Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-05-2012, 11:33 AM   #29 (permalink)
cansuyu
Binbaşı
 
cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2012
Mesajlar: 1,224
Tesekkür: 1,705
1,237 Mesajinıza toplam 3,648 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nicecansuyu is just really nice
Standart Cevap: KOKOLOJİ TESTLERİ

TATLI HATIRALAR İÇİN ANAHTAR

Tatlı teması sizi zaman zaman küçük hediyeler ve hatta şımartılmayı beklediğiniz o çocukluk çağına geri götürür. Bu senaryo başkalarından beklediklerinizi ve başkalarına olan bağımsızlığınızın derecesini betimler.

1. Neredeyse sınırsız bir yelpazeden ilk olarak ne seçtiniz? Daha önemlisi neden onu seçtiniz? Seçiminizin arkasında yatan neden, aslında başkalarından en çok istediğiniz şeyi gösterir?

Eğer “içinde sürpriz hediye olan şu paketi alayım,” demişseniz, insanların birbirine hediye vermelerini hoş karşılayan birisiniz (ve hatta eli boş gelenlere pek de olumlu yaklaşmayan biri de olabilirsiniz) Fazla meteryalist olmamaya dikkat ediniz. Unutmayın ki hayatta paketlerden çıkan hediyelerden çok daha önemli şeyler vardır.

Eğer tadının ne kadar güzel olduğunu hatırladığınız için ya da sizde geçmişe özlem uyandırdığı için bir şeker seçtiğinizi söylediyseniz, çocukken annenizden gördüğünüz gibi ilgiye ve şefkate ihtiyacınız var demektir. Eğer erkekler bu şekilde cevap verirlerse bu onların “ana kuzusu” olarak algılanabileceklerini gösterir.

Eğer kararınızı dış görünüşe göre mesala, “Kağıdını beğendim” ya da “güzel görünüyordu” gibi bir nedenle verdiyseniz demek ki sadece dış görünüşünüze göre karar veren birisiniz. Unutmayın ki yiyecek olduğunuz şekerdir, kağıt değil.

2. Siz dükkandayken içeri giren çocuk sayısı hayatınızda bağımlı olduğunuz kişi sayısını göstermektedir. Hayatta hepimiz desteğe gereksinim duyarız. Bu ister yaptığınız iş için fiziksel yardım olsun, isterse sevdiğimiz insanlardan duygusal destek olsun hiçbirimiz hayatımızı tek başımıza yaşayamayız. Ama sırtımızı tamamen başkalarına dayamanın da kişisel bağımısızlığımızı kazanamayacağımız anlamına geldiğini unutmamalıyız.

Çoğu kişi dükkana bir ile beş arasında çocuğun girdiğini hayal eder. Dükkana beşten fazla çocuk girdiğini hayal edenlerin yetişkin bağımsızlıklarını kazanmaları için henüz uzun bir yol kat etmeleri gerek demektir. Ama dükkana hiç çocuk girmediğini söyleyen kişişlerin de dünyaya bakış açılarını gözden geçirmeleri gerekmektedir.


3. Paketten çıkan bedava şeker sayısı annenize hala ne kadar muhtaç olduğunuzun seviyesini gösterir. Dükkan sahibinin size gösterdiği ilgi annenizden beklediğiniz ilginin miktarını simgeler. Çoğu yetişkin bu soruyu bir ya da iki parça olarak cevaplar. Eğer on ya da yirmi diye cevap verdiyseniz kanatlarınızı biraz çalıştırmalı ve uçup yuvadan biraz uzaklaşmalısınız.

4. Şekerleri kime vereceksiniz? Bu kişi sizin zamanı geldiğinde bakmak istediğiniz ya da çoktan size bağımlı olan birisidir. Ebeveyninize verdiğinizi mi söylediniz? Dileğinizin gerçekleşmesi için fazla zaman geçmeyebilir.

Eşiniz ya da gizlice hoşlandığınız birisi miydi? Onlara bakmak bir ya da iki gün için eğlenceli olabilir ama sonrasında can sıkıntısına dönüşebilir.

Yoksa şekerleri kimseye vermeyeceğinizi mi söylediniz? Bağlantıları çok az olan bir hayat istiyorsanız, dünyadan çok az şey beklediğiniz için aynı anlayışı da karşıdan istiyorsunuz. Bu bireyci yaklaşımınız, paylaşmak zorunda kalmayacağınız anlamına gelebilir, fakat aynı zamanda paylaşacak kimsenizin olmadığı anlamına da gelebilir ..
__________________
sen neye hazırsan o da sana hazırdır...
cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla