Cevap: İnsanın Anavatanı Çocukluğudur çok.. çok.. güzel bir paylaşım..
ve ebeveyn olarak söylüyorum emin olun teoride değil sadece pratikte de sonuçlar her zaman garantili :)
hatırlarsanız sınav öncesi.. bu konudaki bakış açımdan sözetmiştim..
kızımın mutlu olmasını öncelikli gördüğümü
malum.. yaşam dönemlerden oluşuyor. herşeyden önce her dönemin sağlıklı ve doya doya yaşanması bir sonraki dönemi sağlıklı yaşamamızı sağlıyor..
bu sadece çocukluk için geçerli değil.. gençlik dönemini de genç gibi yaşamayanların yetişkinlik dönemlerinde başarı ya da mutluluk beklemek ütopya..
ve şuna inandım hep.. mutlu insanın başarılı olma şansı var.. başarılı olmama ihtimali de var ama o zaman bile hiç olmazssa mutluluğu tatmış olmak gibi bir artısı var..
mutsuz olanın başarılı olma şansı hiç yok..
yani mutluluk mutsuzluk başarı başarısızlık kombinasyonlarından asla bir araya gelmeyen iki kelime ise mutsuzluk ve başarı...
bugün benzer bir konuda yazmaya niyetlenmiştim. dün tv de kelime oyununu izledikten sonra şekillenmişti aklımda.
tur şampiyonu seçilecekti. ve şampiyonlardan birisi daha önce 23 snyede 14 soruda 9800 puan yapmıştı.. kelime oyununu izlemişseniz bunun ne müthiş bir skor olduğunu bilirsiniz..
ancak dünkü finalde soru şeklini biraz değiştirdiler ve tanım soruları dışına çıktılar.
favori elbette Yusuf tu.. az önce sözettiğim skorun sahibi..okuma yazmayı öğrendiği andan itibaren bulmaca çözer ve bilgi stoklarmış Yusuf..
9 harfli bir sözcükte takıldı..çocukların daha çok su sıçratma amacıyla suya atlama biçimiyle ilgili bir soruydu.. tam tanımı aklımda değil..
göbekleme dedi ama cevap bombalama ymış.. puan kaybetti.. ve şampiyonluğu..
düşündüm..
pişman olmuş mudur acaba çocukken oynamak yerine bulmaca ezberlediği için diye..
belki yanına küçücük gülümseten bir anı kar kalacaktı bu oyunları oynasaydı..
ve hatta belki kazanacaktı
kaybettiği sadece şampiyonluk olsaydı keşke.. düşündüm işte..
__________________ sen neye hazırsan o da sana hazırdır... |