Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-11-2012, 11:49 AM   #14 (permalink)
minnettar
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 202
Tesekkür: 319
370 Mesajinıza toplam 892 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
minnettar is on a distinguished road
Standart Cevap: Boy uzatma formülü kitabı nın detayını buradan paylaşabilecek varmı?

BİLİMSEL ÇALIŞMA
Muhtemelen birçoğunuz, 'Acaba daha uzun olmam gerçekten mümkün mü?' diye düşünüyorsunuzdur. Sorunun cevabı ise evet, bu mümkün.
Yıllar boyunca ergenlik veya erişkinlik dönemine ulaştığınızda, gelişiminizin duracağı söylenmiştir; bir de şöyle düşünün:
a. Beyzbol oyununda, atıcının topu atarken kullandığı kol diğerinden genellikle 2,5 ila 7,5 cm kadar daha uzun olur. Ergenlik döneminin sonrasında ortaya çıkan bu durum, egzersizin doğrudan bir sonucudur.
b. Her profesyonel Jai Alai (İspanyollara özgü bir top oyunu) oyuncusunun sağ kolu sol kolundan en az 5 cm daha uzundur (Güçlü egzersizin diğer bir sonucu)
c. Herhangi bir yaşta ölçülen boy uzunluğu, kayda değer derecede bölgesel farklılıklar göstermektedir, bu çeşitlilik genetik etmenlerden çok beslenme ve sosyoekonomik etmenlere bağlanmaktadır.
Bu durum kendi içinde, insan vücudunda yetişkinliğe erişildikten sonra da gelişimin gerçekleştiğine dair pozitif bir kanıttır. 50’li yaşlara değin boyda artış vaadini kanıtlayan (uzayın izin vermediği) çok sayıda tıbbi tanıklık bulunmaktadır. Gerçekte birçok bilim adamı günümüzde, 50-55 yaşlarına ulaşana kadar boy uzunluğunun 8 ila 10 cm kadar arttırılabilmesinin mümkün olduğunu kabul etmektedir.
Bazı antropologlara göre, 40 yaşındaki erkek ve kadınlar, 50 ve hatta bazen 60 yaşlarına kadar gelişmeye devam etmektedirler. Elbette boydaki esas artış, kemik yapısı, sağlık durumu, duruş, beslenme biçimi, çevre vb. gibi birçok etmene dayanmaktadır.
İngiliz Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir makaleye göre, yapılan bir araştırmada, epifizyal merkezler (omurga diskleri) üzerine aşırı baskı uygulanmasıyla omurgalı vücudunda (omurilikte) gelişimin zamanından önce durdurulabileceği ortaya konmuştur. Bu kitapta yer alan program takip edildiğinde gerçekleşebileceği gibi, bu baskının ortadan kaldırılmasıyla normal gelişim kaldığı yerden tekrar başlatılabilir ve orta yaşa kadar devam ettirilebilir. 5
BÖLÜM 1
Gelişim için Beslenme
Bu bölüm, aranızdan yeme alışkanlığı zayıf olan ve insan vücudunun gelişimi ve büyümesi için esas oluşturan vitamin ve diğer besinleri, uygun miktarda almayanlar için hazırlanmıştır.
Dengeli bir beslenme düzenine uyulması yoluyla bu gereksinimlerin çoğunun karşılanabilir olmasına karşın, bu bölümde bir kaç santim kazanmak için sizlere beslenme hakkında edinmeniz gereken bazı önemli bilgileri sıralamış bulunuyoruz.
Öncelikle gelişmek ve sağlıklı olmak için gereken 6 önemli besin maddesi bulunduğunu bilelim ve tümü iyi dengelenmiş bir beslenme düzeni içerisinde yaşamsal rol oynadığı halde, esas amacımız olan gelişimi desteklemek için dikkatimizi bunlardan 3 tanesine (yıldız ile işaretlenen) yoğunlaştıralım.
1. Vitaminler*
2. Karbonhidratlar
3. Yağlar
4. Mineraller*
5. Proteinler*
6. Su
VİTAMİNLER
Vitaminler yaşam için gerekli ve gelişim için esas olan organik maddelerdir. Uygun vitamin alımı için dengeli bir beslenme önerilir. Bununla beraber, besin yerine geçmemek üzere, gerekli olduğu yerlerde takviyeler alınabilir. Düzgün bir emilim için takviyelerin, her tam öğün sonrasında veya en geniş öğünden sonra bir kere olmak üzere alınması gerekmektedir.
A Vitamini (retinol, karoten)
Ne işe yarar:
1. Gelişimi destekler ve kemikleri güçlendirir.
2. Sağlıklı cilt, saç, diş ve dişetleri için yardımcıdır.
3. Enfeksiyon vb.ne karşı direnç oluşturmada yardımcı olur.
En çok bulunan kaynaklar: Havuç, karaciğer, yumurta sarısı, süt, yeşil ve sarı sebzeler, margarin ve sarı meyveler.
Kullanım dozu: (10,000 ile 25,000 IU arası)
Not: Beslenme düzeniniz yeterli miktarda ıspanak, karaciğer, tatlı patates veya kavun içeriyorsa, takviyeye ihtiyacınız yok demektir.
minnettar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla