Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-06-2013, 07:40 AM   #18 (permalink)
Işıklı yol
Super Moderator
 
Işıklı yol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 2,480
Tesekkür: 2,848
1,792 Mesajinıza toplam 3,354 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura aboutIşıklı yol has a spectacular aura about
Standart Cevap: uyumak için ilaç kullanan var mı?

Alıntı:
ßyKuS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
benim bu konuda farkettiğim bir nokta var. Bazılarımızın sorunu geceleri uyumakta zorluk çekiyoruz. Çocukluk zamanlarımızda sabahtan akşama kadar dışarılarda gezer. Akşam'da eve gittiğimizde geceleri uyumak için hiçbir sıkıntı çekmeden saniyeler içerisinde mışıl mışıl uyurduk. Tabii misafirlerde uyumakta sıkıntı çekerdim ben çünkü çok sıcak olurdu.. Neyse herhangi bir iş'e girdiğimde de gün boyu fazlalık enerjimi harcadığım için gece uyumakta zorluk çekmiyordum.

Ne zaman evde bütün gün boş boş zaman geçirmeye başlasam geceleri uyumakta epey bir zorlanmaya başladım. Bunun olsa olsa 2 nedeni olabilir. Biri, gün boyu enerjimizi atamadığımız için diğeri ise geceleri çok fazla düşündüğümüz için sıkıntı stres işte.. Eğer fazlalık enerjinizi harcarsanız ilaç kullanmanıza gerek kalmıcak.. Bunun en açık örneği çocukluk zamanımız ve iş yerinde geçen zamanımızı göz önünde bulundurursak daha iyi anlıcağımızı düşünüyorum. Dii mi Işıklı yol :))
Hımmm evet çok haklısın tespitlerine katılıyorum. Birde şu var ki çok fazla bilgisayar başında geçirilen zaman, çok fazla cep telefonu kullanımı da vücudun doğal dengesini bozabiliyor. Tabi bu daha çok psikolojik sebeplerle olabiliyor. Gün içerisinde yaptığınız her şeyi Gece yatağa yattığınızda irdeliyorsanız, hatalarınız, pişmanlıklarınız ve her şey. Aşırı stres ve endişe, kaygı hali de uyumaya engel olabiliyor. Bunun için iki ayrı yöntem var. Biri rüya baloncuğu çalışması, diğeri dua etmek arkadaşlar. Rüya baloncuğu gün içerisinde yaşadığınız her sinirinizi bozan olayı bir balonun içine dolduruyor ve salıveriyorsunuz onu gökyüzüne ve gidene dek ardından bakıyorsunuz. Sonrasında ise o olayları tek tek düşünüp istediğiniz şekliyle tekrar oynuyorsunuz zihninizde böylece sizi üzen ve öfkelendiren yoran her olayı zihninizin ekranında başka bir boyuta taşımız oluyoruz. Bilinçaltı hayal ve gerçeği ayıramadığından yeni haliyle kabul ediyor olayları bu zaman içerisinde size daha sakin ve berrak bir zihin sunabiliyor.
Işıklı yol isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla