Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-11-2012, 01:23 PM   #19 (permalink)
sekcan
 
Üyelik tarihi: Nov 2008
Mesajlar: 1
Tesekkür: 0
1 Mesaja İyi ki varsın denildi
sekcan is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: inanilmaz bir olay yasadim

Merhaba, konu biraz eski ama konuyla ilgili bir bilgiyi paylaşmak istedim.

Benim de egzama rahatsızlığım var. Net bir şekilde stresli dönemlerde gelir, sonra gider. Bunu araştırırken şöyle bir kavramla karşılaşmıştım:

Psikomatik bozukluklar (Psychomatic Disorders) denilen bir rahatsızlıklar topluluğu vardır.
Bu rahatsızlıkların ortak özelliği fiziksel sebepleri tam olarak tespit edilememesi ve psikolojik olduğu kabul edilmeleridir.
Esasında hemen hepimiz bu tür rahatsızlıklardan haberdarız. Deri hastalıkları, saç dökülmesi, vücudun çeşitli yerlerinde ağrılar (baş, karın ve kas ağrıları), devamlı bir yorgun olma hali vs. Bu tür rahatsızlıklar genellikle stresle birlikte ortaya çıkar ve stresin kaynağı olan durum ortadan kalktıktan sonra kaybolur.

Yukarıda yazdığım Psikomatik bozuklukların basit bir tanımıdır. Ama aslında Psikomatic bozukluk çok daha geniş rahatsızlık yelpazesine sahiptir. Özellikle yabancı kaynaklı araştırmalara baktığımızda "aslında bir çok hastalık psikomatiktir" ifadesini görürüz. Ben de bu ifadeye sonuna kadar katılıyorum. Baş ağrısından tutun kanserine kadar bir çok hastalık hastanın psikolojisine göre gelişir ya da geriler. Toplumumuzda da ara sıra görürüz ya da duyarız zaten "çok stresli bir işi/evliliği/hayatı vardı, 40 yaşında kanserden gitti" diye.

Psikolojimizin bedenimiz üzerindeki etkilerini görebilmek için böyle uç örneklere gerek de yoktur. Heyecanlanınca nabzın yükselmesi, terleme, üzülünce boğazımızda hissettiğimiz düğümlenme, korkunca kanımızın çekilmesi ve buz kesmemiz vs. Bu örneklerin hepsi hepimizin yaşadığı, ve psikolojimizin bedenimiz üzerinde gayet etkili olduğunu açıkça ortaya koyan şeylerdir.

Şimdi dönelim asıl konumuza...
Bu sitedeki telkinleri 2 gündür dinlemeye başladım (özellikle sigara telkininin bende işe yaradığını söyleyebilirim :) ). Diğer telkinleri henüz düzenli olarak dinlemeye başlamadım, ama yorumlardan okuduğum kadarıyla hemen herkes olumlu değişikliklerden, psikolojilerinde ve fiziksel sağlıklarında iyi yönde ilerlemelerden bahsetmiş.

Anladığım kadarıyla telkinler sayesinde, geçmişte yaşadığımız ve bilinçaltımıza sıkışmış durumda olan, farkında olmasak da psikolojimizi ve dolayısıyla bedensel sağlığımızı olumsuz etkileyen korku ve endişelerimizden kurtuluyoruz. Böylece günden güne daha berrak ve bilinçli bir bilinçaltı, daha pozitif bir psikoloji ve daha sağlıklı bir bedene sahip oluyoruz.
E daha ne isteyelim ki :)
sekcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla