Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2013, 10:11 PM   #3 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: Hayatın Büyülü Köprüsü “40 Yaş”

Fiziksel olarak gerçekleşen değişimlerin hayatınıza ve tecrübelerinize yansıması nasıl oldu?

Murat Tali: Fiziksel olarak dökülen ve beyazlayan saçlar, eriyen bir göbek, karizmatik ve çekici bir şahsiyet olmam kısmını saymazsak, 40 yaş tecrübeler konusunda daha cesur olmamı sağladı sanırım. 40ından sonra azanı teneşir paklar gibi bir söz var ve bu sözü dikkate aldığınızda hem tıbben hem de psikoloji bilimi açısından bu yaşta bedensel ve zihinsel değişimleri fark ederek yaşıyorsunuz tabi. Deneyimlerin bütününün toplamında karar verme aşamanızın en yoğun olduğu yaştır aslında 40. Ya sonuna gelmişsinizdir ömrün ya da henüz başlıyorsunuzdur. Bilinen en gerçek hal bir kimlik olarak var oluşunuzu kabul edip, onu açığa çıkartmak oluyor. Tecrübeleriniz ve hayatınızda inşa ettiğiniz yaşanmışlıklarınız sizi daha cesur yola çıkmaya hazır hale getiriyor.

Gökmen Argun: Genel olarak bu hoşuma gitmese de sorunlar karşısında daha fazla bahane bulup, dayanmak yerine eh diyerek bir silkinme oldu. İyisiyle kötüsüyle yepyeni sonuçları kucaklamak zorunda kaldım.Yeni bir şeyler öğrenmek için tekrar zamanım da oldu. Çocuklarımız da daha az bağımlı olunca bu yaşlarda elinize birden bire arta kalan kocaman pakette sunulan zaman da burada etkili.

İlbey Uğurlu: Fiziksel değişiklikler hayata karşı daha yorgun olmamı sağlamaya inatla çalışsa da muradım bu yorgunluğa yenik düşmemekti. Yaşanmışlıkların, aldatılmışlıkların, ağlatılmışlıkların kattığı tecrübe fiziki değişimin kolay aşılmasına sebep oldu aslında.

Hale Karaarslan: Fiziksel değişim, bence olumlu güzellikler oldu. Güzel bakan, karşımdakini anlamak için dinleyen gözlerle, kenarında birkaç anlamlı kırışıklıkla, ifademi sevdiğim bir yüze dönüştü. Gençliğimin boş bakışları anlamlanmış, bazen hüzünlü, bazen sevinçli, hep de sevgi dolu bakışlarla güzelleşti. Bir beden büyümem ve birkaç kilo fazlalığımla sanki bedenim bile daha iyiydi, ya da bana öyle geliyordu ) Sporun bedenime ve ruhuma ne kadar iyi geldiği ve bir şifa kaynağı olduğu konusundaki farkındalığım ile, yediğimizden içtiğimize bilinçli olmanın keyfini çıkardığım, bedenin mucizeviliğini farkedişim de yine bu dönemdir. Aslında o kadar çok şey var ki, ilk aklıma gelenleri yazıyorum şu an.

__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla