Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-08-2013, 12:53 PM   #3 (permalink)
nefes_almak
Teğmen
 
nefes_almak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 127
Tesekkür: 337
110 Mesajinıza toplam 244 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nefes_almak is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Telkinler Sorunlarınızı mı Çözüyor! Yoksa Sizi Rahatlatıyor mu?

ben telkinlerin tek başına sorun çözdüğünü düşünmüyorum.
çünkü sitede birkaç yıldır telkin dinlediği halde sorunlarını çözemeyen, hayatı büyük ölçüde değişmeyen veya biraz yol almış da olsa geri dönüşler yaşayan kişilerin de mesajlarına rastlamıştım.
telkinler eğer ki sorunlarımız eyleme geçmekle çözülebilecek sorunlar ise, eyleme geçmemiz için geçici olarak motivasyon sağlıyor. yani gaz veriyor. ama sadece eyleme geçmekle çözülemeyecek kadar büyük ve karmaşık sorunlarda işe yaramıyor bence. sorunların arkasında sadece motivasyon eksikliği ve erteleme gibi basit şeyler varsa işe yarıyor. yok eğer bu ertelemelerin altında daha ciddi nedenler yatıyorsa telkinler tek başına bunu çözemez. sorunumuz yaşam şartlarıyla, dış etkenlerle veya aile fertleriyle filan ilgiliyse telkinlerden mucize beklenmemeli. faydadan çok zararı oluyor çünkü siz değiştiğinizde çevreniz sizi garipsiyor. hatta kavgalar tartışmalar sürtüşmeler başlıyor. çünkü içimizdeki duyguları gizlemeyip açıkca söylemeye başlıyoruz bu da çevrenin işine gelmiyor ve bizi de zora sokuyor.
biz ne kadar düşünce yapımızı ve kendimizi değiştirirsek değiştirelim ailemiz ve çevremiz ve yaşam şartlarımız aynı doğrultuda değişmediği sürece problemler aynı şekilde kalıyor.sorunun çözülmesi için sadece ilgili kişinin değişmesi yetersiz. toplu değişim şart diye düşünüyorum. ama bu da aynı zamanda gerçekleşmiyor.
nefes_almak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla