Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-12-2013, 11:16 AM   #8 (permalink)
UqUr
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Feb 2009
Mesajlar: 76
Tesekkür: 76
82 Mesajinıza toplam 330 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
UqUr will become famous soon enoughUqUr will become famous soon enough
Standart Cevap: Ücretsiz Binaural Müzikleri

Binaural ses dalgaları dinlendiğinde beyin fonksiyonlarınızı kontrol altına alır ve dinlediğiniz ritme göre o ritmin özelliğini vücudunuza uygulamanızı sağlar.

Vikipedi demiş ki:
"Binaural ritmler bir çeşit özel ses dalgalarıdır. Bu tonların etkileri, 1839 yılında Heinrich Wilhelm Dove tarafından bulunmuştur. Dinlendiği sürece, insanın beyin dalgalarını değiştirmeyi sağlar. Hastanedeki ağrıları olan hastaları iyileştirmeye yarar. Bazı insanlar binarual ritmleri uyuma, meditasyon ve astral seyahat amaçlı kullanır. Bilgisayar ve iPhone için, binarual ritmler yaratan bazı programlar bulunmaktadır."

Bir zararı var mı ?
Eğer epilepsi hastası veya rüyalarınızda karabasan görebilen birisi iseniz bu sizin için zararlıdır. Fakat bu ikisi bende yok diyorsanız hiç bir zararı yoktur.

Nasıl kullanılır ?
Bu müzikler hoparlörden değil de kulaklıktan dinlendiğinde çok daha iyi etkiler yapabilir bu nedenle kulaklıktan dinlenmeli ve gözünüz kapalı olmalı.

Binaural kayıtlar bildiğimiz stereo kayıt sisteminden farklı olarak bir boş kafanın (dummy head) içine iki mikrofon yerleştirilmesi ile yapılan kayıt tekniğinin adı oluyor. Stereoya göre pahalı ve uğraşlı olduğu için pek tutulan bir method değil; ama bu kayıtlar özellikle kulaklıklarınız için enfes. Kulaklıkların esas sihrini ya da büyüsünü bu kayıtlar ile görmeniz mümkün.

Kaynak: Binaural Ses Dalgaları Hakkında - PsikoSes Forum
__________________

UqUr isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla