Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2012, 12:51 AM   #5 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Ailemle anlaşamıyorum

Anlattıklarında suçluluk duymanı gerektirecek herhangi bir durum yok. Buna rağmen kendini değiştirmek için çabalaman da çok güzel. Ancak iletişim karşılıklıdır. Sağlıklı bir iletişim bir kişinin çabasıyla değil, karşılıklı ilişki içinde olunan kişi veya kişilerin ortak çabasıyla söz konusu olabilir. Dolayısıyla burada annenin ve babanın üzerine düşenleri yapması gerekiyor.

İletişim, içerisinde empatiyi de barındırır. Eğer bir insan karşısındakini anlamak "istemiyorsa" anlamaz. Kimse de bunu sağlayamaz. Elbette karşımızdakilere yaklaşımlarımızı günlük hayatın koşuşturması içindeki diğer faktörler de etkileyecektir. Ancak bunların davranış biçimi haline getirilmesi oldukça sağlıksız ilişkilerin ortaya çıkmasını beraberinde getirir.

Bir çocuğun annesi için "Benimle ilgili olarak başkalarına gerçek olmayan şeyler söylüyor." demesi oldukça olumsuz bir durum. Burada annenin yaptığı davranışa dönüp bakması gerekiyor. Ama bunu kendi görmeli.

Her anne baba çocuğunu vatana millete hayırlı, dürüst, namuslu, çalışkan biri olsun dualarıyla büyütür. Özellikle çocuk yetiştiren bir insanın bu konularda daha titiz davranması gerekir ki kötü bir nitelik örnek almasın.

İlginç bir durum bu zamana kadar beni çok şaşırtan mesajlardan birisi yazdıkların. Gerçekten anlam veremedim. 1-2 saat çalış yeter diyip psikoloğa derslerine çalışma diye şikayette bulunması da çok tuhaf.

Bence derslerine çalış. Dik dur. Anne babanla herhangi bir tartışma içine girmemeye çalış. Konuştuğumuz kişiler arkadaşın olsaydı diyaloga girme derdim ancak anne babandan bahsediyoruz.

Gelişime ve değişime açık insanlar her şeyin üstesinden gelebilir.

Sevgiler.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla