Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-10-2012, 12:33 AM   #17 (permalink)
foto_kontes
Teğmen
 
foto_kontes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Sep 2012
Mesajlar: 57
Tesekkür: 292
53 Mesajinıza toplam 155 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
foto_kontes is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Fotoğraf Meraklıları Haydi Buraya ;)

Mod tekeri şu şekildedir :

AUTO: Otomatik pozlama modudur. Pozlama dışında AF ve ölçüm tipi gibi başka konularda da tüm ayarları makinenin yaptığı, sizin sadece deklanşöre basıp fotoğraf çektiğiniz tam otomatik mod.

P: Otomatik pozlama modudur. Pozlamada ISO değerini sizin değiştirdiğiniz, diğer değişkenlerin kontrolünün makinede olduğu program modu. AUTO moduna göre avantajı pozlama dışındaki birçok ayarı da yapabilmenizdir.

A/AV: Otomatik pozlama modudur. ISO ve diyafram (F derğeri) değerini yani diyaframı sizin değiştirdiğiniz, doğru pozlama için makinenin enstantane değerine karar verdiği moddur. Alan derinliğini kontrol etmek istediğiniz zaman kullanmanız gereken moddur.

S/TV: Otomatik pozlama modudur. ISO ve enstantaneyi sizin değiştirdiğiniz, doğru pozlama için makinenin diyafram değerine karar verdiği moddur. Hareketi dondurmak veya harekette devamlılık hissini vermek istediğinizde, yani çekim süresini kontrol etmek istediğiniz zaman kullanmanız gereken moddur.

M: Manuel pozlama modudur. ISO, diyafram ve enstantaneyi siz seçerseniz, makine pozlama konusuna karışmaz. Manuel flaş kullanımı gibi pozlamada kontrolü ele almak istediğiniz zaman kullanmanız gereken moddur.

Ben öncelikle P modunda başladım.Daha sonra AV modunda devam ettim.Şuan M modundan memnunum
foto_kontes isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla