Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2016, 05:21 PM   #10 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: kungfu-aikido

Eski konuları hortlatmak istemiyorum ama buralar çok bakir kalmış.Girişimci bir müteahhitin gelip bina dikmesi gerekiyordu .

Bu konularda çok merakım olup az tecrübem olsa da bir kaç kelam edebilirim. Aikido sadece savunma yaptığınız bir spordur evet.

Aikido ile taekwando arasında bağ olduğunu düşünmüyorum.Tarihsel olarak Kore hep geçiş noktasında olmuştur.Bazı Japon dövüş sanatları Çin dövüş sanatlarından etkilenmiştir.(Çin'den gelen hocalar vesilesiyle )Karate mesela Japon kastında çiftçi sporudur.Asıl memleketi ana Japon adalarına uzak olan Okinawa'dır.

Çiftçiler asla Katana taşıyamaz sadece özel durumlarda wakizashi taşıyabilirlerdi.O nedenle boş el sanatı olarak geçmiştir.Judo ve atası Ju Jutsu samuray sanatıdır.Aikido da bir samuray sanatıdır.Kobudo dedikleri samuray sanatlarından ( kılıç kullanmak , mızrak kullanmak ve tanto kullanmak gibi tüm samuray dövüş sanatlarını içinde barındıran temel dövüş sanatı) öğeler taşır.Bunlar da ziyade savunma manevralarıdır.

Kore bugün bile Çin-Japon çekişmesinin basamak noktalarından en önemlisidir.Japon işgali yaşaması Kore savaşında Çin ordusunun destek vermesi vs.Kore'de tek dövüş sanatı yoktur.Çin'e yakın olan bölgelerde Çin etkili veya ilhamlı sporlar gelişmiştir.

Kung fu'dan kastınız wing chun ise genelde kıyas şöyle yapılır.Aikido ve wing chun savunma sanatıdır.Aikido daha pasifken wingchun çok daha dinamik ve daha şiddetlidir.

Eğer sporu spor olarak yapacaksınız sıkıntı yok.Bizim ülkemizin dövüş sanatları camiaası mantığı ile kim kimi döver mantığına girecekseniz o zaman işler karışıyor.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla