Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-09-2012, 05:17 PM   #2 (permalink)
ßyKuS
Yüzbaşı
 
ßyKuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2011
Mesajlar: 627
Tesekkür: 865
465 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ßyKuS will become famous soon enough
Standart Cevap: İndirekt Telkinler...

bu kadar önemli bir konuyu böyle tanıtman hiç hoş değil... İndirekt telkinler danışanın öğrenilmiş çaresizliklerini bypass eder.

Direkt telkin gerçek bir şifa için gerekli olan fikirlerin yeniden sentezlenmesini, yeniden organize olmasını ve yaşam deneyimlerini anlamayı sağlamaz (Erickson & Rossi, 1979 s.9). Direkt telkin danışanın hipnoterapiden gerçekten yararlanması için gerekli olan fikirsel değişiklikleri sağlamaz. Direkt telkinlerin hedefi semptomlardır. Oysa indirekt telkinlerin hedefi içsel deneyim ve fikirleri değiştirmektir

Psikolojik problemin varlığını devam ettirmesinin nedeni bilinçli zihnin psikolojik deneyimi (davranış değişimine neden olan) nasıl başlatacağını bilmemesidir. Oysa insanda psikolojik sorunlarını aşmaya yetecek bir çok kapasite mevcuttur. Bu kapasiteler bilinçaltı süreçlerin yardımı ile daha kolay harekete geçirilebilir.

İndirekt yaklaşım bir kimsede değişimi meydana getirmenin en direkt yoludur (Zeig, 1985 S.56)

İndirekt telkinlerin kullanılması danışanların önyargılarını, öğrenilmiş sınırlılıklarını, olumsuz setlerini (beklenen olumsuz inançlar) bypass eder (Lanakton, 1983.S 159).

özetle indirekt telkinler direkt telkinlere göre çok daha etkilidir. İndirekt telkinler trans müziği ve bio ritmik largo müziği ile birleştiğinde değişim süresi hızlanacaktır...
ßyKuS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla