Cevap: Yeni bir dünya, yeni bir hayat.. Her ağladığında yanında olun ve onun susması için ona baskı yapmadan sadece onun ne istediğini anlamaya çalışın. Bazı aileler çocuğuna ağlama hakkı dahi tanımaz. Oysa onlar için kendini ifade etmenin en kolay yöntemi budur zira bir bebek ağladığında kendisiyle ilgilenileceğini tecrübeleriyle öğrenmiştir. Ben yavrularım ağladığında "ağlamadan söylersen ne istediğini bilebilirim" diyordum. Diyelimki saçma sapan ağlama krizi tuttu ve sizi duymuyor bile o zaman onu basit bir şekilde susturablirsiniz. Ben bunu şöyle yapardım" Biliyor musun sen uyurken minik kuş seni sormaya geldi? Seninle oyun oynamak istiyormuş ama annesi şimdi onu yemek yemesi için çağırdı. Sonra yine gelecekmiş seni görmeye" O zaman gözlerini koca koca açar bu onun için harika ve inanılmaz bir hikayedir. Ve bir kuşun onun arkadaşlığına talip olması belkide içten içe ona müthiş bir keyif verir. Hemen ağlamayı unutur ve sizin hikayenizin içine dalar. Fakat tabi ki bu yavrunuzun gerçek bir ihtiyacı varsa ve yardımınız o an için gerçekten gerekliyse mutlaka onun yanında olmalı ve problemine çözüm bulmalısınız. |