Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-07-2013, 01:28 PM   #15 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı
 
ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2011
Mesajlar: 627
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: Farkındalık Üzerine

haklısın bir insanın en önemli özelliği olsa olsa kararlı olmasıdır. Bende senin gibi düşünüyorum. Kararlı olmak cidden çok güzel :)) Hayırlısı olsun :))

Dün ilk konu olan Düşüncelere Mesafe Koyabilmek için;

Düşünceleri yanında gezdir alıştırmasını yapıyorum. Kendime telkin vererek bu durumu güçlendirmeye çalışıyorum. Yapmamı istediği şey düşüncelerimin farkına varmam. Bu başlangıç olarak güzel bir alıştırma.

Bu çalışmada uyulması gereken kural aklınıza gelen düşüncelerin gelmesine izin verin o düşüncelere takılmayın sadece gelmesine izin verin ve sonra gitsin. Umursamayın düşünceleri kendi haline bırakın. Bunu yaparken onlardan kaçmadan ama yaşamımızın odağı halinede getirmeden yapmalıyız.

Düşüncelerinizin yanınızda olduğunu düşünün. Eğer sayısı çoksa onları çantanıza koyduğunuzu düşünün. Düşünceleriniz sizi rahatsız ediyorsa, onları bir kağıda yazın. Kağıdı cebinize koyun ve düşüncelerinizde dolaşın. Aklınıza yeni düşünceler gelirse onları da kağıda yazın.

Bu ilk alıştırmaya başladığımda bana tuhaf gelen bir şey oldu. Birşeye odaklanmadığım sürece aklıma bir düşünce nadiren gelmeye başladı. Normalde sanki benim yerime birisi düşünür gibi hissederdim ama şimdi o yok. Düşüncelerimde kendi düşüncelerim artık.

Düşünceler üzerinde farkındalıkta böyle bir etki beklemiyordum açıkcası. Bir alıştırmada kendimi geliştirmeden ikinci alıştırmaya başlamıcam. Daha farkındalık çalışmasında yeniyim ve yeni olduğum halde bu değişiklik gerçekleştiyse kim bilir farkındalık seviyem yüksek olduğunda ne tür değişimler beni bekliyor :))
__________________
https://twitter.com/yavyyu
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla