Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-04-2016, 01:15 AM   #5 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: değiştirmeli miyim?

Evet devam edebilirsin.Üzerine dışa dönük kişilik ve topluluk önünde konuşmayı da ekleyebilirsin.Şu an Debbie Ford'um öz güven isimli kitabını okuyorum.Bazı şeylerin altından o kadar eski ve unutulmuş şeyler çıkabiliyor ki.Meditasyon ve rahatlama yöntemleri ile hatırlanıyor bazı eski şeyler.İlla ki biri seni çok eleştirdi bir şey dedi çocukluğunda ve dert ettin.

Ben o kadar önemsemez hale geldim ki beynim sanki sıfırlandı. Bildiğin milletin önünde burnumu karıştıracağım o moda geldim.Bu çekirdek inançtan sonra oldu.Koy g.ne rahvan gitsin modundayım. Hiç takmıyorum.Arkadaşlara gittim bu akşam araba gitmişti zamanı azaltma hesabı yaparken bakkalın önüne gelen gıda minibüsüne nereye gideceksin diye sordum.Normalde biri gelip ben de oraya gideceğim gel seni bırakayım demediği müddetçe böyle bir şey yapmam.Dolanacağım dediği için binmedim hatta otostop yapmayı bile düşündüm ama yine 25 dakika bekleyip dolmuşa bindim.

Çok sevdiğim biri değildir ama Arnold Şıvayzanegerin piskopat bir babası varmış.O çocukken bunu abileriyle kapıştırırmış.Cılız bir çocukmuş. Seni herkes döver.Sen zayıfsın sen cılızsın der dururmuş.Adam oğlunun dayak yemesini izleyip zevk alırmış.Sırf o yüzden vücudunu değiştirebilmek için spor salonuna yazılıyor.İşi çok abartıyor hatta annesinin oğlum spor salonu sana para getirmez bir iş tut demesine anne göreceksin o yapacağım vücud bana ün ve para getirecek gibi bir cevap verirmiş.Sonrası malum.

Kendini vücudunu beğenmediği için onlarca diyet yapıp her gün spora başlayıp başarılı olamayanlar var.Bakınca psikolojik ve çocukluğa dayanan hikayeleri çıkıyor.

Eğer kafanda bu durumu bulabilir ve çözebilirsen yani kendini affedebilirsen daha hızlı ilerlersin.Emin ol lisede ben de insanları çok önemsiyordum ama şöyle düşün seni düşünmekten başka dertleri de var o kişilerin.Salla gitsin insanlar boş konuşmayı oturduğu yerden memleket kurtarmayı milleti eleştirmeyi çok sever.Emin ol o eleştirdikleri şeyin aynısını kendileri de yaparlar.

Telkinler kafanda ki kalıpları kırıyor.Onların dışında düşünmene yardımcı oluyor ama bunun için bir zaman lazım.Mesela ben bir erkek olarak bordo rengi tayt gibi bir pantalon giymem diyorsun , ben diyorum mesela.Yeniliğe açık olmak gibi bir telkin dinleyince ya denemekten ne zarar gelir ki gibi bir düşünce oluşuyor kafanda ama sen dükkana gidip o pantalonu giymezsen mevcut durum değişmiyor.

Birde hayatında sabırlı olmayı ve beklemeyi öğren ama ömür boyu bekleme (benim zamanında yaptığım gibi).Roma bir günde kurulmadı diye bir söz vardır.Yavaş yavaş olacak şeyler .İstersen günlük tut ve yaz değişimi daha kolay görürsün.Mesela komşumuz Ayşe teyze beni annemin yanında eleştirmiş bunu önemsemedim ama hoşlandığım kız giydiğim ayakkabıyı beğenmedi bu içime koydu diye yaz.Böylece değişim yavaş dahi olsa farkına varırsın.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla