Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2013, 10:14 PM   #4 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Hayatın Büyülü Köprüsü “40 Yaş”

Yaşla beraber gelen olgunluğun, tecrübenin, bu değişimleri sindirme biçiminize yansıması nasıl oldu?

Murat Tali: Eh tabi sindirim sistemi daha iyi çalışır hale geliyor. Kabul edip hazmettiğiniz hayatı daha kolay salıvermenin yaşıdır aslında 40. Olgunlaşmış bir meyve gibi daldan düşmenin güzelliğini yaşarsınız onda ve tecrübeleriniz artık ne yapmanız gerektiğini söyler size. Ne yapmamamız gerektiğini değil. Öğrenilmişlikleriniz sizin en büyük yoldaşınız olur bu süreçte ve siz artık kendi krallığınızın başına geçmişsinizdir. Kendinizi daha net ifade edip, olaylar karşısında gardınızı yüksek tutup değişimler arasında mutlu geçişler yapabilirsiniz.

Gökmen Argun: Aslında bu eşiğe yaklaşırken yaşlanmaya başlamış, eşik sonrasında tekrar gençleşmiş olduğumu düşünüyorum. Olgunluk deyince evet gerçek derdi gerçek olmayan gereksiz sızlanmalardan ayırt etmek biraz. Biraz da etraftaki tüm yanlışlara karşı kendi yanlışlarından yola çıkarak daha ‘evet ben de bunu yaşamıştım anlıyorum’ diyerek makul ve korkmadan bakmak. İnsan evladının zayıf olduğunu hataya hep çok yakın olduğunu ve bunun için kızmanın da üzülmenin de yersiz olduğunu anlamak. Bir panik evresi gidiyor, ama diğer yandan eldeki zamana karşı daha titiz ve temkinli de olabiliyor insan.

İlbey Uğurlu: Olgunluk hem fiziki hem de ruhsal yaşın olumlu yansımasının adı olsa gerek.Tabi ki çok olumlu yönden sindirme konusunda etkisi oldu. Fakat bazı şeyler var ki değişimi sindirmek mümkün olmaz. O konularda da sindirim bozukluğu yaşadığıma da çok memnun olduğumu söyleyebilirim.

Hale Karaarslan: Kabulsuzlüklerin terkedildiği ve kabullerin çoğaldığı, yargıdan hoşgörüye geçişin özgürleştiriciliği, korkuların her yaşanan olayla birlikte terkedilmesi gibi güzel değişimler geliyor bu yaşlarla beraber. Sindiremediğim ne varsa tekrar tekrar gelip yüzüme çarptı bu dönemde. Çarptıkça öğrendim. Öğrendikçe bildim ve bildikçe özgürleştim. Mutluluğun kendi içimde olduğunu keşfettim. Tabii tüm deneyimler kişiyi bu noktalara getiriyor ve adına da tecrübe deyiveriyoruz sonra.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla