Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-03-2014, 02:38 PM   #2 (permalink)
elisya
Üsteğmen
 
elisya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2010
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 306
Tesekkür: 565
297 Mesajinıza toplam 1,016 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
elisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the rough
Standart Cevap: korkularımızı nasıl yenebiliriz

Video için teşekkürler seniha. Aslında bu video korkuyu yenmemizi anlatmış olsa da Kundalini meditasyonlarını göstermiş. Bende yaptım. Herkesin buradaki medileri bir kere denemesini tavsiye ederim. Birde aldığım bir kaç notları paylaşmak istedim.

Bizler insan olarak 5 elementten meydana gelmişiz. Bunlardan birincisi Toprak, ikincisi ateş, üçüncüsü su, dördüncüsü hava, beşincisi havanın içindeki eterel madde (? burda biri öksürdüğü için tam duyamadım.).. Eğer ellerimiz açık olursa, hava elementi her zaman vucudumuzda her zaman birikmiş olan negatif enerjiyi obsorbe ederek bizi rahatlatır.

Korku tehlike düşüncesinin uyandırdığı; duygusal bir reaksiyondur. Bilinçli olarak konulan dış teklike kaynaklarına karşı gösterilen bir tepkidir.

Korkunun objesi gerçek olabilir ama hayal de olabilir. Mantıklı olabilir ya da mantıksız da olabilir.
Korku ile fobi arasındaki fark: Korku kişinin bir çok şeyden korkması.
Fobi ise bir tek şeyden korkuyordur. O korktuğu şeyi ayırt edip hayatta diğer şeylerde başarılı olabilir ama korkan kişi diğer hayatta başarılı olabilecek engelleri de kendinde oluşturabilir.

Korku karşılaştığınız nesneye ve içersinde bulunduğunuz duruma Değil, kendi düşüncelerimize verdiğimiz bir reaksiyondur. Yine bu nedenle korkuyu yenmek için herhangi bir dış gücün durumu düzeltmesini beklemek ve ya bu ortamdan kaçmak yerine korkuya neden olan düşüncelerimizi bulup onu test etmek korkumuzu yenmemize önemli bir adım olacaktır.
Önce korkularımızla yüzleşmek gerekiyor. neden korkuyorum? mantıklı, mantıksız mı ? vs..
Korku çeşitleri: Fiziksel kökenli, Psikolojik kökenli, Fikirsel korkular, İlahi kökenli, Öğrenilmiş korkular...
Kokunun belirtileri: Terleme, kalp çarpıntısı, yüz kızarması,titremeler, nefes darlığı...
Nasıl baş edebiliriz: Cesaret arttırması gerekir. - Güven duygusu - Gevşeme egzersizleri - Psikoterapi yöntemler - Kişisel gelişim uzmanları ile olumlu düşünce geliştirmek- Korkularımızı yazmak - hipnoz yoga vs..
Dikkatinizi kaygıdan korkudan ve olumsuzluktan uzaklaştırın. Dikkatinizi neye odaklarsanız o yönde duygularınız artar. Nasıl bakarsınız öyle görürsünüz.

Tuzlu su : Karnımızın üzerindeki organları, boğazımın üstündeki virüsleri, akçığer enfeksiyonu oldunuz.. Bir leğenin içersine 7 kaşık tuz koyup ve El bileklerinizi geçecek şekilde su koyup, meditasyon şeklinde elinizi suyun içine koyup bütün vucudumuzun üst kısmındaki negatif enerjiyi leğenin içideki suyun içine gönderebilirsiniz. 2-3 kez yapıldığında boğaz enfeksiyonlarının iyileştiğini göreceksiniz.

7 tane enerji merkezimiz var.
Kök çakra: kuyruk sokumu. doğruyu yanlıştan, güzeli çirkinden, iyiyi kötüden ayırt etme, masum olma ve neşeli olma halimizdir. Bilgelik verir.

Kasık çakra: estetik yaratıcılık özelliklerimizi veren 2. çakra enerji merkezi, sağ kasık öfke ve dikkat merkezi, öfkeli olduğumuzda dikkatsiz oluruz. Sol taraf ise içsel sezgi olarak kendimizi ait bilgilerimizi alırız yer.

Karın: Tatminkarlık ve huzur. Sağ taraf karaciğer gelecek ilgili kaygılarımızı çözdüğümüz yer. Sol taraf kendi kendimizin öğretmeni olma, güvenli olma yerimiz. Orta yer tan karın bölgesi tatminkarlık bölümü

Kalp: Sağ taraf, babadan öğrendiğimiz şevkatli ve merhametli olmayı öğrendiğimiz yer. bu anlamda babalarımıza teşekkür ediyoruz. Sol taraf saf sevgi. Anne tarafı, karşılıksız sevgiyi anneden öğreniyoruz. Tam ortada da ruhumuz var. Sevgi ile şevkatin ortasında Timüs bezimiz var. Bu bezimiz orta kalbimizdir.

Boğaz: İletişim merkezimiz. Allah'tan gelen sevgiyi iletiriz.

Alın : Affetme merkezimiz. Sol taraf dişi sağ taraf erkek. Şifre kelimesi affediyoruz demek.

Ve Kundalini ile Meditasyonlar.( Ben medileri yaparken çok esnedim. ) Kundaliniye uyumlu olmasanız da bu enerjiyi hissedebiliyorsunuz.

Çakraların ellerimizde yerleri.:

1. (Kök) enerji merkezimizin yeri el bileğinin hemen üstü 1. çakra merkezimizde sıkıntı varsa el bileğimizin üstünde hissederiz.yanma yada karıncalanma şeklinde.
2. (Kasık) enerji merkezimizin yeri başparmağımız. Kasık bölgemiz de sorunlar.
3. (Karın) enerji merkezinizin yeri orta parmağımız. Burada bişi hissetmişsek karin ile ilgili problemleri yada sıkıntıları ifade ediyor.
4. (kalp) enerji merkezinizin yeri serçe parmaklarımız.
5. (Boğaz) enerji merkezinizin yeri işaret parmaklarımız
6 (Alın) enerji merkezinizin yeri Yüzük parmağımız. baş enerji merkezimiz.
7. (Taç) enerji merkezinizin yeri El avuç içimiz.


Bu kadar.
__________________
Hayal edin, isteyin ve Ona odaklanın.. İşte beynin devreye girdiği AN...
Tüm hücrelerinizle inanmadığınız müddetçe hayalinizi gerçekleştiremessiniz..
elisya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla