Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-11-2012, 04:53 PM   #25 (permalink)
MertEfe
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2012
Mesajlar: 17
Tesekkür: 0
6 Mesajinıza toplam 7 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
MertEfe is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Therapium ameliyatsız boy uzatma merkezi

bu çalışmanın sorumlusu Erdal beyle görüştüm. İlk görüşmelerin hepsini o yapıyormuş zaten. maslaktaki beybi gis plazadaki ofisinde görüştük. beni çok sıcak karşıladı. genç biri, 30lu yaşlarda yani.
tanıştıktan ve sıkıntılarımı paylaştıktan sonra anlatmaya başladı.
bizler bilimsel olarak yeterli sayıda çalışmaya ulaşmak için gönüllüler arıyoruz diyor. Yani buna gönlü olan, isteyen oluyorsunuz.
müşteri konumunda değilsiniz. Yani sanki bir anlaşma yapmak için ordasınız gibi hissediyorsunuz. Bir çalışmaya birlikte giriyorsunuz ve sonucunda siz boyunuzu uzatmaya o da bilimsel olarak kanıtlamaya çalışıyor. Bunlar amaçlar. Bu ortaklıkta tabi ki siz finansör oluyorsunuz o da fikir sahibi. Böyle düşünün :)
bu yüzden sizi ikna etmeye çalışmıyor. Sadece çalışmanın teorisini ve gelişimini paylaşıyor. Riskler minimum olsa da biraz abartarak anlatıyor. Her konuda temkinli sözler kullanıyor beklentilerinizi düşürüyor. umut vermeyi sevmiyor galiba ya da umut vermekten çekiniyor. Siz çok güzel şeyler bekleyerek giriyorsunuz ama gerçeklerle karşılaşınca biraz dumur oluyorsunuz. Normalde telkinler gazlar azimler çabalar derken biraz uçuyoruz, bu umut bize mutluluk veriyor belki bilemiyorum ama sanki gerçek dünyadan biraz uzaklaştığımı fark ettim orda. Dünyaya dönmüştüm çünkü beklentilerimin gerçeküstü beklentiler olduğunu anladım ilkin.

ilk olarak şunu söyleyeyim. kafanızda sürekli şüpheleriniz olacaksa bekleyin. çünkü siz de biraz gözükapalı girmeyi göze almak zorundasınız. çalışmalar bitince ve bilimsel kurullar tarafından kabul edilince kanıtlanmış bir çalışmaya müşteri olmuş olacaksınız. Ozaman kafanız rahat olur. televizyonlarda gazetelerde hatta anahaberlerde mutlaka haber olacaktır. Ozamanlar daha masraflı da olacak mutlaka (dediğine göre 3 katına çıkacak) ama her şey de kesin olacak.
Gerçi kanıtlansa bile garanti veremem diyor, çünkü kemik boyundaki uzama üzerinde etkili olan değişken sayısı çok. Hepsini kontrol altında tutamam, bu nedenle de İsviçreli bilim adamları bile :) kabul etse benden garanti istemeyin diyordu. Bilimsel kanıtlanmış bir ağrı kesicinin ağrınızı keseceğine dair garanti vermek mümkün mü? Değil çünkü vücuttaki değişkenler fazla. Bu da böyle bir şey diyor.
Neyse bu çalışmaların tamamlanması, kurula sunulması 2 yıl sürecekmiş. Kurulun inceleyip onaylaması da en az 2-3 yıl sürüyormuş, genelde sonuçlar 4-5 defa gidip geliyormuş. Yoğunluk varsa bazen daha fazla da sürüyormuş. Yani illa kanıt istiyorsanız 5-6 yıl beklemeniz gerek.
Ozamana kadarki herkesi gönüllü kabul edecek ve gönüllü olmanın avantajlarından faydalandıracak.
Gönüllü olmanın en büyük avantajı birebir kendisi yapacak ve tabi ki fiyatı ki bence pahalı değil. Yani Nişantaşında Etilerde Bağdatta böyle bir yerde bir fizik tedavi seansı 200 tl civarında olduğu düşünülürse makul gibi. Tabi size bu da çok gelebilir ama özel sağlık hizmetlerinde durum bu yani. Annemin tedavisini daha 2 yıl önce nişantaşında biyerde yaptırmıştık. 15 seans için 2500 tl bayılmıştık vallahi. Neyse
Ücret konusunda; uygulama masraflarını istiyorum sadece diyor. Kar yok dese de cüzi bişeyler vardır bence.
Herşey dahil ortalama seans başına 250 tl yani ayda 12 seans bedeli 3000tl ödeniyor. Bunun içinde çalışma bprogramlarına ek olarak minnetar arkadaşımız bahsettiği destek terapiler ve diğer kan, röntgen ve diğer tahlillerle birlkte doktor muayeneleri (toplamda 8-12 görüşme olacakmış) de var.
Siz destek tedavi istemiyorsanız (psikolog,diyetisyen,pilates…) bu rakam aylık 2800 e düşüyor.200tl ayda daha düşük oluyor çalışma ücreti.

Ücretlendirmeyi şimdi cm başına değil, çalışma süresine göre belirledim dedi. İlerde cm başına ücretledirme yapacağım diyor. Yani atıyorum 1 yıl için ödenen miktar herkes için aynı, indirim de yapmıyor. 1 yılda bacaklardan bazısı 3 bazısı 5 bazısı da 7 cm uzayabilir. Bunu orda öğreniyorsunuz. ilk görüşmede ortalama bi değer söylüyor, net hedefler ise tahliller testler röntgenler ve sanırım doktorların da görüşlerine göre belirleniyor.
Tabi sağlıklı olmalısınız. Sağlık prblemleri olanları almıyor.

En az 6 aylık hedefler belirliyor ve benden 6 ayda bacak boyunda 2,50 – 2,80 , toplamda 6 cm lik uzama için 18bin + 6bin(4 ortez) ¬yani 24bin tl istedi. İndirim yapmıyor. Belki ortez 1000-1500 daha düşebilir dedi sadece. Yani şimdi başlayacaksanız bu rakamları gözden çıkarmanız gerekir. Hatta hiç uzamayacakmış gibi parayı gözden çıkarmalısınız ki hesap kitapta gözününz olmasın. Ben maddi olarak rahat biriyim ama tabi rahat insanlar için söylüyorum bunu. Riske edecek paranız varsa şimdi başlayın veya 4-5 yıl bekleyip risksiz girin. İşte o zaman da 3 katı para ödemek zorunda kalıyor insan neyse kararı size bırakıyorum ama ben ocakta başlamaya karar verdim. Ben 1 yıl gitmeyi düşünüyorum çünkü en az 6cm bacaklarda istiyorum (gerçi toplmada en az 8-9 cm olacak ki bu de yeter bana).

Şu gerçek ki uzamak paha biçilemez ama uzamayı istemek da pahalı bir istek. Hani eminim ucuz bişeyler olmayacağını siz de tahmin etmişsinizdir.
Evet para çok önemli ama en büyük zorluğu para değil. bu çalışmanın zahmetli olmasıçok büyük dert. İstanbul gibi bi yerde çok zahmetli bir iş, haftada 3 gün aynı yere gidip gelmek okadar yol uğraş emek para. Çok zahmetli çook.

İşte istemek ve para bu yüzden yeterli değil dedim. Sabır azim ve istikrar lazım. Hayatınızın tamamını etkiliyor haftada 3 gün biyere gitmek zorunda olmak. Akşam saatlerinde alıyormuş genelde gerçi okul veya iş hayatı etkilenmesin fiye ama böyle yani.

3 kişinin hem baaklarını hem toplamındaki uzamanın fotoğraflarına da baktım bilgisayrda, uzama belirgin vardı ama çok profesyonel değildi. O da bu konuda çok iyi kayıt tutamadığını söyledi zaten. Epey yapılı biri de vardı resimlerde ve epey fark ediliyordu onda. Röntgenlerde daha belirgindi gerçi.

1 yıllık çalışma için 40000 tlyi gözden çıkaracam. 6 ay için %40ını 1 yıl için %50sini taksitlendiriyor. Ailemle de konuşacam bu akşam. Bunu riske edilmiş bir para olarak görüyorum. Bir işe giriyorsunuz ve battınız veya karlı çıktınız. Herikisi de olabilir. %90 uzayacaksınız ama ben hiç uzamayacaksınız diye konuşmak zorundayım sizinle dedi.2,5 yıldır bu çalışmayla ilgili makaleler müşteriler verilen emekler harcanmış. Uzamalar oluyor ama bunu açıklayamazsam benim için değerli değil diyor. Bu yüzden kanıtlamam lazım dedi.

Doğru olan gönüllülerden hiçbir ücret almamak ama mecbur kaldığını, bilimsel bir çalışma için destek bulamadığını da söyledi. En son kosgebin kapısındaydım dedi :) Gerçekten de ülkemizde blimsel bir çalışmaya destek almanın bu kadar zor olması beni de üzdü.

Epey uzattım yorumlarımı da ekledim ama muhakkak unuttuğum şeyler de var. Siz yazıyı okuyun da aklınızda soru işareti oan biyervarsa sorun açıklayayaım orayı.

Yine de en sağlıklısı gidip görüşmeniz.
MertEfe isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla