Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-05-2016, 02:37 PM   #13 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Hayatınızı degistiren sey tam olarak ne??

Alıntı:
suyahapsettim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet okudum =) şunu söylemem lazımdı.ben aşırı duygusal bi insan olduğum için okuduğum kitaplarda izlediğim filmlerdeki olaylari içselleştiriyorum.bu yüzdende ne film izliyorum ne de kitap okuyorum.sevmiyorum çünkü bana rahatsizlik verio.
Bu iyi bir şey değil.Siz o zaman küçük Emrah'ı hala minicik yetim ve ezik zanneden kuşağa benziyorsunuz.Yaşınız muhtemelen o döneme yetmedi ama bugün nene diyebileceğimiz Emrah filmleriyle gözyaşı dökmüş kuşak için hala küçük Emrah.

İçselleştriyorsanız muhakkak bir problem vardır ben mesela sefilleri o da inceltilmiş haliydi okuyamamıştım çok fazla acı vardı yaş on iki filan.Oliver Twisti bitirememiştim haksızlıklara gelemiyordum.O dönemler çocuktum.

Bu arada bu kitaplar dünya klasiğidir ama çocuk klasiği değildir.Yüz sayfaya indirip çocuklara veriyorlar sonra hüngür hüngür ağlama moduna giriyor çocuklar.Yazar orada o çocuk hikayesiyle beraber o dönemi o dönemin yaşam koşullarını anlatmış.İnsan en az 25 yaşında olmalı anlayabilmek için

Kurgunun sadece kurgu olduğunu anlayamıyorsanız orada yapılanların kendinize yapıldığını düşünüyorsunuzdur.Ben çok iyi hatırlarım diş bilediğimi. Muhakkak geçmişinizde bazı sorunlar yaşadınız ve o sorunları hala içinizde çözemediniz.Ben bana haksızlık yapılıyor gibi hissederdim mesela.Gördüğüm haksızlıklardan dolayı.

Dram izlemeyeceksiniz ve entrikalı diziler seyretmeyeceksiniz.Bir de şunu unutmayın okuduğunuz dönemlerin yazarları hep belirli bir akımın içinde yer almıştır.Özellikle on dokuzuncu yüz yıl romancıları kurgudan çok gerçek yaşamın içerisinde ki hikayeleri anlatmayı tercih etmişlerdir.Dolayısıyla aslında romanlarda ki bazı şeyler dram gibi gelse de örneği aslında hayatta çok fazladır.

İzlediğiniz pek çok dizinin senaryo yapı taşları bu on dokuzuncu yüzyıl klasikleridir.Emin olun aşk ve gururun film versiyonundan çok dizilere ilham olmuştur.Koreliler mesela bu hikayeyi zengin ve şımarık erkek ile orta sınıf kızın aşkın şeklinde kurgularlar.Kiralık aşk dizisi bunu bir versiyonudur mesela.

Kamelyalı kadın mesela aristokrat ve zengin sınıftan gelen gencin bir hayat kadınına aşık olması hikayesidir.Romantik komedilerde (sanırım pretty woman ) ara ara kullanılır.

Bu örnekleri uzatabilirim ama size Jules Verne öneririm ama orjinalden çeviri okuyacaksınız.Çok fazla entrika yoktur. Hüzünlenmezsiniz.

İki Yıl Okul Tatili - Jules Verne | Kitapyurdu Yayıncılık ve İletişim A.Ş.

Sıkılıp sıkılıp okurdum bu kitabı çocuklar kayboluyor diye üzülmeyin sonu iyi.Çocuk kitabı gözüyle de bakmayın.

Esrarlı Ada 1.Cilt - Jules Verne | Kitapyurdu Yayıncılık ve İletişim A.Ş.

Bu seriyi çok severim lost neymiş ben on üç yaşında lostun kralını okumuştum.

Denizler Altında Yirmi Bin Fersah 1. Cilt - Jules Verne | Kitapyurdu Yayıncılık ve İletişim A.Ş.

Kaptan nemo evet İnsanlardan kaçan bir Verne karakteri.O dönem ki bilimsel ilermenin eleştirisi vardır kitaplarında.Dinamit maden patlayıcısı olacaktı ama savaşların seyri değişti.Sadece yivli namluların ilk kullanıldığı savaşta ismi aklıma gelse yazardım nereyse sağ çıkan olmadı.

Kaptan Grant'in Çocukları 1 - Jules Verne | Kitapyurdu Yayıncılık ve İletişim A.Ş.

Bu üç kitap parça parça birbirleriyle ilintilidir. Jules Verne okunması dönemin diğer yazarlarına göre daha kolaydır.Hızlı okursunuz , sonları mutludur.Serüven hissi had safhadadır.

Kitapçıya gidince tavsiye üzerine lap size Boleyn kızı verince sıkılırsınız.Entrikalar fazla gelir.

Okay Tiryakioğlu okuyabilirsiniz.Sizi kitap okumak isteyin zevkinize uygun bir kitap buluruz.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla