Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-11-2012, 02:22 PM   #16 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı
 
ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2011
Mesajlar: 627
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: HERŞEYİ BIRAKIYORUM...

rima vita yazıların silindiğinde 'ctrl' tuşuna basılı tut sonrada ''z'' tuşuna bas yazıların tekrar geri gelir.. O kadar çok yorum okuyorum o okuduğum yorumla ilgili tam birşey geliyorken aklıma başka bir yorumu okuyunca allak bullak oluyor kafam..

Benimde söylemek istediklerim var RimA Vita Perfetto'nun dediği gibi çekirdeklerin var senin .. Açıkcası hayatında birşeyleri gerçekten değiştirmek istiyorsan gereken çabayı fazlasıyla gösterirsin. Bunun sonuçta başarısızlık asla söz konusu değildir.

Sana z-ponoponoyu önericektim bir kitap var elimde çekirdek inançlarını saptayıp yoketmekle ilgili bir çalışma ilgini çekerse özelden e kitabın linkini gönderebilirim. Birde şöyle birşey var örnek verelim ben değişmeyi gerçekten çok isterim ama değişmem için gereken adımları çok zor atardım.

Okumayı öğrenmeyi severim ama uygulamada zorluk çekerdim. O kadar okudum ki artık nasıl harekete geçebileceğimle ilgili kafamda bir fikir oluştu işe de yarıyor. Bu yöntemi sizde biliyorsunuz ama bazıları bu yöntemi gözardı ettiği için, işe yaramayacağını düşündüğü için denemeye bile koyulmadı..

''Ceko_25 - ben şu zpoint yok imgeleme hopopo falan gibi şeylerin büyük zaman kaybı oldugunu farketmiştimde tam kestiremiyodum şimdi şu sayfayı gördüm ice inandım zaman kaybı bu iş bence gelişim tamamlandıktan sonra yapılmalı '' demişsin. Kusuruma bakma ama bunları zaman kaybı olarak görmek at gözlüğü takmaktan başka birşey değil. Bu yöntemlerin sadece zaman kaybı olduğunu düşünüyorsun ve böyle düşünmende önyargın olmasına neden oluyor. Yöntemleri denemeden bir fikire sahip olman hiç de doğru birşey değil. Kendine sor bakayim denemekten ne kaybederim diye ?

Ben oldukça fazla zamanın olduğunu düşünüyorum. Gelişim tamamlandıktan sonra yapılmalı demişsin, değişmeden gelişime atlamak ne kadar doğru ki ? Ama ikisini de planlı bir şekilde yürütebilirsin. Tabii önce değişmek şartı ile Günde 5 çalışma uygulamaya çalışıyorm bunlardan 3'ü değişim 2'si gelişim tabii plan çok önemli

Bu forumda fazla kız olabilir erkeklerde var sadece pek rastlamamışsındır ama biyerde ne mi okudum tam kestiremiyorum ama kadınlar erkeklere göre biraz daha fazla psikolojik sorunları var.

Dediğin gibi ''biri çok önemli bi yazı yazıyo sayfalarca okumaya tennezzül bile etmiyolar'' benim böyle bir kaç konu paylaştım ama asla okuyup okumamalarını dert etmedim. Bence insanın yararına olan yazıları okuyup uygulamadıktan sonra okuduğu yazının hiçbir önemi yok. Değişmek isteyen okur, uygular değişmek isteyipte uygulamayan kişiyi ben uygulamayı yapması için zorlamam ama nasıl uygulayacağını gösteririm. Bunda da isteksizse isteksizliğini nasıl yok edebileceğini gösteririm.

Bu durumda herkez kendini hazır hissettiği zaman ilk adımı atabilecektir. Hiçbir baski ve zorlama yok. İnsanı değiştirecek olan güç içinde dışarı aramakla boşa zaman kaybetmeyin. Yani sizi harekete geçirecek ilk adımı atmanızı sağlayacak olan bir başkası değil sizlersiniz kendinizsiniz. Kendinize güvenin,
yapabileceğinize. Kendinize güvenmezseniz kendinize haksızlık etmiş olursunuz bunu yapabilirsiniz. Çözüm yolları bulmakla yetinmeyin kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman başlayın birden değil yavaş, yavaş alıştıra, alıştıra..

Daha fazla üzerinde durmam. Uzun yazılar bazen sıkıcı olabiliyor haliyle insanın gözünde büyüyor yazılar ve okumak itici geliyor bu durum bende de var ve bu yüzden kimseyi suçlayacak da değilim.

Okurken ne söylenmek istediğini anlayıp zihninde canlandırabilirsen eğer okumaktan zevk alır ve böyle bir sorunun olmaz. Bazen okumakta yazıların küçüklüğü sıradan yazı stilleride buna örnek verebilirim. Bunlar sıkıcıdır adeta beni okuma dercesine ve bu yüzden bende okumayı sevdirmek amaçlı yazı stillerini farklı yapıyorum..

Uzun bir yazıyla karşılaştığında örneğin bunun gibi (bu yazıyı sonuna kadar okuyan herkese teşekkür ederim) bu konuyu neden okumak istediğini sor ve soruyu cevaplandırdıktan sonra aklında okumakla ilgili bir kıpırdama olursa ben bu yazıyı öğrenmek için okuyorum sihirli kelimesini 3 defa tekrarlamanızı tavsiye ederim.
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla