Cevap: Yeni bir dünya, yeni bir hayat.. Onlara tom ve jery hiç izletmedim ben. Yasaktır bizim evimizde onu izlemek. Donald duck, bugs bunny bunları da izleyemezler. Tom ve Jery de bilinçaltına verilen mesaj ne? Mütemadiyen birbirine vuran hemde aptalca vuran iki mahluk. Ve tam bir çıkar ilişkisi. Bir farenin terbiyesizlik derecesinde her yeri adeta yağmalaması, karşılığında tabiat kanunlarına muhalif olarak bir kedinin acizliği. Hep çalan çırpanın kazandığı haklı olanın hep yenildiği bir çizgi film. Ne zaman ki tom evden atılır o zaman jery onu eve geri getirmek için türlü dalavere çevirir. 'Öyleyse çıkarlarını koruyacaksın. Ne olursa olsun önemli olan senin çıkarların.'
Bugs Bunny: yalancının tekidir. Dikkat ederseniz oldukça alaycı bir kişiliği olduğunu, sahtekarın teki olduğunu görebilirsiniz. Devamlı yalan söyler. Ve hep kazanan taraftır. 'Yalan söylemekte bir mahzur yok, yeter ki kazanan ol.' Onun o yılışık kişiliği beni deli eder.
Ve daha bunun gibi.. Ben yavrularıma izlettiğim her çizgi filmi, mantık süzgecinden geçirmişimdir. Onların umutlarını kıracak, hayallerine zarar verecek her şeye dikkatle bakmışımdır. Tabi ki gözümden kaçan olmuştur. Onları da Allahın yarımıyla aşarlar inşallah. |