Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-10-2012, 02:05 PM   #6 (permalink)
heromaster
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Bulunduğu yer: Usa
Mesajlar: 603
Tesekkür: 543
534 Mesajinıza toplam 1,586 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
heromaster will become famous soon enoughheromaster will become famous soon enough
Standart Cevap: NEFES FARKINDALIĞI


Beynin iki lobunda eşitleme ve ortak kullanım sağlama

Bu çalışma için başınızın üstüne kuş bakışı baktığınızda dört bölmeye ayıracak olan bir artı işareti düşünün. Bu sadece sizin beynin iki lobunu ön ve arkaları ile birlikte dört parça olarak düşünebilmeniz içindir. Şimdi artı işareti ile dört ayrı parçaya ayırdığımız bölümleri renklerle eşleştirelim. Sırası ile sağ ön lop kırmızı, hemen arkasındaki sağ arka lop mavi, sol çaprazındaki sol ön lop yeşil ve hemen arkasındaki sol arka lop altın sarısı renkte olacak şekilde imajine edin.

Şimdi sırası ile sağ ön lobu kırmızı olarak göreceksiniz, hemen arkaya sağ arka loba geçip bu bölmeyi mavi renk olarak görmeye çalışacaksınız. Maviyi gördükten sonra sol çapraza sol ön lobu yeşil olarak görüp en son arkaya geçip sol arka lobu altın sarısı olarak görecek ve hemen arkasından yeni bir tur yapmak için sağ ön loba geçip kırmızı görmeye çalışacaksınız. Bu çalışma devamlı ve kesintisiz olarak iki dakika süresince uygulanmalıdır. Renkleri imajine etmekte zorlananlar kırmızı renk için Türk bayrağı, yeşil için orman, mavi için deniz, sarı için altın külçesi objelerinden yararlanabilirler.


Bu çalışmayı nefes alış verişleri ile birlikte kurgulayacağız. Başlarken nefes verip algımızda sağ ön loba kırmızı rengi getireceğiz. Nefes alırken arkaya geçip maviyi getireceğiz. Sol ön çapraza yeşili getirirken nefes vereceğiz. Sol arkaya geçerken nefes alacağız. Çalışmanın kurgusu nefes verişleri öne getirmek ve başlangıcı nefes verme üzerine getirmeye amaçlıdır. Bu çalışmada nefes almaları n üzerinde durmayacağız. Nefesi burundan alıp burundan vereceğiz. Nefesi vermeye eğilimli olan bu nefes modelini uygulamanın amacı dikkati, ilgiyi ve gerilimi artırmaktır.


Çalışmaya başlamadan önce her çalışma öncesi gibi bütün bedenler üzerinde gevşeme ve rahatlama sağlamak için bir dakika boyunca nefesi burundan alıp çok yavaş şekilde ağızdan verin . Şimdi çalışmaya başlamak için gözlerinizi kapatın nefes alın ve tutun. Nefesi verirken sağ ön lopta ve kırmızıdasınız. Nefes alırken arkaya sağ arka loba geçtiğinizde mavidesiniz. Nefes verirken sol çapraza sol ön loba geçtiniz ve yeşildesiniz. Nefes alırken hemen arkaya sol arka loba geçerken altın sarısındasınız. Tekrar sağ ön çapraza sol öne loba ve kırmızıya geçerken nefes veriyorsunuz. Renkleri düşünürken içinizden renklerin isimlerini söyliyerek bu şekilde durmaksızın iki dakika devam ediyorsunuz.


Sağ ön lop — kırmızı — nefes ver

Sağ arka lop – mavi --- nefes al
Sol ön lop -- yeşil --- nefes ver
Sol arka lop -- sarı --- nefes al

Nefes alış verişlerinizle birlikte çalışmaya düşük tempoda başlıyorsunuz. Yavaş, yavaş nefes alış verişlerinizi hızlandırarak renk takibinide beraberinde hızlandırmanız gerekiyor. Tempo arttıkça beyninizin üstünde bir kelebek şablonu ortaya çıkmaya başlayacak. Kelebek şekli veya çarpı işaretinin merkez noktası sola veya sağa doğru kaymaya başlayacak. Şimdi kelebek şeklinin veya çarpı işaretinin merkez noktası beyninizin hangi lobuna doğru kaymakta olduğunun farkına varın. Daha ağırlıklı olarak bu lobunuzu kullandığınızı anlayın. Çalışmada ilerleme kaydettikçe merkez noktanın tam ortaya geldiğini göreceksiniz.


Bu çalışmayı düzgün bir şeklde bir sure yapmaya devam ederseniz, imajine etme kabiliyetinizde, zihni hızlı kullanma kabiliyetinizde, ilerlemeler olacaktır. Beynin iki lobunda eşitleme ve ortak kullanım sağlayarak birlik bilincine geçmeniz konusunda katkıda bulunacaktır.


Sevgilerimle...


mustafa kartal
heromaster isimli Üye şuanda  online konumundadır Online   Alıntı ile Cevapla