Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2013, 10:04 AM   #47 (permalink)
Eğlenceli
Teğmen
 
Eğlenceli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2012
Mesajlar: 108
Tesekkür: 149
86 Mesajinıza toplam 193 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Eğlenceli is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Benim Yardıma İhtiyacım Var Hemde Çok ...

Alıntı:
ac_milan_ac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
haklısınız yanlız olmaktan ilerdeki hayatımda yalnız kalacağımdan çok korkuyorum...peki yanlızken ne gibi şeyler yaparak bu durumu aşabilirim sizce
öncelikle gelecek hayatında yanlız kalacağın korkusunun yersiz bir korku olduğunu söyleyebilirim. çünkü hiçbir durum ebediyen aynı şekilde olmuyor. kendimden biliyorum, ben de senelerce yanlız ve arkadaşsız kaldım. şimdi ise hergün dışarı çıkıyorum ve dışarıda en az 2-3 tanıdık kişiye rastlıyor ve konuşuyorum. tanımadıklarım bile bana iyi davranıyor.

birçok kişisel gelişim yöntemi denedim tabi ki.ve bu işe senelerimi harcadım. ama sana kestirmeden en faydalı olanları söyleyeyim ki boşuna boşuna zaman kaybetmeyesin. Hergün moda gibi yeni yeni isimler altında benzer yöntemler piyasaya sürüyorlar bunlara hiç gerek yok. yöntem ve teknik takıntısını kenara bırakmalı öncelikle. hiçbir hazır yöntem hiçbir sorunumuza kesin reçete olamıyor.
birincisi özlem şahin hanımın meditasyonlarını düzenli dinlemek çok işime yaradı. ikincisi ise sorun ettiğim konularla ilgili kendi olumlalarımı hazırlayıp sesimi kaydederek telkin dinler gibi dinliyorum. illa ki subliminal olması gerekmez. zaten insanın kendi sesi daha etkili oluyor bi de olumlamalarda "ben" öznesini kullanarak cümle kurmak.
bu sayede birçok korkumu aştım.örneğin dışarı çıktığımda sokak köpekleriyle karşılaşırmıyım diye korkum çekincem vardı bunu bile bu yöntemle aştığımı gördüm. hem de 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde.
onun dışında kendini zayıf hissettiğin alanlarda kendini geliştirebilir güven kazanabilirsin. mesela konuşma, bakış, duruş, hareketler ile ilgili sorunun varsa odaya veya banyoya kapanıp düzenli olarak ayna karşısında pratik yapmanı tavsiye edebilirim. başlarda kendini yargılama hatasına da düşsen devam etmelisin. zamanla bu tür alıştırmalar kendine olan sevgini arttıracaktır.ben bu sayede ses tonumu çok güzelleştirdim. bir de günlük tutarak kendinde gördüğün ufak gelişmeleri bile yazman sana moral vericektir. günlük en iyi dostun olsun.herşeyi günlüğe döktüğünde bir arkadaşın yakınlığının yokluğu seni üzemiycek. bir de hayatında sevdiğin şeyleri çoğaltmalısın. bunun için de yeni filmler müzikler izlemeyi dinlemeyi denemek olabilir. hatta hiç yemediğin yeni bir yiyecek denemek bile olabilir. hayatta zevk aldığın şeyler çoğaldıkça daha sağlam bir kimliğe sahip olursun. ama bunu kendin deneyip bulman çıkarman gerekiyor. sonrada dış görünüş imaj konusunda araştırmalar yapıp kendine bir imaj edinirsin. ama tavsiyem imaj konusunda yabancı ingilizce sitelerdeki bilgilerin daha gerçekçi ve bilimsel oluşu. türkçe makaleler genelde kişisel zevke dayanan doğrular oluyor. bir süre sonra sen hiç çaba sarfetmeden insanlar sana yakınlaşacaktır.
yanlız geçirilen dönemin en büyük avantajlarından birisi de bana hayvan sevgisini ve doğa sevgisini öğretmek oldu. hareketli bir sosyal yaşamım olsaydı doğayı hayvanları belki bu kadar sevmeyecektim ve belki insanları da o kadar sevmeyecektim.
bu söylediklerimi günlük hayatına geçirip uygularsan başka hiçbirşeye ve hiçbir yönteme ihtiyacın kalmaz. başkalarının fikirlerine de
__________________
Eğlenceli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla