Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-02-2016, 02:10 PM   #5 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Siz olsanız ne yapardınız?

İşin açıkçası bu ülkede herkse Hıncal Uluç'tur.O kendisini yorumcu olarak tanımlıyor ve her şey hakkında bir bilgisi yaşanmışlığı var.Bir bekar olarak çok da bu konuma düşmek istemem ama iyi kötü bu hayatın bir yerlerinde yaşıyoruz.Kendi gözlemlerim mevcut.

İnsanların çocuklukta ki yaşamları ve yaşam tarzları gelecekte ki hayatlarını belirliyor.Kızlar babaları gibi erkekler anaları gibi insanlarla evlenmek istiyor. Maviinciye katılıyorum.Maalesef bazı kadınlar ezilmek istiyor , geri planda durmak istiyor.Bazı kadınlar ise özgür olmak sevgi pıtırcığı gibi bir eşim olsun kedi gibi ayağıma dolansın istiyor.Bunun nedeni baba figürü.Direk ailemde gördüğüm örneği var.Eniştem rahmetli aşırı maço biriydi.Emniyet mensubuydu , şehit oldu.Şiddet uygulamaktan hiç kaçınmazdı.Büyük kızını lise çağında kılık kıyafet , yaşam tarzı yüzünden dövdüğünü hayal meyal hatırlıyorum hatta bu nedenle senelerce nefret etti.

İlk evliliği bir sene sürdü.Çok uzun bir nişanlılık süreci vardı.Üniversiteye dayanan hatta nişanı atmak istedi ama halam artık olmaz konu komşuya rezil oluruz beş senede bu işin su çıktı deyince zorla evlendi.Çok seviyordu ama erkeğin evliliğe hazır olmadığı ortaya çıktı.İşin ilginci ablam hastalandım bir kere bile seni hastahaneye götüreyim şöyle yapayım demedi diyordu.Babam olsa öyle yapmazdı.Rahmetli eniştem sert olduğu kadar böyle şeylere çok hassastı.Kesinlikle bırakmaz alır acile götürür , başında bekleyemezse kapıda bekler.Aşırı değer verirdi yeme içme hakeza öyle.

Küçük olanı mesela çok şımarttı.Onu düzeltemiyoruz (zaten şehirden imkanı yok.)355 liralık parfüm alsa iki fıs tatmin olmaz aa 400 liralık varmış onu alır.355 liralık olanı hemen hediye eder.Kendine sahte dostlar edindi.Para yoksa çıngar çıkarır yine alır.En son estetiğe sarmıştı.

Farklı aile sıkıntılarımız var.Kocasına karşı hep pasif kalan halam çocukların kavgalarını çözemiyor.

Tatminkar olmayan bir kadının hayatı nasıl zehir edebileceğini çok iyi gördüm.Babamla , amcam çok farklıdır.Yengem hep her şeyini başına kaktı.Laf arasında anneme hep iyisini sen almışsın kötüsü bana denk gelmiş muhabbeti yaptı.Babam kusursuz değil sadece daha düzgün daha tertipli daha çalışkan.Amcam ne yaptı vurdumduymaz olduğu için önemsemedi.Çok farklı özelliği var ama zamanım dar.

Okumak , öğretim hepsi bir yere kadar.Size kazınan kodlar neyse öyle hareket ediyorsunuz.İmparatorlar klubü diye güzel bir film var.Biraz ölü ozanlar derneğini andırıyor ama aynı film değil.Kurgu farklı.Orada öğretmen ve öğrenci velisi arasında güzel bir diyalog geçiyor.Şöyle bir şeydi:

-Bu öğrenciyi şekillendirebilmek için çok önemli.
-Hayır öğretmen bey siz oğlumu şekillendiremezsiniz.Onu sadece ben şekillendirebilirim siz yalnızca onun kafasına Roma tarihi zımbırtılarını sokabilirsiniz.

Replik net söylenmemiş olabilir.Filmde çok kilit bir yerde izlemenizi tavsiye ederim.Karakteri belirleyen ailedir.Biz kodlarımız gereği bireysel düşünmeye açık değiliz. Ulul emre itaat farzdır deriz , büyükler konuşurken onları dinlemek daima onlara danışmak lazım deriz böyle gider.O yüzden bağımsız düşünme kabiliyetimiz azdır.Batı kültürü çok farklı yalnızsın her şeyini kendin yapmak zorundasın.Kendi bulaşığını kendin yıkayacaksın , kendi kararlarını kendin alacaksın , kendi paranı kendin kazanacaksın.On sekizine geldiğinde çocuk kendi vücudum , kendi kararım , istediğimi yaparım deyip çıkabiliyor.

Ülkemizin batısı biraz farklı gibi dursa da temel şeyler benzer.Emin olun eşiniz boşanmak istese de evliliği sürdürmek istese de bu kendi kararıyla olmayacak.İllaki ailesi müdahil olacak.

Amcamın hikayesinde ne oldu. Kayın peder vefat etti.Son sözleri kızım sen KıpçakBeyinin amcasına emanetsin.Ben emin değilim bundan sonra sana bakarlar mı ama kocan bakar.

Miras meselesi yüzünden çok sevdiği ağabeyi ile kanlı bıçaklı oldu yengemiz.Annesi dahi istemese bile ağabeyinin tarafına geçti.Öncesinde vay benim ağabeyim hep bize bahçeden sebze , meyve verir. Vay şöyle vay böyle.Amcamın tüm izinlerinde hep Eskişehir'e gidilir.Biz yüzünü bayramdan bayrama kısa sürede görürüz.Amca kızımız gelir varsa yoksa dayım.Şimdi kıymete bindik.

Üniversitede okurken tanıdığım bir mağaza sahibi vardı.Kendisi Malatya'dan çıkmış önemli bir giyim markasının sahibi olan aileye mensup.Asıl dünya çapında marka olan amcası ve oğulları.Bunlar da babadan zenginler ve dükkanları var.Şöyle demişti.Bizim orada bir laf vardır:Akrabaya uzak olan Allah'a (c.c.) yakın olur.

Akrabanın işi gücü gıybet.Maalesef haram ama durum değişmiyor.Ben daima insanların işi gücü yokmuş gibi sadece beni çekiştireceğini beni ikaz edeceğini düşünürdüm.Öyle bir şey yok.Beni tanımayan adam niye beni iki görmeyle eleştirsin.Akrabalar ise bunu yapıyor.Hele kadınlar bir araya gelince vay efendim Ahmetgil ev almış hem de havuzlu sitedeymiş. Mehmetgil'in eline geçen parayla on ev alınırmış ama o parasını har vurmuş harman savurmuş diye başlar.

O ağabey bir de şunu demişti.Ben Malatya'da dursaydım kıyaslama çok yapacaklardı.Amcamın oğluyla kıyaslanacaktım ve hanımla aramız açılacaktı.Amca oğlum dünya çapında firma isminin sahibi ben aynı soyadla onun altında şubeyim.Adana'ya taşındım ve Adana şubesini açtım.

İmkanınız varsa en azından ilçe değiştirin yayan yürümeyle gidilebilecek bir yer olmasın.Otobüslerle bile 30-45 dk olsun eşinizin ailesine.Akrabalara gittikçe siz bu sorunu yaşayacaksınız.Yeni bir iş isteyin biraz uzak ama maddi imkanı daha iyi olan.

Kayınpederinizi gözünüzün önüne getirin.Kızına karşı nasıl bir baba olmuş.Torununa karşı nasıl davrandığına bakmayın.Hepimiz ailemizi rol model alıyoruz.İstemese bile ideal baba ve koca profili kendi babası isterse onu dövmüş , sevmemiş olsun hep aşağılamış olsun.Eğer bahsettiğim gibi bir babaysa dövün karınızı sonra dizinizi döversiniz demeyeceğim ama mizacınızı ona göre ayarlayın.Önde duran bir adamsa sizinde önde durmanızı isteyecek.Bu aklınızın bir köşesinde olsun.Elbette % 100 aynı karakterde adam istemeyecek ama en azından babasının iyi özelliklerini arayacak.

Hayat bir sayı doğrusu gibi.Özellikle doğuştan zengin olmayanlar için.Bebekliğimiz sıfır noktamız ve sıfır noktasından büyüyerek maddi imkanlarımızda büyüyor.Amcamın hikayesini bu yüzden anlattım.Yarın ne olacağını kimse bilemez.Geçmiş geçti , değiştirilemez.Tövbe edebilirsiniz günahlarınız için , ders çıkarabilirsiniz hatalarınızdan.Bugünse elinizde olan bir hazinedir onun için şükretmelisiniz.Yarınsa değiştirilebilir bunun için çabalayıp dua edeceksiniz.

Bunu ona hatırlatın elde olanı görmesini sağlayın.Aylan bebek hayatının sıfır noktasındaydı dalgalar onun cansız bedenini karaya vurduğunda.Hayat onun için değiştirilemez.Yaşasaydı belki doktor , öğretmen , anne ... olacaktı.Mevlana'nın bir misali var.Ayakkabım yok diye üzülür idim oradan ayakları olmayan biri geçince halime şükrettim , sevindim.

Aklıma çok şey geliyor ama toparlayamam diye korkuyorum.Çakma evlilik uzmanlığı gibi oluyor.

Bu arada hiç kimse dertsiz değil.Dertsiz olmak Allah'a (c.c.) mahsus.Zengin çocukları da var ki elden korkan.Babam bana 1 milyon bıraktı ben onun üzerine 1 lira koyamazsam veya 2 milyon yapıp oğluma bırakamazsam cümle aleme maskara olurum diye çalışan bazen batıp bazen çıkan çok zengin var.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla