Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-03-2012, 05:15 PM   #2 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: nerden başlamalı

Bence bir üniversite öğrencisinin anlattığın durumda olmasının nedenleri:

1. Ya kimseyle konuşmayan içine kapanık insanlardan kaçıp duran biri olması. (ki bence sen bu gruptan değilsin)

2. Ya da konuşma tarzı kelimeleri kullanma tarzı istemeden de insanları rahatsız edecek bir olması. Belki kendi kelimelerini izlemelisin. Birisiyle tanışırken ya da konuşurken neler söylediği nasıl cümleler kullandığını yazmalısın.

3. Son bir ihtimal de insanlara kendini açmadığı için

Düşüncelerini duygularını paylaşmazsan insanlar seni soğuk bulabilir. Ben de öyleydim. Eskiden şimdi istediğim gibi istediğim insanla paylaşabilirim. Altını çizmek istediğim tek kelime istediğim. Bunu ben istemeliyim. Yoksa kendimi insanlardan uzak tutmasını da hala çok iyi bilirim. Ama bunu tercih etmiyorum.

Etrafında bu kadar insan varken başka türlü mümkün değil. Odandan çıkmıyormuşsun. Neden çıkmıyorsun? Sürekli uyumayı bir an önce bırakmalısın. Mesela kaldığın yurdun ortak kullanım alanları yok mu orada da yeni insanlarla tanışıp iletişime geçmiyor musun? Yalnız izleyeceğine arkadaşlarınla filim izle. Sen teklif et birlikte izleyelim diye. Sınav zamanı arkadaşlarınla çalış. Hiç kimsenin numarası falan yok mu ulaşabileceğin? Okulda öğrenci klüpleri vardır onlara katılmayı denedin mi hiç? Klüplerin düzenlediği geziler falan harika olur. Ya da belki de bir kursa gitmelisin. Hem yeni şeyler öğrenir hem de yeni insanlarla tanışırsın. İnsanlar dinledikleri radyo programı sayesinde bile fun club lara üye olup arkadaş ediniyorlar. Ortak ilgi alanları, ortak beğeniler insanları bir araya çok kolay getiriyor ve insanlar birlikte zaman geçirmekten keyif alıyorlar. Spor salonuna yazılabilirsin. Bunları dinliyorum, görüyorum. Bu forumdan bile kendine arkadaş edinebilirsin. Hiç biri ile tanışmayı denedin mi? Benim forumda kullanıcı adından ve yazdıklarından daha çok tanıdığım insanlar var. Kimisiyle ben iletişime geçtim kimi bana mesaj attı. İnternet ortamından da arkadaşlar edinebilirsin. Kantinde grupla oturan insanlar arasında bir kişiyi bile tanıyor olsan bir cesaret gidip yanlarına oturmaktan alı koyan nedir seni? Panik halini bir kenara bırakmalısın. Bu kadar imkan ve alternatif çözüm varken beklemek niye? Şimdi soğukkanlı olarak sen eylem planlarını yapacaksın. Kendin ölçüp tartacaksın "Bu durumu düzeltmek için ne yapabilirim?" diye en çok kendine soracaksın.

Bunların dışında telkin dinlemek sana bunları yaparken destek olacaktır ama mutlaka insan kalabalığının arasında olman gerek. İnsanlarla iletişim miktarının en doğru şekilde artacağını düşünüyorum. Ben sosyallik arttırıcı dinlediğim zaman tanıdık tanımadık herkesle rahatlıkla iletişim kuruyordum. Ondan önce zaman zaman yalnız kalmayı bilerek isteyerek seçiyordum. Şimdi dinlemiyorum ama hala çok rahat yeni insanlarla tanışıp istediğim ölçüde samimi olabiliyorum.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla