Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-04-2012, 12:16 PM   #3 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Kimlerde görülüyor?

Hayatınızda hiç tenis oynamasanız bile tenisçi dirseği olarak adlandırılan bir rahatsızlığa yakalanabilirsiniz. Spor Uzmanı Ayfer Sağlam, bu sorunun kimlerde görüldüğünü ve ne tip egzersizler yapılması gerektiğini anlattı.

Dirsek ve eklemlerde ağrı, kollarda görülen şişlik ve el bileğiyle bir şey tutamama gibi sorunlar tenisçi dirseğinin habercisidir. Kol ekleminin kesiştiği dirsek bölgesinde kasın yapışma noktası olan tendonlar, kasa göre daha az kan ve oksijen aldıklarından, tenisçi dirseği tanısı konan kişinin iyileşme süreci biraz yavaş olmaktadır.

Tenisçi dirseği, sürekli aynı kolla aynı tekrarı gerektiren işleri yapan kişilerde görülür. Tenis, pinpon, badminton gibi profesyonel sporlarla uğraşan sporcular ve golfçülerde sıkça rastlanan bu hastalık, badana boya işi yapan, cam silen, bahçe çapalayan kişilerde sürekli aynı kolla eklemin zorlanması sonucu meslek hastalığı olarak da görülür.

Tedavinizin bir parçası olarak doktorunuz eğer egzersiz yapmanızı önermişse şu egzersizleri yapabilirsiniz…

1. Isınma

Kollarınızı avuç içleriniz yere bakacak şekilde öne uzatın ve ardından avuç içleriniz tavana bakacak şekilde tavana doğru çevirin. Bu çevirme hareketini 20 kez yapın.

2. Güçlendirme

Elinize bir sopa (oklava veya vileda sopası olabilir) alın, sopanın ortasına bir ip bağlayın ve kollarınızı avuç içleriniz yere bakacak şekilde öne uzatın. Bileklerinizi döndürerek ipi sopaya sarın tersini yaparak ipi geri açın. Böylece çift yönlü olarak kasınızı çalıştırıp güçlendirmiş olacaksınız. 1dakika boyunca tekrar edin.

3. Esnetme

Kollarınızı avuç içleriniz yere bakacak şekilde öne uzatın. Ellerinizi bilekten bükerek kendinize doğru çekin, parmak uçlarınız yeri göstersin. Sonra el bileklerinizi bükerek parmak uçlarınız tavanı gösterir şekilde geriye doğru çekin. Kollarınızda gerilme hissedeceksiniz, gerildiği noktada acı noktanızı geçmeden 8-10 saniye bekleyin.

Tedaviniz boyunca her gün 1 tur yapın…


kaynak:Tenisçi dirseği kimlerde görülüyor? / Sağlık / Spor - Hürriyet Aile
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla