlarla tanışırsın.

Hayatta her şeyi olduğu gibi kabul et.Askeri mantıkla yorum yapma.Korku denilen şey insanların gelecek hakkında yaptığı kötü tasavvurlardır (ve en ilkel duygudur ve aslında bilinçli bir seçimdir.).Düşünmek işleri karmaşıklaştırır ve çok düşünmekten yapamazsın.

Hatalarınla , zayıflıklarınla , travmalarınla kucaklaş.Aslında seni güçlü yapan şeyler onlar.Hayatta dibi görmeden yükselemezsin.Kas yapabilmen için mikro çatlaklara ihtiyacın var.Bu mikro çatlaklara tamir etsin diye protein gider ve bir daha çatlamasın diye kas o bölgeyi güçlendirir.Çok zorlarsan lifin atar.Kimse kırılmaz yada yenilmez değildir aslında. Kaldırabileceğin zorluklar seni güçlü yapar.Fazlası ise sakatlar ama yine de iyileşebilirsin. Kemik aynı yerden kırılmaz çünkü o bölgeye haddinden fazla kalsiyum gider.Seni güçlü yapan şeyler bunlar.Rahat yatağından kalkman lazım.O rahat yatakta uzanıp birde üzerine maç izleyerek (benim ki dizi) bir yere ulaşamazsın. Komfor bölgenin dışına çıkacaksın ve kendi limitlerini devamlı zorlayacaksın.

Sosyal fobin olmasaydı bir çare aramaya çalışmayacaktın.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla