Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-05-2016, 03:19 PM   #16 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Bu da Benimkisi

Amin , teşekkür ederim.Bende sizin mesajlarınızı yakından takip ediyorum.Ben de hep öyle diyorum Allah'u Teala'nın hazinesinden hiç bir şey eksilmez.

Bir ara bende kafayı bozdum benim nasıl anlatayım göğüs kafesim mi küçük , diyaframım mı büyük bilemiyorum.Yaklaşık 3-4 cm lik bir yağ tabakası var göbek değil ve bu göğüsdem ileride durduğu için çirkin oluyor 75-76 kilolarda göbek ve ğögüsüm düze yakın duruyor.74 kiloda ise hafif inik.Zaten 72-70 kiloya düşünce tamamen incelmesem dahi fit ve üçgenimsi duruyorum.69 kilo ise tam ideal.Babamla çalışırken hem spor yapıyor kemdimce hemde inşaatın rutin işleri günde on kez 7. kata inip çıkma tarzı aktivitiler yapıyordum.

Neyse hani çok sevmiyorum ama Recep İvedik'te bir kamyoncu sahnesi var.Burada çıplal mankenler yerine niye badicilerin resmi var diyor ya.Youtube da artık kilo verme fitness videoları izlerken 150 kilolardan 60-70 kilolara iki yılda düşem bayanların videoları denk gelmeye başlamıştı.Bir ara dedim ben ne yapıyorum böyle ya.O dönem meşhur görevden geldiğim dönemdi ve Ramazandaydık.Burayı daha yeni keşfetmiştim.

Sonrasında bu konuları okuya video izleye (çünkü kamuda 69 gelmedim ama 72-73 ten 78 kiloya çıkmıştım ve slim fit giyinemiyordum hemen böyle çıkıyordu ortaya ) epey bir şeyler öğrendim hatta benden eğitimi hocası enişteyle epey sohbet edebilecek seviyeye geldik.

Uzun lafın kısası benim bu dönemde öğrendiğim yegane şey yağ yakmak ve kilo vermek aynı şeyler değildir.Herkesin kilo vermesi ve yağ yakması kendine özeldir.İşte bunu keşfetmek gerek.Benim vücut sanırım kilo almaya ve kütle yapmaya meyilli.Hareketsiz kalmak bana kilo olarak dönüyor.Yazın işe yürüyerek gidip geliyorum yürüme döng
üm artıyor ve yaklaşık 2-3 kilo veriyorum.

Açlık kilo verdirmiyor.Vücud her şeyi kaslarla beraber yakıyor sonra sarkık ve pelte gibi yerinden kalkmayan bir vücud oluyor.Ben ekmeği tek dilime indirdim ama işyerinde neredeyse haftanın üç günü et çıkıyor.Kavurmalar , köfteler , tas kapamalar.Dört çeşidin genelde dördüncü çeşidi tatlı , salata veya meyve suyu gibi bir şey çıkıyor.Diğeri de çorba.Etler ve pilavlar bazen makarma domine ediyor.Ben tabakları sünnetliyorum.İlk kış birden 78'e fırladım üç ayda 6 kilo.Sonra spor yaptım barfiks çekiyorum ama tek gram kardiyo yok.Burun tıkalı olduğu için koşamıyorum aslında koşmayı severim ama kesilmekten haz etmiyorum.

Akşamda aynı yemekleri yiyorum çünkü yemek yapmaktam ucuza geliyor.Gerçi şu an 3 lira oldu.Bir de tek kişiye ( bana ) yemek yapmak anlamsız geliyor.

Bir de sanırım uyku apnesi gibi bir şey var.Normalde alerjim var ve amaliyat oldukatn sonra konakalarım şişti yani ödem yaptı.Uykuda dinleneimyorum bir de spor yapınca sabah üzerimden kamyon geçmiş gibi oluyorum.

Ekmeği azaltmakta geçici bir çözüm.Vücud ilerleyen dönemde kendi günlük ihtiyacı olan kaloriyi hesaplıyor ve diyorki artık 2000 kalori değil 1900 geliyor.Metabolizma hızını biraz yavaşlat ve günde 1900 kalori ile yetinecek hale gel.Kalori açığı yaratmak önemli ama onda da aşırıya kaçmayın diyorlar.Bu nedenle kişinin yeme alışkanlıklarını çözmesi çok önemli.

Ben Soma'da da 78 kiloya çıktım günde en az 6 km engelli yürüyordum ama hayatım düzensizdi gece işten gelince dörtte yatıyordum.Saat ikide üçte çay bisküvi ve top kek yapıyorduk.Bu da yağ olarak döndü.

Natural zayıflama diye bir kitap var.Bu meşhur glikojen direncinden de bahsediyor.En güzel zayıflama metabolizma hızını yükseltmek.Bunun için bazı öneriler var.Kitabı bitirmedim ve uygulamıyorum ama yazayım.

Muhakkak sabah aç karnına spor yapın vücud elde basit şeker olmadığı için mecburen yağ yakmak isteyecektir.Eğer sabah erken kalkıyorsanız bu aynı zamanda bir metabolizma yüklemesi olacaktır ve metabolizma hızını gün içinde yükseltecektir.Over burn diyorlar.Bunun bir sıkıntısı var bu yüksek kalori açığı sizi 24 saat aç hissetiriyor.Öğünlerde kuvvetli yeseniz bile atıştırmalık yeme isteğiniz oluyor.Burada irade devreye giriyor ki maalesef sıkıntılıyız o konuda.Sanırım az miktarda çok öğün yemek o yüzden faydalı.

Yürüyüşleriniz asla 45 dakikanın altında bırakmayın.Birincisi metabolizmanız daha kısa yürüyüşlerde sanki bakkal yürümüş modunda oluyor ve birikmiş yağların yakılmaya gereği olduğunu düşünmüyor.Bu nedenle basitte yakabileceği ne varsa onu yakıyor mesela spordan önce yediğiniz çikolatayı.Kırk beş dakika üzerine çıktığınızda metabolizma diyor ki bu ciddi her halde fizana gidecek ben kara gün için beklettiğim yağları yakayım.

İkincisi kalp ritminiz ne kadar yüksek olursa o zaman bu gerçek bir antreman oluyor.Ne kadar çok nefes alırsanız o kadar vücud kan pompalıyor.Kalbiniz büyüyor ve yaktığınız kalori artıyor.Kısaca hızlı yürümelisiniz yada jogging dedikleri postacı yürüyüşü gibi yüksek tempo yürüyüş ile düşük tempo koşu arasında yürümelisiniz.Aheste ve lak laklı yürüyüş çok fazla işe yaramıyor.Maalesef bunu bizimkilere anlatamıyorum.Öğle arası işe yürüdüğümüzde yaşlı müdürümüz yolu uzatıyor ama çok yavaş yürüyor.

Elbette yürüyüşü ya da koşuyu daha fazla kardiyo haline getirmek mümkün.Bu da patlayıcı kısa mesafeler koşmak bir anda nabızı yükseltmek (ki düşük nabızlıyım) sonra nabız düşmeden yürümek belli bir ritime düşünce teakrar koşup nabızı yükseltmek ve yine tempolu yürümek gibi öneriler var ama bunlar için kalb ritmi ölçen sağlam bir cihazınız olmalı.

HIIT dedikleri şeyde yüksek tempolu kardiyo antreaamnı demek işte yağ yakmanın antreamnı bu ve yüksek ritimde çalışmak ve bunu günde 45 dakikaya tamamlamak tığ gibi yapıyor ama kolay değil.

Kettlebell/girya da hem kardiyo hem güm antremanı olarak kullanılabiliyor hatta bayanlar yurtdışında doğum sonrası kiloları bu şekilde veriyormuş ama egzersiz kolay değil ve 35-40 dakika sırılsıklam yapıyor.Bende evde perdeyi kapatıp atletsiz çalışıyordum.

Biraz tembellik ve sebat edememe var bu son telkin sonrası akşamları geçiştirme kararı aldım.Salatalı ve sebzeli yemklerden kallavi yemeklere geçince benim bünye sarsıldı.Bir iki kere denedim ama göreve gidince yine yollarda canavar gibi yedim.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla