Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-08-2013, 07:49 PM   #12 (permalink)
nefes_almak
Teğmen
 
nefes_almak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 127
Tesekkür: 337
110 Mesajinıza toplam 244 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nefes_almak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Eski yeşilçam filmlerine ilgi duyan varsa bu başlıkta toplanalım mı?

Alıntı:
annie hall Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok güzel düşünmüşsün bu başlığı sevgili arkadaşım :) Her sektörde olduğu gibi film sektöründe de tamamen ticari amaçlarla yapılmış filmler de mevcut. Aralarından sanat için yapılmış, insana bişeyler katan, ufkunu genişleten filmleri biz seçmek zorundayız. O yüzden belirli yönetmen ve oyuncuların bulunduğu filmlere bakarsak iyi olabilir. Türk filmleri hakkında çok bilgisizim, bilen biri benimle bildiklerini paylaşsa ne çok sevinirim :)
teşekkür ederim canım :)
açıkcası dönem dönem ben de türk filmlerine ilgi duyar hatta izlerdim ama bi süre sonra sıkılıp bırakırdım ama şimdi türk sinemasına olan ilgim yine depreşti ve bu konuyu daha ciddi olarak artık ele alıp değerlendirmek istiyorum :)
Hatta şu an türk sinemasında dünya sinemasından da daha çok ilgi duymaya başladım. imdb nin top 250 filmlerinden daha cazip geldi bana yeşilçam filmleri.
yabancıların espirileri falan sarmaz oldu beni artık. türk sineması bizim dilimizde ve bizim kültürümüzü taşıyor ve içinde mutlaka çocukluk dönemimize ait izler buluyoruz :)
bu konuda ciddi bilgi sahibi olabilmek adına bazı önyargılarımı kırdım mesela siyah beyaz film izleyememe takıntısı gibi. ve olabildiğince erken yıllara uzanmaya çalıştım. ve gördüm ki Türk sinemasının ciddi anlamda başlaması ve gelişmesi Ayhan Işık öncülüğünde olmuş ve 1950 li yıllardan itibaren başlamış.
Türk sinemasında birçok açıdan ilklerin gerçekleştirildiği film 1952 de çekilen Ayhan ışık'ın "kanun namına" adlı filmiymiş.
Ayhan ışık la beraber onunla aynı dönemde aynı filmlerde rol alan Belgin doruk da var. Türkan şoray'ın kariyer başlangıcı da Ayhan ışıkla aynı filmdlerde rol almasıyla olmuş.
Bunları ayhan ışığın belgeselini izlediğimde öğrendim. türk sinemasının gelişimini adım adım izlemek istiyorsan Ayhan ışık filmlerinden başlayabilirsin. Ondan sonra onunla aynı dönem arkadaşı olan ve oyunculuğunu 1994 yılına kadar sürdüren Sadri alışık var bir de. 50 ve 60 lı yılların en flaş isimleri bunlarmış zaten. daha 70-80- 90 lı yıllara uzanamadım tekrar bakıcam ama 70 li yıllarda kadir inanır popülaritesi var gibi duruyor. bu konuya hakim olmak çok da zor değilmiş aslında. belli yıllarda belli sanatçıların ağırlığı hüküm sürmüş :) sana istediğin zaman bu konuda yardımcı olmaya çalışırım. istersen bu konuda beraber çalışıp bilgi sahibi oluruz :)
nefes_almak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla