Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-07-2012, 10:53 PM   #2 (permalink)
cansuyu
Binbaşı
 
cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Mesajlar: 1,224
Tesekkür: 1,705
1,237 Mesajinıza toplam 3,648 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nice
Standart Cevap: Psikolog mu, psikiyatrist mi?

kısa süre öncesine kadar psikiyatri ile ilgili tüm kavramlar delilikle bağdaştırılırken, sonrasında ise belli bir kesime hitap eden lüks bir gereksinim olarak düşünülmüşken, artan bilinç ve farkındalıkla birlikte, herkesin rahatlıkla psikolog ya da psikiyatriste gitmeyi öğrenmesi ne kadar büyük bir gelişmeyse.. bu konudaki hata da bir o kadar büyük ülkemizde..

pek çok dalda olduğu gibi psikiyatride de ciddi bir ekip çalışması gerekir ama basamak basamak.. nasıl ki önce fizik tedavi uzmanı sizin hastalığınızı tanımlar ve tedavisini düzenler.. ve bu tedavi gerek tıbbi ilaç tedavisi gerek egzersiz kaplıca gibi öneriler ve gerekse fizik tedavi rehabilitasyon terapisi olabilir.. ve konulmuş tanı ve saptanan terapi yöntemiyle fizik tedavi terapisi alırsınız.. psikiyatride de aynı ilkşki psikiyatirst ve psikolog için geçerli.

ben psikiyatri hemşşireliği yaptım..avrupa psikologların durumu biraz daha farklı gibi gözükse de orada da psikiyatrist saptamadan terapi değil.. sadece düzenli pasif görüşme yapmaları söz konusu...

teşekkürler Sweet bu aydınlatıcı yazı için..
__________________
sen neye hazırsan o da sana hazırdır...
cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla